Itrain en DR4018

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Plaats reactie

Onderwerp starter
michael45
Berichten: 248
Lid geworden op: 07 nov 2014 21:08

Itrain en DR4018

Bericht door michael45 » 14 jul 2019 11:46

Hallo allemaal.

Wie kan mij wat advies geven hoe ik wissels kan schakelen via Itrain.
Ik heb een DR5000 en twee DR4018.
Om even toe te lichten, ik heb Itrain geïnstalleerd zonder licentie code om het eerst eens te proberen, dus werkt het als een light versie.
Ik maak met mijn DR5000 verbinding via Z21 protocol. Het lukt me wel om een loc te configureren in Itrain en er mee te rijden.
Echter lukt het me niet als ik een wissel toevoeg of een sein in het schakelboord om deze te bedienen.

Dit zijn de eigenschappen van de wissel. Het adres is goed, want als ik het via de tablet of multimous bedien werkt het netjes

Afbeelding

Als ik de wissel wil bedienen in Itrain, dan zie ik wel het ledje op de DR5000 oplichten maar de wissel reageert niet.
Ik weet niet wat ik nu fout doe, kan iemand mij opweg helpen?


Eerste N-spoor project: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8689

Merk : Minitrix
Soort systeem : Analoog / Digitaal
Tijdperk: I / II
Rollend materiaal : Stoom. K.Bay

Gebruikersavatar

rjvanhouten
Berichten: 154
Lid geworden op: 25 jul 2016 15:19
Contacteer:

Re: Itrain en DR4018

Bericht door rjvanhouten » 14 jul 2019 12:07

michael45 schreef:
14 jul 2019 11:46
ik heb Itrain geïnstalleerd zonder licentie code om het eerst eens te proberen, dus werkt het als een light versie.
Ik denk dat je het hier moet zoeken, Michael:

"Dit programma is een commercieel product. Daarom is er een licentiesleutel nodig om van alle functionaliteit gebruik te kunnen maken. Zonder licentiesleutel gedraagt iTrain zich als een Lite versie zonder LocoNet®"

Groet,
Robert Jan


Digikeijs DR5000 • Rocrail • Peco Finescale Code 55 • Tijdperk NL III
vlieringerwerf.wordpress.com


geertvt
Berichten: 99
Lid geworden op: 08 nov 2018 19:27
Locatie: Oisterwijk

Re: Itrain en DR4018

Bericht door geertvt » 14 jul 2019 12:36

Helaas werkt dat niet met de proeflicentie. iTrain beginners cursus gevolgd en filmpjes gekeken hoe het werkt en toch maar gekocht. Heb dezelfde spullen en als je dan S LocoNet® selecteert werkt het perfect!




Onderwerp starter
michael45
Berichten: 248
Lid geworden op: 07 nov 2014 21:08

Re: Itrain en DR4018

Bericht door michael45 » 14 jul 2019 12:38

Hallo Jan

Dat had ik inderdaad gelezen, maar het werkt wel zonder licentie alleen met beperkingen.
En het wordt nog gekker :) want ik heb het inmiddels werkend maar waarom het nu werkt snap ik niet.
Ik heb ooit mijn eerste DR4018 als begin adres 50 gegeven.
Op de eerste uitgang zit een arm sein aangesloten, en bedien ik via adres 50 op mijn tablet in de z21 app, en ook via mijn mulitmous op adres 50.
Als ik deze in Itrain zet met hetzelfde adres, dan schakelt niet het arm sein maar een andere wissel. :?:
Na wat zoeken en proberen ben ik er achter gekomen dat ik in Itrain de adressen met -4 moet verlagen en dan werkt het... Heel vreemd.
Dus de wissel die ik als eerste geconfigureerd had in Itrain met adres 57 moet ik dan op 53 zetten.



Afbeelding

En als ik de arm sein in Itrain zet dan moet ik deze adres 46 geven in plaats van 50.

Weet iemand waarom dit zo is? ik heb niks aan de configuratie van mijn DR4018 veranderd en die blijft ook goed reageren als ik het via mijn tablet aanstuur.
Waarom is , of lijkt het er in ieder geval op, dat in Itrain de adressen met 4 posities naar links zijn verschoven?


Eerste N-spoor project: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8689

Merk : Minitrix
Soort systeem : Analoog / Digitaal
Tijdperk: I / II
Rollend materiaal : Stoom. K.Bay

Gebruikersavatar

BenQ
Berichten: 2717
Lid geworden op: 12 jun 2010 22:12
Locatie: Liemers

Re: Itrain en DR4018

Bericht door BenQ » 14 jul 2019 13:08

Michael,
Ik denk dat je deze vraag beter op het iTrain-forum kan stellen.


Met vriendelijke groet,
Ben
Bouw baan:Neuffen 3
Project Neuffen 3| Fleischmann Picolo | Dinamo | iTrain

Gebruikersavatar

martindomburg
Berichten: 4096
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo
Contacteer:

Re: Itrain en DR4018

Bericht door martindomburg » 14 jul 2019 19:28

Wat het precies is weet iik niet, maar meen me te herinneren dat XpressNet voor accesoires een andere nummering kent als gewoon. In de DR5000 config kan je bij expressnet dat ook selecteren.

Wel adviseer ik je om gewoon de licentie aan te schaffen, dan kan je de LocoNet als interfave gebruiken. Dit werkt beter en stabieler dan zoals je het nu doet. De proeflicientie is ook bedoeld om even het programma iets te leren kennen.




Onderwerp starter
michael45
Berichten: 248
Lid geworden op: 07 nov 2014 21:08

Re: Itrain en DR4018

Bericht door michael45 » 15 jul 2019 08:02

Hoi Martin.

Dank voor je info. ik zal eens kijken of ik hier iets meer over kan vinden. Ik had ergens anders ook al een draadje gelezen dat er idd een verschil in adressering kan zitten. Eens kijken of ik dat ga snappen :)
En idd.. ik heb nu even de software zonder licentie om gewoon eens even te proberen. kijken hoe het werkt, en of het iets is voor mijn kleine baan.

Groeten

Michael


Eerste N-spoor project: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8689

Merk : Minitrix
Soort systeem : Analoog / Digitaal
Tijdperk: I / II
Rollend materiaal : Stoom. K.Bay

Plaats reactie