aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Vraag maar raak!
Gebruikersavatar

Krab
Berichten: 4952
Lid geworden op: 22 okt 2008 14:56
Locatie: West-Brabant

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door Krab » 13 apr 2019 13:38

Freddy lees even wat topic starter vraagt ,dan zie je dat hij digitaal schakelen wil . ;)


mvg Sjaak


TC / DCC-P4-S88LN-S88SD16-n -xTreme Keerlus-WD10- N Spoor - Koploper nederlands-beetje stoom .
Mijn baan http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=1093

Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4091
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door spoor65 » 13 apr 2019 20:11

verrek, foutje haha, ik had ff de reactie die er onder stond in gedachten.

zie je maar hoe verwarrend een topic kan worden, als er dingen vermeld worden, die niet er zake doen, omdat het niet relevant is aan de oorspronkelijke vraag.

mvg

Freddy


Met minder haast kun je wat vaker in de spiegel kijken

Als je oordeelt over mensen,
heb je geen tijd om van ze te houden.

mijn beursbaan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met Twin Center en http://www.rosoft.info


FidOo
Berichten: 3968
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door FidOo » 14 apr 2019 19:40

WilcoV schreef:
13 apr 2019 10:46
Dat is dus niet helemaal waar: Mocht je een 2e ontkoppelrail willen aansluiten kun je dat uiteraard gewoon tussen die C en 2 doen.
Let wel op dat die ontkoppelrail dan op hetzelfde adres komt te staan als de andere ontkoppelrail die je op de 1 aansluit.
Volgens mij kun je dat gewoon instellen via de presets. Maar om eerlijk te zijn, ik heb de handleiding niet paraat en weet het dus niet zeker. Maar het lijkt me sterk dat de 2e uitgang niet ook een eigen adres kan krijgen.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 1380
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door WilcoV » 15 apr 2019 07:05

Van de DR4018 krijgen de 8 aansluitingen (drie kabel aansluitpuntjes vormen samen 1 aansluiting/adres) totaal 8 adressen. Iedere aansluiting heeft drie kabelaansluitpunten, een 1, een C en een 2. Die 3 vormen samen 1 adres bij het programmeren. Het 2e kabel aansluitpunt van iedere aansluiting (de 2 van 1-C-2) kan geen eigen adres krijgen aangezien je de C als gezamenlijke pool voor de twee onkoppelrails uit het voorbeeld gebruikt.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie


FidOo
Berichten: 3968
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door FidOo » 15 apr 2019 07:54

Wilco. Je hebt gelijk. Ik gooide het aantal uitgangen door elkaar. Zijn inderdaad 8 adressen en 16 uitgangen.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"


geertvt
Berichten: 98
Lid geworden op: 08 nov 2018 19:27
Locatie: Oisterwijk

Re: aansluiten Fleischmann ontkoopelrail

Bericht door geertvt » 15 apr 2019 23:44

WilcoV schreef:
13 apr 2019 10:46
Dat is dus niet helemaal waar: Mocht je een 2e ontkoppelrail willen aansluiten kun je dat uiteraard gewoon tussen die C en 2 doen.
Let wel op dat die ontkoppelrail dan op hetzelfde adres komt te staan als de andere ontkoppelrail die je op de 1 aansluit.
Gelukt! Nogmaals bedankt voor de tip!

Groeten Geert




Onderwerp starter
Herminator
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 apr 2019 09:05

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door Herminator » 16 mei 2019 18:16

Hoe moet je een driewegwissel aansluiten? Als 2 aparte wissels?




FidOo
Berichten: 3968
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: aansluiten Fleischmann ontkoppelrail

Bericht door FidOo » 17 mei 2019 07:55

ja


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Plaats reactie