Pagina 1 van 2

S88 streng op Loconet

Geplaatst: 04 sep 2019 18:54
door shoven
Ik heb in mijn baan de detectie geregeld met een stuk of 10 S88 modules van Rosoft, aangesloten op een S88XpressNetLI interface. Dat werkt over het algemeen goed, maar soms mist hij een bezetmelding en dan gaat Koploper de mist in. Dat gebeurt vaker dan ik zou willen... :?

Ik begrijp dat Loconet modules een stuk betrouwbaarder zijn. Van Wim R. heb ik begrepen dat ik mijn S88 printjes m.b.v. een handige module (is dat deze?) op een Loconet centrale kan aansluiten (ik wil over naar een Z21 of een DR5000).

Mijn vraag is nu: neemt hierdoor de betrouwbaarheid van mijn bezetmelders toe? En scheelt dat veel? Zijn er mensen met ervaring hiermee?

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 04 sep 2019 19:45
door OBBinN
Ik heb die er ook voor hangen. Tot zover ik kan rijden, nog geen bezetmelding gemist. Ib2 + itrain

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 04 sep 2019 22:37
door Willempie
shoven schreef:
04 sep 2019 18:54

Mijn vraag is nu: neemt hierdoor de betrouwbaarheid van mijn bezetmelders toe? En scheelt dat veel? Zijn er mensen met ervaring hiermee?
Ja, Ja, Ja.

Groetjes.

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 05 sep 2019 08:26
door Jeroen
Leuke vraag, Steven. Zou dit probleem zich op termijn ook voor kunnen gaan doen bij de S88sd16-n (die gebruik je toch, neem ik aan?) i.c.m. een Ecos 1? Ik heb nog niet 10 van die printen eraan hangen, maar met mijn plannen gaat dat ongetwijfeld gebeuren. Is het probleem de lengte van de keten? Ik geloof trouwens dat de oude ecos sowieso niks met Loconet doet...al heb ik de handleiding even niet onder handbereik en specs niet direct in m’n hoofd.

Parallelle vraag: is er een maximum aantal S88-printen aan elkaar te hangen (per systeem)?

Grtz!

J.

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 05 sep 2019 09:42
door Willempie
Jeroen schreef:
05 sep 2019 08:26

Parallelle vraag: is er een maximum aantal S88-printen aan elkaar te hangen (per systeem)?
Ja, dat is er en dat is 31 modules met 16 meldpunten is 496 meldpunten.

En voor Loconet via de ECoS zie http://www.esu.eu/en/products/digital-c ... converter/

Groetjes.

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 05 sep 2019 09:44
door Willempie
shoven schreef:
04 sep 2019 18:54
Ik heb in mijn baan de detectie geregeld met een stuk of 10 S88 modules van Rosoft, aangesloten op een S88XpressNetLI interface. Dat werkt over het algemeen goed, maar soms mist hij een bezetmelding en dan gaat Koploper de mist in. Dat gebeurt vaker dan ik zou willen... :?
En dat kan een andere oorzaak hebben. Iets met onjuist aangesloten meestal.

Groetjes.

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 06 sep 2019 14:41
door shoven
Wim, als hij onjuist is aangesloten zou hij het toch altijd niet goed moeten doen? Ik heb nu melders die soms iets missen, maar het 99,43% van de tijd goed doen.

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 06 sep 2019 18:17
door martindomburg
Nee hoor, storingen kunnen ook random voorkomen. Al helemaal als je de S88 (flatcable) gebruikt i.p.v. de S88-N (Met de internetkabels, patchakebels officieel)

Maar ook door verkeerde aanleg van de bedrading, te lange afstanden waarbij bundels parallel lopen. Hierdoor kan onder andere naast weerstand en spanningsverlies ook capacitieve werking spookmeldingen veroorzaken. Maar denk ook aan de RJ45 stekkers aan de kabels, corrosie....En zo kunnen we nog wel even doorgaan :)

Over het algemeen zouden S88 modules bij goede aanleg geen storingen moeten geven en zeker net met "maar" 10 modules.

Maar mijn voorkeur gaat ook uit naar Loconet, dat is stabieler en minder storingsgevoelig als S88.

groetjes

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 10 sep 2019 14:29
door Willempie
Steven, niets en niemand is perfect. Met dit fout percentage zou menigeen ziels gelukkig zijn.

In koploper de spookmelding aanzetten, stopt het gewoon als hij een melder mist.
Verder is zoals ik hierboven ook al aangaf niets perfect, ook LocoNet niet.

Groetjes.

Re: S88 streng op Loconet

Geplaatst: 10 sep 2019 16:55
door PietB
shoven schreef:
04 sep 2019 18:54
Ik heb in mijn baan de detectie geregeld met een stuk of 10 S88 modules van Rosoft, aangesloten op een S88XpressNetLI interface. Dat werkt over het algemeen goed, maar soms mist hij een bezetmelding en dan gaat Koploper de mist in. Dat gebeurt vaker dan ik zou willen... :?

Ik begrijp dat Loconet modules een stuk betrouwbaarder zijn. Van Wim R. heb ik begrepen dat ik mijn S88 printjes m.b.v. een handige module (is dat deze?) op een Loconet centrale kan aansluiten (ik wil over naar een Z21 of een DR5000).

Mijn vraag is nu: neemt hierdoor de betrouwbaarheid van mijn bezetmelders toe? En scheelt dat veel? Zijn er mensen met ervaring hiermee?
Ja ik heb de door jou geschetste combi met een Intellibox en 9xS88-n alleen je kunt het beste deze adapter gebruiken: https://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Pr ... S88LN.html in combinatie met een stukje software ook op de site van WimR kun je deze adapter programmeren voor het aantal bezet meldpunten. Ook kun je als éérste S88 deze gebruiken https://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Pr ... ectie.html
Dat is een S88 met dat adaptertje geintegreerd.
Maar om echt betrouwbaar te werken gebruik dan niet de S88bandkabels maar UTP patchkabels om de S88 met elkaar te verbinden.
grt Piet.