Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Vraag maar raak!

Onderwerp starter
gvv001
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 aug 2018 16:56
Locatie: Veenendaal

Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door gvv001 » 28 apr 2019 19:22

Beste allemaal,

Ik ben sinds vorig jaar aan het stoeien met Kato en heb de volgende vraag:
Omdat de aansluitingen van de wissels nogal een dikke stekker hebben, dacht ik de draden door te knippen, door een gaatje in de tafel naar beneden te leiden en dmv Brawa kabels en stekkers/contra stekkers weer aan de originele Kato stekker te bevestigen bij de schakelaar,

Kan ik dit zomaar doen, of moet ik nog ergens anders rekening mee houden?

Alvast bedankt voor jullie raad!!

Met vriendelijke groet,
Gert



Gebruikersavatar

fenix
Berichten: 65
Lid geworden op: 04 apr 2019 14:26

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door fenix » 28 apr 2019 20:20

Hallo Gert,
In principe moet dat kunnen. zolang je maar zorgt dat de juiste kleuren uiteindelijk weer aan elkaar vast zitten. Voor het mooie doe je dan solderen en krimpkous er omheen om alles weer aan elkaar te maken.

Of het lukt met brawa draad, hangt een beetje af van de stroom die de kato wissels trekken en hoelang die stroom er op staat. Mijn ervaring met roco/minitrix/bemo wissel aandrijvingen is dat de brawa draad dik genoeg is.

groetjes, Fenna



Gebruikersavatar

fenix
Berichten: 65
Lid geworden op: 04 apr 2019 14:26

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door fenix » 28 apr 2019 20:45

Hallo Gert,

Inmiddels heb ik me wat ingelezen op de Kato wissels en heb informatie gevonden over de stroom die getrokken wordt door de wisselspoel. Het is een puls van ca 500mA en dat is voor brawa draad (0.14mm²) geen probleem. Gebruik je ook de originele kato schakelaars?

bron voor de stroom door de kato wissels: https://www.trainboard.com/highball/ind ... ent.74277/
(deze link staat ter referentie voor mijn bron)

groetjes, Fenna




Onderwerp starter
gvv001
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 aug 2018 16:56
Locatie: Veenendaal

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door gvv001 » 28 apr 2019 21:20

Hallo Fenna,

Hartelijk dank voor je informatie! Ik gebruik inderdaad de originele schakelaars van Kato.
Deze info zal het me veel makkelijker maken om de draden onzichtbaar onder de wissels weg te werken, omdat ik niet van die grote gaten hoef te boren.

Nogmaals bedankt!
Groeten,
Gert



Gebruikersavatar

fenix
Berichten: 65
Lid geworden op: 04 apr 2019 14:26

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door fenix » 28 apr 2019 21:27

Hallo Gert,

graag gedaan :)

Fenna




Heiko
Berichten: 322
Lid geworden op: 09 sep 2016 09:42

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door Heiko » 30 apr 2019 15:06

Mogelijk staat hier nog iets tussen https://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=29&t=10502


z21 / Fleischmann / Minitrix / Piko / Kato

Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 1381
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door WilcoV » 01 mei 2019 12:39

Misschien mosterd na de maaltijd, maar je kan die stekker (de dikke witte) er zonder probleem gewoon af knippen. Ik gebruik ze helemaal niet omdat ik mijn wissels aansluit op een wisseldecoder en dan heb je toch blanke draad nodig. Verlengen doe ik gewoon op andere manieren.
Ik zie dat je verder alles van Kato gebruikt. Een tip, gewoon een kleiner gat boren voor je het wissel aansluit en dan de kleinere stekker van onder naar boven door je onderplaat en dan aan de wissel steken. Dan hoef je niets te knippen.
Je kan ook gewoon een groot gat boren, doe ik ook wel eens.
Als ik grote gaten heb dan plak ik er daarna gewoon een stuk tape overheen. Er komt immers toch weer scenery zoals strooisel, ballast enz overheen.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie


Onderwerp starter
gvv001
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 aug 2018 16:56
Locatie: Veenendaal

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door gvv001 » 03 mei 2019 20:52

Hallo Wilco,

Dankje voor de tip om een kleiner gat te boren. Stom dat ik daar zelf niet aan dacht!

Groeten,
Gert



Gebruikersavatar

no_way_today
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 okt 2017 18:24

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door no_way_today » 09 mei 2019 07:10

Hoi Wilco,

Inmiddels heb ik een 20-210 in mijn bezit en vroeg mij af met welke decoder je deze (in één keer) aanstuurt?
Welke decoder gebruik jij? Die inbouw decoders (dan zou ik er 4 moeten hebben) is nogal een gedoe denk ik.

Grtn Wiebe


============
Groet, Wiebe


- bezig met ontwerp Amerikaanse baan -
- CS1R - Kato Unitrack - Athearn/MicroTrains/Kato materiaal


Willempie
Berichten: 759
Lid geworden op: 11 mei 2013 08:36

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door Willempie » 09 mei 2019 11:21

Misschien dat deze een optie is
http://www.rosoft.securearea.eu/Webwink ... D-(8).html
Is er speciaal voor gemaakt.

Groetjes.



Plaats reactie