Voorstellen Frank

Nieuw op dit forum, stel je hier voor.
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
fschuurman
Berichten: 27
Lid geworden op: 07 dec 2023 02:11
Locatie: Heerhugowaard

Voorstellen Frank

Bericht door fschuurman »

Goedendag,

ik ben Frank, 55 jaar uit Heerhugowaard, Noord Holland. Ik ben begonnen met N-spoor. In mijn jeugd (16-18) met mijn vader met N-Spoor bezig geweest, nadat mijn H0-Spoor rondje en loc's waren gesneuveld tijdens een aanval van mijn Tamiya oorlogsverzameling met bijhorende strijkers en rotjes. Pa vond het niet zo een bijster slim plan, dus met begeleiding de waarde van spullen nog even onder de aandacht gebracht. Mijn enige redding was dat het DB spul was wat ik had opgeblazen en geen NS. De 1100 lok was zijn trots van Minitrix. Deze had namelijk het nummer 1127, wat zijn personeelsnummer van de NS was. Hij is elektrotechniek begonnen bij de NS in materieel 54, en de asbest uit die tijd, is ook zijn dood geworden. Enfin, terug naar nu. Door allerlei omstandigheden (relatie, opgroeiende kinderen, carierre, andere hobbies) is het tijd gekomen om mij weer met N-spoor te bemoeien en mijn tijd invulling geven. Daarom ook hier lid geworden. In de Zomer zal ik minder actief zijn, daar ik er dan vaak op uit ga op de motor.

Ik heb een basis set analoog gevonden op marktplaats met een 1121 loc en 3 treinstellen, wissels etc. Tevens een 1127 die ik om sentimentele redenen heb gekocht. Deze gaat er zo uitzien. De verzender had een linkse en een rechtse wissel in de doos gedaan, terwijl het 2 linkse wissels moest zijn. Met 2 verschillende kun je geen binnen en buiten baan hebben. Dus online ergens een setje gehaald (met wisselmotoren).

Afbeelding

1 wissel had een elektrische motor, dus ook los bijbesteld. Nu nog de schroefjes vinden (tips welkom) en een vergrootglas.

Je kunt analoge locs ombouwen naar digitaal heb ik gelezen ergens. Dat digitale wil ik zeker gaan doen. Ik ben Consultant in de IT, met specialisatie Cloud en IoT en heb zelf ook Dominica thuis. Dus mijn baantje wordt DCC++EX. Al bezig met veel lezen over de Arduino (Heb zelf 2 raspberry Pi's in gebruik voor Home Assistant) en de PowerBoard (2A ten opzichte van 5A), verschillende stroomzaken en je WifiShield. En dan hebben we het niet over de tafel gehad nog.

Afbeelding

Op zolder heb ik een ruimte onder het schuine dak (Dus niet veel etage ruimte) van 2,70 meter breed, en 1.30 meter diep bij een hoogte van 70cm van het werkblad. De tafel (3 delen) maak ik zelf.

Afbeelding

Ik ben van plan volledig NS te gaan. Een station, een schaduwstation met rangeerdeel. Ik verwacht geen keerlus nodig te hebben. Op de bovenloop een dijk (hallo purschuim). De scenery is nog vrij en vul ik planologisch in als de rail design er is. Ik ben nog aan het stoeien met de bochten en wat onder en boven moet. Ik wil alles voor bochten zo veel mogelijk R3 doen, R1 of R2 is eventueel prima bij station en langzaam rijdend verkeer.

Het meest prangende wat ik nu heb, naast de schroefjes maat, is hoe iedereen stroom doet. Voorzien jullie elk baanvak van eigen stroom toevoer vanaf een verdeler (ja, ik ken de isolatoren)?

Voor zo ver de introductie.


Met vriendelijke groet,
Frank

ik bouw aan de van Asperenlijn
Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 5084
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: Voorstellen Frank

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Hoi Frank, welkom op het forum, als je fijne schroefjes zoekt heeft märklin meerdere maten railschroefjes met kruiskop. Daarvan zou ik je de kleinste voor märklin K rails nr 7599 aanraden, die zijn 1,4mm dik en 10mm lang dus daar kom je bij N rails ook wel mee weg. Wel gaatjes voor prikken( met prikpen) of boren want bij te veel spanning breken de schroefjes vrij snel.

Groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Modelbouw hoeft niet duur, moeilijk of ingewikkeld te zijn, het is een kwestie van durven doen en leren van niets iets te maken.
Gebruikersavatar

OBBinN
Berichten: 1831
Lid geworden op: 19 okt 2008 17:24
Locatie: Alblasserdam
Contacteer:

Re: Voorstellen Frank

Bericht door OBBinN »

Welkom!


Mvg,
Wouter

Oostenrijk in Miniatuur
Website -- FaceBook -- Instagram
Gebruikersavatar

maarten
Moderator
Berichten: 3625
Lid geworden op: 07 nov 2010 20:05
Locatie: Oosterhout

Re: Voorstellen Frank

Bericht door maarten »

Welkom Frank!


Groeten,
Maarten

Onder andere bouwer van Rock's End en NV De Vleeshouwer. Nu weer bezig met Polar Express.
Gebruikersavatar

Hans
Berichten: 1516
Lid geworden op: 03 dec 2010 16:06
Locatie: Zoetermeer

Re: Voorstellen Frank

Bericht door Hans »

Hallo Frank,

Welkom op het forum.

m.vr.gr.

Hans


XPS, Fleischmann Piccolo, AnyRail, iTrain
Mijn baan op dit forum: XPS-baan
Gebruikersavatar

Krab
Berichten: 7365
Lid geworden op: 22 okt 2008 14:56
Locatie: West-Brabant

Re: Voorstellen Frank

Bericht door Krab »

Welkom Frank op het N - forum.
Ik zag dat je al druk bezig was met je baan op het forum .

mvg Sjaak


TC / DCC-S88LN-S88SD16-n -WD10- N Spoor - Koploper Nederlands rijden .
Mijn baan http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=1093

Yentl
Berichten: 36
Lid geworden op: 17 dec 2023 15:33

Re: Voorstellen Frank

Bericht door Yentl »

Welkom op het forum.


Plaats reactie