aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Vraag maar raak!
Plaats reactie

Onderwerp starter
Herminator
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 apr 2019 09:05

aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door Herminator »

Ik heb Fleischmann profirails met elektrische ontkoppelrail. Die wil ik aansluiten op mijn digitale omgeving. Ik heb een 16 kanaal schakeldecoder van Digikeijs (DR4018). Kan ik de ontkoppelrail hierop aansluiten? En hoe?



Gebruikersavatar

ludo_nws
Berichten: 46
Lid geworden op: 04 mar 2019 22:18

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door ludo_nws »

Geen idee...
Ik rij ook digitaal... maar wissels en ontkoppeltoestanden hou ik analoog.. ik hou wel van knopjes:-) en ik ga niet automatiseren...




michael45
Berichten: 285
Lid geworden op: 07 nov 2014 21:08

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door michael45 »

Hoi Herminator.

Ik zie het probleem niet zo. Je ontkoppelrail wordt ook bediend door een magneetspoel, net als een wissel. Echter heeft een wissel twee spoelen en je ontkoppelrails maar 1. Je zou hem in theorie gewoon op je DR4018 aan kunnen sluiten op een van de OUT uitgangen en dan bedienen als je met een wissel doet. Gewoon proberen, kan geen kwaad.

Groeten

Michael


Eerste N-spoor project: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8689
N-spoor in a Bottle viewtopic.php?f=14&t=13191
Merk : Minitrix
Soort systeem : Digitaal
Tijdperk: I / II


geertvt
Berichten: 178
Lid geworden op: 08 nov 2018 19:27
Locatie: Oisterwijk

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door geertvt »

Ja, dat werkt prima. Achterop heb je 1 C 2 staan. Rode draadje in de 1, zwarte draadje in de C. 2 Gebruik je alleen bij de wissels. Dat is alles! Succes.


Groetjes Geert


Onderwerp starter
Herminator
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 apr 2019 09:05

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door Herminator »

Bedankt. Ik ga er mee aan de slag.




Willempie
Elektronica/Commercieel
Berichten: 932
Lid geworden op: 11 mei 2013 08:36

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door Willempie »

Herminator schreef:
08 apr 2019 18:28
Ik heb Fleischmann profirails met elektrische ontkoppelrail. Die wil ik aansluiten op mijn digitale omgeving. Ik heb een 16 kanaal schakeldecoder van Digikeijs (DR4018). Kan ik de ontkoppelrail hierop aansluiten? En hoe?
Ja, dat kan, hoe, gewoon met de 2 draadjes.

Groetjes




FidOo
Berichten: 4334
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door FidOo »

geertvt schreef:
09 apr 2019 17:00
Ja, dat werkt prima. Achterop heb je 1 C 2 staan. Rode draadje in de 1, zwarte draadje in de C. 2 Gebruik je alleen bij de wissels. Dat is alles! Succes.
Dat is dus niet helemaal waar: Mocht je een 2e ontkoppelrail willen aansluiten kun je dat uiteraard gewoon tussen die C en 2 doen.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"


geertvt
Berichten: 178
Lid geworden op: 08 nov 2018 19:27
Locatie: Oisterwijk

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door geertvt »

Thanks, weer wat geleerd. Ga het morgen meteen anders aansluiten.


Groetjes Geert

Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 1841
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door WilcoV »

Dat is dus niet helemaal waar: Mocht je een 2e ontkoppelrail willen aansluiten kun je dat uiteraard gewoon tussen die C en 2 doen.
Let wel op dat die ontkoppelrail dan op hetzelfde adres komt te staan als de andere ontkoppelrail die je op de 1 aansluit.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4316
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door spoor65 »

Sinds wanneer heb je bij analoog aansturen van wissels en ontkoppellaars een adres nodig Wilco?


mvg

Freddy


Met minder haast kun je wat vaker in de spiegel kijken

Als je oordeelt over mensen,
heb je geen tijd om van ze te houden.

mijn beursbaan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met Twin Center en http://www.rosoft.info

Gebruikersavatar

Krab
Berichten: 5366
Lid geworden op: 22 okt 2008 14:56
Locatie: West-Brabant

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door Krab »

Freddy lees even wat topic starter vraagt ,dan zie je dat hij digitaal schakelen wil . ;)


mvg Sjaak


TC / DCC-P4-S88LN-S88SD16-n -xTreme Keerlus-WD10- N Spoor - Koploper Nederlands rijden .
Mijn baan http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=1093

Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4316
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door spoor65 »

verrek, foutje haha, ik had ff de reactie die er onder stond in gedachten.

zie je maar hoe verwarrend een topic kan worden, als er dingen vermeld worden, die niet er zake doen, omdat het niet relevant is aan de oorspronkelijke vraag.

mvg

Freddy


Met minder haast kun je wat vaker in de spiegel kijken

Als je oordeelt over mensen,
heb je geen tijd om van ze te houden.

mijn beursbaan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met Twin Center en http://www.rosoft.info


FidOo
Berichten: 4334
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door FidOo »

WilcoV schreef:
13 apr 2019 10:46
Dat is dus niet helemaal waar: Mocht je een 2e ontkoppelrail willen aansluiten kun je dat uiteraard gewoon tussen die C en 2 doen.
Let wel op dat die ontkoppelrail dan op hetzelfde adres komt te staan als de andere ontkoppelrail die je op de 1 aansluit.
Volgens mij kun je dat gewoon instellen via de presets. Maar om eerlijk te zijn, ik heb de handleiding niet paraat en weet het dus niet zeker. Maar het lijkt me sterk dat de 2e uitgang niet ook een eigen adres kan krijgen.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 1841
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door WilcoV »

Van de DR4018 krijgen de 8 aansluitingen (drie kabel aansluitpuntjes vormen samen 1 aansluiting/adres) totaal 8 adressen. Iedere aansluiting heeft drie kabelaansluitpunten, een 1, een C en een 2. Die 3 vormen samen 1 adres bij het programmeren. Het 2e kabel aansluitpunt van iedere aansluiting (de 2 van 1-C-2) kan geen eigen adres krijgen aangezien je de C als gezamenlijke pool voor de twee onkoppelrails uit het voorbeeld gebruikt.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie


FidOo
Berichten: 4334
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door FidOo »

Wilco. Je hebt gelijk. Ik gooide het aantal uitgangen door elkaar. Zijn inderdaad 8 adressen en 16 uitgangen.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"


geertvt
Berichten: 178
Lid geworden op: 08 nov 2018 19:27
Locatie: Oisterwijk

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door geertvt »

WilcoV schreef:
13 apr 2019 10:46
Dat is dus niet helemaal waar: Mocht je een 2e ontkoppelrail willen aansluiten kun je dat uiteraard gewoon tussen die C en 2 doen.
Let wel op dat die ontkoppelrail dan op hetzelfde adres komt te staan als de andere ontkoppelrail die je op de 1 aansluit.
Gelukt! Nogmaals bedankt voor de tip!

Groeten Geert


Groetjes Geert


Onderwerp starter
Herminator
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 apr 2019 09:05

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door Herminator »

Hoe moet je een driewegwissel aansluiten? Als 2 aparte wissels?




FidOo
Berichten: 4334
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door FidOo »

ja


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Plaats reactie