Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Vraag maar raak!
Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 1371
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door WilcoV » 09 mei 2019 12:18

no_way_today schreef:
09 mei 2019 07:10
Hoi Wilco,

Inmiddels heb ik een 20-210 in mijn bezit en vroeg mij af met welke decoder je deze (in één keer) aanstuurt?
Welke decoder gebruik jij? Die inbouw decoders (dan zou ik er 4 moeten hebben) is nogal een gedoe denk ik.

Grtn Wiebe
Als je de inbouw decoders gebruikt zou ik niet weten of je met één af kunt, of vier nodig hebt maar daar kan ik je niet mee helpen. Ik gebruik gewoon de Digikeijs DR 4018 met de wisselmotor interface voor de DR 4018 om van 2 draads wisselkabels over te gaan naar de 3 draads aansluitingen op de DR 4018. Voor de 20-210 heb je dan maar 1 aansluiting nodig. Je rijdt nl toch op het kruiswissel alleen maar recht door of afslaand. Als je vier interne wisseldecoders nodig hebt is het wel mooier voor je systeem (minder draden en aansluitingen op decoders onder je baan) maar weer (voor mij althans) ingewikkelder aan te sluiten. Je moet ze dan ook weer laten samenwerken enzovoorts.

De RoSoft die Willempie aangeeft is natuurlijk direct te gebruiken, daar heb je geen extra wisselinterfaces voor nodig. Maar dat is een keuze.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Gebruikersavatar

no_way_today
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 okt 2017 18:24

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door no_way_today » 09 mei 2019 20:27

Hoi Wilco,

Eén schijnt door te branden door de gevraagde hoeveelheid ampere. Maar dat de dr4018 deze met de wisselmotor interface werkte wist ik niet. Dat trekt de dr4018 blijkbaar wel! Maar hoeveel tijd stel je dan de wisseltijd (ms) in? Of maakt dat niet meer uit?


============
Groet, Wiebe


- bezig met ontwerp Amerikaanse baan -
- CS1R - Kato Unitrack - Athearn/MicroTrains/Kato materiaal

Gebruikersavatar

no_way_today
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 okt 2017 18:24

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door no_way_today » 09 mei 2019 20:37

Hoi Willem,
Dank voor de tip. Wat ik alleen nog niet begrijp is of je bij een kato wissel ook een tijd moet instellen of dat het gelijk werkt. Het is immers geen motor (servo) die omgaat in de wissel. Wellicht iemand anders ervaring mee?

Hoor het graag


============
Groet, Wiebe


- bezig met ontwerp Amerikaanse baan -
- CS1R - Kato Unitrack - Athearn/MicroTrains/Kato materiaal

Gebruikersavatar

mini rijder
Berichten: 476
Lid geworden op: 16 nov 2014 13:12
Locatie: Graauw

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door mini rijder » 09 mei 2019 21:56

Bij de MDD8 hoef je geen tijd in te stellen.
Programmeren volgens de handleiding van de wdd8 en aansluiten, meer is niet nodig.
En nee, ik heb geen aandelen in Rosoft, maar ben een tevreden gebruiker.

Groetjes: Robby



Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 1371
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door WilcoV » 10 mei 2019 09:04

no_way_today schreef:
09 mei 2019 20:27
Hoi Wilco,

Eén schijnt door te branden door de gevraagde hoeveelheid ampere. Maar dat de dr4018 deze met de wisselmotor interface werkte wist ik niet. Dat trekt de dr4018 blijkbaar wel! Maar hoeveel tijd stel je dan de wisseltijd (ms) in? Of maakt dat niet meer uit?
Tijd instellen? Nog nooit gedaan. Ik gebruik een 15V trafo op de DR4018. Heb met de KATO's nog nooit een doorbrander gehad.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Gebruikersavatar

no_way_today
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 okt 2017 18:24

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door no_way_today » 10 mei 2019 20:58

Vandaag de Rosoft besteld bij Wim, morgen eens kijken of ik de kruiswissel aan de praat krij


============
Groet, Wiebe


- bezig met ontwerp Amerikaanse baan -
- CS1R - Kato Unitrack - Athearn/MicroTrains/Kato materiaal

Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 1371
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door WilcoV » 11 mei 2019 10:00

Let wel op welke trafo als voeding je gebruikt, lager dan 15V geeft problemen bij het schakelen. Dan zullen niet alle vier de wissels om gaan.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Gebruikersavatar

no_way_today
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 okt 2017 18:24

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door no_way_today » 12 mei 2019 10:15

Heb m op de baanspanning aangesloten en gaat perfect om! Mooi spul wel. Werkt ook heel gemakkelijk. Knopje indrukken, eerste adres schakelen en klaar! Opnieuw instellen is wederom het knopje indrukken. Bij de digikeys was ik de handleiding altijd alweer aan het uitvouwen. Dank voor de tips!

Nu de rest van de katobaan bijelkaar verzamelen.


============
Groet, Wiebe


- bezig met ontwerp Amerikaanse baan -
- CS1R - Kato Unitrack - Athearn/MicroTrains/Kato materiaal


klosje
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 mei 2010 18:21

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door klosje » 12 mei 2019 18:33

Ik gebruik tussen de DR 4018 de digikeijs DR 4101 werk goed wissel gaan mooi heen en weer

Klaas




Willempie
Berichten: 740
Lid geworden op: 11 mei 2013 08:36

Re: Vraagje mbt aansluitingen Kato wissels

Bericht door Willempie » 13 mei 2019 14:23

klosje schreef:
12 mei 2019 18:33
Ik gebruik tussen de DR 4018 de digikeijs DR 4101 werk goed wissel gaan mooi heen en weer

Klaas
En laat dat tussen ding bij de MDD nu helemaal niet nodig zijn. Die kosten kun je jezelf besparen, evenals de extra bedrading die je aan moet sluiten op de net iets te kleine schroef connectoren. ;)

Groetjes.



Plaats reactie