Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
e.lotte
Berichten: 61
Lid geworden op: 11 sep 2019 12:22
Locatie: Alkmaar

Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door e.lotte »

Hoi,

Ik ben nu al een tijdje aan het proberen om mijn trein op positie te laten stoppen op een station, dit lukt me nu al aardig alleen wat ik ook probeer ik krijg de rem vertraging niet langzamer, dus dat de trein eerder afremt zodat de trein mooier tot stilstand komt.

Ik heb geprobeerd een voorsein te plaatsen, maar dat werkte (of ik doe wat fout) niet :-(
Traagheid simulatie aangepast.........

De rem positie ingevuld, zo wel positief als negatieve getallen.

1 Ik heb mijn loc gekalibreerd op snelheid in Itrain
2 de VC waarde 3&4 staan op 3 (standaard staat deze op 15 bij de Piko decoder)
3 het blok waar ik in wil stoppen is een stations blok, het blok bestaat uit 3 terug melders

Ik heb wat screenshots gemaakt van de instellingen.

Als iemand me een gouden tip kan geven............... _o_
Opmerkingen zijn welkom, dit is mijn test / leerbaan als iemand wat meer gegevens nodig heeft laat me het dan weten.

Alvast bedank !!!!


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


-----
Gr,
Erik

Gebruikersavatar

jeemka
Berichten: 149
Lid geworden op: 25 aug 2013 19:27
Locatie: Brummen

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door jeemka »

Je kan deze vraag beter stellen op het iTrain forum. Wel je baan plan meesturen.


Met vriendelijke groet, Jaap Kolenberg
Baan "Reichenbach e.o." Duits tijdperk 3, Intellibox-1, Digikeijs en Rosoft decoders, iTrain, Anyrail, Sprog2
Foto's en filmpjes op https://www.kolenberg.eu

Gebruikersavatar

martindomburg
Elektronica/Commercieel
Berichten: 4478
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door martindomburg »

Hoi,

Je terugmelder offset bij de loc is niet ingevuld. Kli kt gek, maar die is belangrijker dan je denkt.

Maar voor je probleem, verlaag de snelheden algemeen eens. Stationsblok en stoppen verwachten in de instellingen.

Als hij abrupt remt betekend dat vaak dat de benaderingssnelheid te hoog is maar net niet zodat een noodstop noodzakelijk is.

Groetjes


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain

Domburg Train Support - Uw partner in Modelspoortechniek

Digitaal- Ombouw- en Installatie specialist / Support Dinamo / Support iTrain

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
e.lotte
Berichten: 61
Lid geworden op: 11 sep 2019 12:22
Locatie: Alkmaar

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door e.lotte »

Dag Martin,

Dank je wel voor je reactie, ik heb de offset aangepast.

De trein remt netjes af en komt ook redelijk netjes tot stilstand, het is geen nood stop of apprupte stop of zo.
Van mij mag de trein het blok voor het station wel al de vertraging inzetten zoals in het echt, zodat de trein redelijk stapvoets het station in komt rijden en dat hij vloeiender tot stilstand komt.

Gr,
Erik


-----
Gr,
Erik

Gebruikersavatar

martindomburg
Elektronica/Commercieel
Berichten: 4478
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door martindomburg »

In dat geval verlaag de snelheid van het stationsblok, dan neemt hij van te voren die snelheid aan.

Groetjes


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain

Domburg Train Support - Uw partner in Modelspoortechniek

Digitaal- Ombouw- en Installatie specialist / Support Dinamo / Support iTrain


Kevin Nijssen
Berichten: 29
Lid geworden op: 01 mei 2020 09:37
Locatie: Friesland

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door Kevin Nijssen »

Hoi,

De stapgrootte aanpassen kan heel veel veranderen. Ik ben zelf ook net begonnen met het ontdekken van iTrain, de stapgrootte bij het rijden op 126 stappen is daarbij iets waar ik heel veel mee gespeeld heb. Probeer deze eens op 5 te zetten de tijd op 700ms en kijk wat hierna gebeurd.

Groetjes



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
e.lotte
Berichten: 61
Lid geworden op: 11 sep 2019 12:22
Locatie: Alkmaar

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door e.lotte »

Ik heb de Loc ook al een keer gemeten met 126 stappen, deze slaat iTrain zo te zien dus apart op.
Heb de Loc op 126 stappen gezet in de "optie" tab van de Loc en de waarde op 700ms en stappen op 5 gezet, dit komt goed in de buurt wat ik graag wil.

Misschien nog even wat tweaken, maar de trein komt nice en smooth tot stilstand.


-----
Gr,
Erik


Kevin Nijssen
Berichten: 29
Lid geworden op: 01 mei 2020 09:37
Locatie: Friesland

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door Kevin Nijssen »

Hoi Erik,

Dat klinkt hoopvol, iTrain heeft zoveel mogelijkheden dat het echt slim is om met een handleiding en forum ernaast ook zelf blijft uitproberen. Je kan uiteindelijk moeilijk iets stuk maken lijkt mij. Mijn proefperiode zit er heel binnenkort op, ik ben wel overtuigd van het werken. Ik zit zelf met het probleem dat het optrekken te lang duurt. Het lijkt net alsof de loc heel lang op stap 1 blijft kruipen ( een seconden of 5) voor hij verder gaat me de acceleratie. Maar goed, het ligt hoogst waarschijnlijk aan mijzelf dus we zoeken nog rustig verder tussen het bouwen door.

Veel plezier



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
e.lotte
Berichten: 61
Lid geworden op: 11 sep 2019 12:22
Locatie: Alkmaar

Re: Itrain 5.0.4 rem vertraging station hulp gevraagd

Bericht door e.lotte »

Hoi Kevin,

Ik lees me gek ;-) maar soms heb je toch een setje nodig en is het fijn dat er een forum is zo als deze.

Ik ben nog aan het oefenen op mijn test baantje en itrain, maar we gaan de goede kant op ;-)

Succes met je project!!


-----
Gr,
Erik

Plaats reactie