welk merk

Hier kunnen we onze mededelingen kwijt en algemene onderwerpen plaatsen.
Plaats reactie

Onderwerp starter
andrerhb
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 dec 2020 12:07

welk merk

Bericht door andrerhb »

Hoi,
Ik wil graag beginnen met een baan te bouwen maar twijfel nog welk merk het beste is.
Ik heb dingen gezien van Minitrix, Fleischman en Kato.
Welk merk is het beste en uitgebreidst?
En kun je deze merken ook onderling uitwisselen passen ze op elkaars rails en passen de rails van deze 3 merken ook aan elkaar, of zijn het verschillende systemen?
Mijn voorkeur gaat uit naar Zwitsers materieel als de Rhb en SsbGebruikersavatar

fenix
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 apr 2019 14:26

Re: welk merk

Bericht door fenix »

hallo Andre,

Bij N-spoor werken, voor wat betreft de treinen, in principe alle merken door elkaar. Het hangt verder vooral af of je analoog of digitaal wilt rijden.
Met rails is het wel handig om met alles van hetzelfde merk te beginnen. Welk merk? wat je zelf mooi vindt ;) . De rails verbindingen kunnen wat verschillen tussen de merken.

groetjes, FennaGebruikersavatar

Pruts3r
Berichten: 724
Lid geworden op: 06 okt 2013 11:04

Re: welk merk

Bericht door Pruts3r »

Veel rails merken passen wel soort van in elkaar maar je ziet het verschil. Tevens heb je ook merken die rails met bedding leveren. Fleischmann profi rails en Kato unitrack.

Qua rollend materiaal is N een snoepwinkel. Geen trein die je ziet werkt niet op welke rails je dan ook hebt. Dus geen problemen zoals bij H0 met Märklin wat niet rijdt op normale rails en omgekeerd.

Wanneer je voor digitaal wilt gaan is het zaak om een beetje op te letten welke treinen je koopt ivm digitalisering. Bij N is alles erg klein dus niet zo maar in elke loc is een decodert te frommelen. Gelukkig zijn veel locs inmiddels digitaal voorbereid en minitrix verkoopt volgens mij alles kant en klaar digitaal tegenwoordig (moet je wel net hun digitale systeem willen gebruiken).

Ik zelf hoefde niet perse digitaal en heb gewoon zo een beetje alles wat ik mooi vind qua locs gekocht. Dus van oud en analoog tot splinter nieuw met de nieuwste toeters en bellen.

Welke locs goed zijn en welke minder (qua rijden en qua kwaliteit, digitalisering etcetc) kunnen we je hier altijd perfect vertellen.

Zwitsers is er veel (heb zelf ook het een en ander) en eigenlijk heeft ieder merk z'n pareltjes wel daarin. Roco de geweldige Be 4/6 rehbock, minitrix de Ae 8/14 (pareltje), Arnold de Ce 6/8II, Fleischmann Ae 6/6, kAto de Re4/4, hobbytrain heeft flink wat Zwitsers spul en jagerndorfer heeft ook recent nieuwe krokodillen los gelaten.

Zat keuze en hier op het forum zijn ook wat SBB fans met prachtige banen dus leef je uit.


Groetjes, Pruts3r - 2 linker handen 4 LIFE! :D
--------------------Mijn Linkjes:--------------------
>MIJN ROLLEND MATERIEEL< (LAST UPDATE: 04-03-'17)

>MIJN VITRINE<

>MIJN WISHLIST< (LAST UPDATE: 04-03-'17)

Gebruikersavatar

MarcoTrix
Berichten: 96
Lid geworden op: 06 apr 2020 19:10
Locatie: Zeist

Re: welk merk

Bericht door MarcoTrix »

andrerhb schreef:
13 dec 2020 16:02
....En kun je deze merken ook onderling uitwisselen passen ze op elkaars rails en passen de rails van deze 3 merken ook aan elkaar, of zijn het verschillende systemen?.....
Ik ben ook net begonnen met N-spoor, en heb wagentjes van Fleischmann, Roco, Lima N, Arnold-N, Kato, Tomix, Ibertren, Dapol, Minitrix en nog één of ander vaag chinees merk..
Locomotieven zijn van Fleischmann, Minitrix, Piko en Lima N, met verschillende DCC decoders. Tot nu toe verbaas ik me dat alles onderling prima werkt.
Rails zijn van Kato, dat komt omdat ik C-rails van Märklin gewend was. Dat laatste is een kwestie van smaak denk ik.

Het enige waar je rekening mee moet houden is met USA wagonnen en locomotieven. Deze zijn doorgaans voorzien van een knuckle koppeling en vaak niet uitwisselbaar voor een Rapido koppeling, zoals alle merken hierboven omschreven.
kanarie
Berichten: 186
Lid geworden op: 29 apr 2016 17:08

Re: welk merk

Bericht door kanarie »

van kato heb je wel overgangrails naar andere merken
Ik ben zelf overgestapt van fleischman naar kato en bevalt prima
betere verbindingen !
groet kees
Onderwerp starter
andrerhb
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 dec 2020 12:07

Re: welk merk

Bericht door andrerhb »

Dank jullie wel voor jullie reactie's.
door wat gegoogle heb ik begrepen dat de kwaliteit va Minitrix en fleischman uitstekend is, maar Kato kan ik niet zo veel over vinden.
Is Kato kwalitatief ook goed?
Ik heb namelijk deze trein reizen waar ik mee wil beginnen, en ja kan mijn zakgeld van mijn krantenwijk maar 1x uitgeven,,,https://www.rhb-shop.ch/en/glacier-expr ... r-express/
Peter Ruifrok
Berichten: 266
Lid geworden op: 22 jan 2016 15:54

Re: welk merk

Bericht door Peter Ruifrok »

Als enthousiaste gebruiker van Kato rails en wissels kan ik je vertellen, dat deze rails een van de meest betrouwbare is. In ieder geval beter dan de Minitrix die ik vroeger gebruikte. Het is wel rails met een bedding, en daar moet je van houden. Peko code 55 (die is zonder bedding) heeft overigens ook een heel goede reputatie. Kato wissels hebben ook altijd de juiste spanning op het hartstuk zitten. Dat zorgt er voor, dat gevoelige locs daar niet stil blijven staan. Er is een speciale sectie op dit forum die over Kato rails en wissels gaat.


Windows 10, iTrain pro, KATO N-spoor (station Rande), 1 x DR5000, 4 x DR4088, 2 x Digitrax DS64, 1 x Kuehn WD10, 2 x DR4018

Gebruikersavatar

fenix
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 apr 2019 14:26

Re: welk merk

Bericht door fenix »

onze forum sponsor gheeft nog 1 exemplaar van diezelfde set voor een beetje minder geld: https://www.n-spoorstore.nl/nl/n-spoor/ ... er-express

en nog meer leuks van kato over de RhB. een kijkje op de website waard ;)Plaats reactie