Bayern-Wuerttemberg

Laat anderen meegenieten van je N-spoorbaan / Collectie.
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Bayern-Wuerttemberg

Bericht door epocheales denken »

Hoi allemaal,

Moest er toch eens van komen, foto's gemaakt van mijn epoche/tijdperk III baan die zich afspeeld in Zuid-Duitsland.

alle zichtbare bochten net als in het grootbedrijf verkant

Afbeelding

linkeroverzicht van de lekkere :lol: blinde hoek..

Afbeelding

een monument voor het Fleischmann beginsetlocje

Afbeelding

het locdepot met veel accesoires van toen nog Bochmann en Kochendorfer en Weinert

Afbeelding

speciaal projectje met Sommerfeld bovenleiding: afspannings-gedeelte met eigen aanpassingen (met nog mijn dank aan Dennis en Kevin, zonder jullie had ik er een zwaar hoofd in gehad... :roll: )

Afbeelding

de hellingproef voor al mijn locs, werken zullen ze! :lol:

Afbeelding

de twee verschoven bruggen, moeilijk project geweest (Martin, super!)

Afbeelding

kijkje op een wel heel rommelig schaduwstation. Is nog niet in bedrijf.

Afbeelding

draaischijf-scene

Afbeelding

overzicht locdepot en stationssporen

Afbeelding

Hoop dat jullie het wat vinden, ben benieuwd, wordt vervolgd... :o

Groet,

Hans.
Laatst gewijzigd door epocheales denken op 17 nov 2015 22:51, 1 keer totaal gewijzigd.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

Michiel
Berichten: 3054
Lid geworden op: 06 apr 2010 11:50
Locatie: België

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Michiel »

En of ik het wat vind! Dat zijn een paar boeiende paradebanen dat je daar hebt aangelegt. En het depot bij het station kan ik best waarderen! Het valt op dat je van de bovenleiding werk maakt. Ik veronderstel dat ie passief blijft, met met slepende panto's?

Het enige "knelpunt" dat ik zie is het beperkte schaduwstation. Kan je misschien nog een hoopje kopsporen lang beide zijde toevoegen voor treinstellen? Ik denk dat je daar geen spijt van gaat hebben.

En een detail, ik merk dat je een overloop net in een tunnel hebt gelegt. Ik zou de tunnel net na de overloop laten beginnen, want zo'n overloop is steeds weer een leuke aandachtstrekker, vind ik.

Maar nogmaals, jouw baan kan me boeien. Vooral foto's van je vordering blijven posten, aub! ;)
Laatst gewijzigd door Michiel op 10 okt 2010 20:52, 1 keer totaal gewijzigd.


groetjes, Michiel ...bouwend aan het station Brussel-Luxemburg in 1:160, (niets is verkeerd, zolang het plezeert)

Gebruikersavatar

Jos
Berichten: 4411
Lid geworden op: 16 nov 2008 17:22
Locatie: West Brabant

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Jos »

Ziet er goed uit hoor Hans, je gebruikt wel forst schroefjes om je rails vast te zetten zie ik ;)

Groetjes,
Jos



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Hoi Michel,

Bedankt allereerst voor je leuke reactie.
Over de bovenleiding moet ik je helaas verklappen dat die echt gaat werken, dus de panto's zullen vonken! :D

Over die kopsporen is een goeie tip, ga ik over brainstormen, maar ik heb nog twee opstelsporen naast de depotsporen, waar nu mijn E 60 op geparkeerd staat.

Groet,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Hoi Jos,

Ja, zeg dat wel, heb Trix aardig gespekt met die dure schroevendoosjes van ze..
Dat komt omdat ik veel met de Fleischmann-flexrail heb gewerkt.( Als je de watervrees eenmaal voorbij bent, wil je niet anders meer. Je komt altijd uit zoals jij het wilt.) En die wil niet graag zien werken.. :lol:



Groet,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881


Chris83
Berichten: 997
Lid geworden op: 31 mar 2009 13:29
Locatie: Maastricht

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Chris83 »

leuke baan
En wat een geweldig idee heb je laten zien, die startset loc als monument!


Groeten Chris

Gebruikersavatar

Ron
Berichten: 2860
Lid geworden op: 17 mar 2010 03:51
Locatie: Huizen

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Ron »

Hans,

Ziet er allemaal goed uit hoor.

gr. Ron


Ik rommel maar wat aan!


henry
Berichten: 1919
Lid geworden op: 03 nov 2009 19:41
Locatie: apeldoorn

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door henry »

hans ziet er gaaf uit allemaal, vooral de bovenleiding heeft op jouw baan een uitdrukkelijke functie gekregen mooi.
als je straks bergen gaat maken kun je dan wel overal nog bij?

groetjes henry



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Hoi Henry,

Goeie vraag, wat veel mensen vergeten: de bereikbaarheid van de sporen als alle scenery aan gelegd is :shock:
Naast het schaduw- station is een inspectiegat gepland, nog geen idee hoe ik dit ga uit voeren, ook met betrekking tot de stabiliteit van de gehele baan als je hier een
flink stuk uit gaat decouperen... :roll:
Komt tijd, komt raad zal ik maar zeggen!
Als jij een andere goeie tip hebt, laat het mij weten, graag zelfs.

Groetjes,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881


henry
Berichten: 1919
Lid geworden op: 03 nov 2009 19:41
Locatie: apeldoorn

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door henry »

beste hans dat is moeilijk te zeggen daar ik niet in jouw koppie kan kijken.
ik heb geen idee hoe jij je baan hebt geplant wat aankleding betreft.
je kunt wel de plaat aan de onderkant verstevigen door een lat langs de rand van het kijkgat te maken.

het viel me direkt op dat er geen mogelijkheden zijn op dit moment.
pas op dat je dit goed controlleerd alvorens je met bergen begint anders krijg je een hoop teleurstellingen daat de treinen altijd stil gaan staan op plekken waar je het niet verwacht

groetjes henry



Gebruikersavatar

Krab
Berichten: 5515
Lid geworden op: 22 okt 2008 14:56
Locatie: West-Brabant

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Krab »

Hoi Hans ,
aan beide zijdes van het schaduwstation een gat maken is dat geen optie ?
Wel makkelijk als je daar bij kunt komen .

mvg Sjaak


TC / DCC-P4-S88LN-S88SD16-n -xTreme Keerlus-WD10- N Spoor - Koploper Nederlands rijden .
Mijn baan http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=1093

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Hoi Sjaak,

Lijkt me een heel goed plan, alleen zal ik dan wat moeten gaan Sonja Bakkeren.... ;)
Zal het zeker als ik zo ver ben in gedachten houden!

Groetjes,


Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3487
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Jeroen »

Ziet er wel gaaf uit.

Weet je zeker dat het een goed idee is om de panto's functioneel te maken? Lijkt me tegenwoordig met alle (niet al te dure) digitale flauwekul wat overbodig.

Dat je bovenleiding zo aanlegt is al knap op zich. Gaaf, ben benieuwd hoe het eruit komt te zien met wat scenery erbij.

J


Afbeelding

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Hoi Jeroen,

Tsja... ik ben nog uit die tijd dat als je bovenleiding aanlegde dat je dan een extra loc er bij kon aansturen :mrgreen:
Weet pas sinds kort (dankzij dit spoorforum) dat met digitaal alles via de rails wordt aangestuurd. Het is in ieder geval een hoop moeite geweest voor
bovenleiding-scenery als ik digitale watervrees overwonnen heb... :lol:
Waar ik binnenkort als eerste mee verder ga is het gehele station, en dat is een fikse uitdaging met al die leuke rijdraden die je door elkaar heen moet steken en
met isolatiestukjes en isolatoren enz. enz. :roll:
Maar goed, je bent van de straat zal ik maar zeggen! ;)

Groet,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3487
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Jeroen »

Dat is inderdaad een aardige klus, zeker met Sommerfeldt. Solderen enzo...bleeeh, moet er niet aan denken.

Maar in ieder geval kun je natuurlijk gewoon digi gaan rijden, dan heb je hoogstens je bovenleidingverhaal in de tunnels wat moeilijk gemaakt. Ik heb ook de boel tegen de draad aan rijden, maar alleen in het zichtbare deel. Digitaal kan ik je wel aanraden, want dat is misschien even klooien om in elke lok een decoder te krijgen, maar na een paar inbouwgevalletjes draai je je hand er niet meer voor om. En ik heb ook lang niet alleen Plug-and-Pray rotzooi! :)

J


Afbeelding


FidOo
Berichten: 4454
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door FidOo »

Ik kan Jeroen z'n verhaal alleen maar beamen.

Digitaal heeft zn intrede echt goed gemaakt! En is zeker niet zo duur meer!
Daarnaast vind ik het zelfs tof om mn loks te digitaliseren! Het is voor mij een extensie van de hobby.

Verder is het niet zo erg dat de bovenleiding al staat, alleen maar goed, want functioneel of niet, t moet uiteindelijk bij allebei goed zijn aangelegd!


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Gebruikersavatar

Edwink
Berichten: 52
Lid geworden op: 30 jul 2010 19:00
Locatie: Rhoon (Albrandswaard)

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Edwink »

Lekker zo'n 'rommelig' station.


hard aan het werk. Zie mijn bericht hier


nico42
Berichten: 442
Lid geworden op: 20 okt 2010 21:43
Locatie: ERMELO

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door nico42 »

Dit vind ik nog eens een mooie treinbaan ik blijf je bouw volgen.



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Bedankt Nico,

Ben er eigenlijk ook best wel trots op. Verwacht over de voortgang geen wonderen, moet eerst alle bovenleiding boven het station afronden en dat is al een hele klus :?


Groet,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Nou Jeroen, je hebt gelijk gekregen, die tunnelbovenleiding en de rest hoeft niet meer functioneel te zijn, want ben nu al 2 jaar over gestapt op DCC (Multimous Pro)
Hieronder de sloopwerkzaamheden, ging wel een beetje aan mijn hart, heb ik met hulp van een vriend veel werk aan gehad. (we zijn nog "on speaking terms" :lol: )

Afbeelding

Afbeelding

Eigenlijk is er niet veel schokkends gebeurd met mijn modelbaan in al die jaren, wel heb ik een wisseldecoder aangeschaft die via de pc werkt. Fantastisch als je ziet hoe die
oude magneetaandrijvingkjes van Fleischmann digitaal gehoorzamen. Vroeger met de roemruchte groene kastjes geloofden ze het af en toe wel... :D

Net weer een jaartje ouder/niet wijzer geworden en deze keer geen bloedstollend mooie loc gekocht, maar de afdeling reiniging verwend met 2 mooie digitale voertuigen:

Afbeelding

Afbeelding

Hieronder het binnenwerk, Lux heeft hier twee heel doordachte concepten ontwikkeld die niet goedkoop zijn, maar wel grondig hun werk doen. Zou alleen de stofzuigerwagon niet na 22.00 uur 's-avonds laten tuffen, anders denken de buren dat ze naast een tandarts wonen.... :o

Afbeelding

Afbeelding

De railreinigingswagon heeft tevens een kleine accu-capaciteit aan boord voor stroomloze stukken baan of stroomonderbrekingen.

Tot zover even,

Groet,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

bob vermeulen
Berichten: 2865
Lid geworden op: 16 nov 2010 12:18
Locatie: Loosbroek

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door bob vermeulen »

Hallo Hans,

Dat zijn mooie lux wagens.
Zijn dat nieuwe modellen?

mvrg Bob


Feldberg-bahn in spoor N
WinDigiPet besturingssoftware (http://www.Windigipet.de), Tams EasyControl, LDT schakelen en terugmelding (HSI88), Duitse baan, Tp III.
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=2880
http://www.bobvermeulen.com

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Hoi Bob,

Volgens de laatste Lux-documentatie zijn dit de nieuwste. Had bij mijn treinleverancier de versie met of evt. zonder decoder besteld, maar deze produceren ze niet meer.
Het is nu zo dat zo gauw de wagon getrokken of geduwd wordt, de electronica (lees) motor geactiveerd wordt.
Werkt prima, had daar toen ik het las een hard hoofd in, maar niets is minder waar.

Wat ik bovendien erg mooi vind is dat was ik vergeten te melden dat op de railstofzuiger op 1 as twee hele sterke magneetjes zitten (Lux waarschuwt zelfs voor pinpas e.d.) die alle metaal deeltjes tussen de rails op pikken. Begreep niet waarom de railstofzuiger er mee op hield op een gegeven moment, maar na inspectie hadden de magneten
"beet" en na verwijdering van de metaaldeeltjes ging de stofzuiger vrolijk verder met zijn werk..... :o :o

Groet,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

Ad_M
Berichten: 3624
Lid geworden op: 24 feb 2013 18:31
Locatie: Lelystad

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Ad_M »

Hans,

Dat is zeker mooi spul, en zo ver ik dit lees, is voor mijn gevoel is er beter over het concept nagedacht dan bij bijv. de Tomix
Weer iets om over na te denken :)

Mvg,
Ad


Ons baantje GeordieBurgh (is niet meer), klikker-die-klik hier.
DCC | NL '80 tot heden | Fleischmann Piccolo / Peco | 3D Modellen

Als je het niet meer trekt moet je duwen... :D

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
epocheales denken
Berichten: 595
Lid geworden op: 16 nov 2008 23:52
Locatie: vlakbij Gouda

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door epocheales denken »

Hoi Ad,

Wat je schrijft kan niet beter verwoord worden over de Lux reinigingswagons :!: Maar ik heb zelf ook een analoge Tomix en was daar erg mee in mijn nopjes.
Nu ik DCC rijd wilde ik niet gaan om bouwen, dit komt omdat ik al in de jaren 80 op de modelbouw-beurs in Keulen al "begeistert" was van de Lux-filosofie.
Helaas was alles toen alleen in HO-schaal, maar gelukkig zijn ze N niet vergeten.
Met de Tomix is het een beetje appelen en peren vergelijken, Lux heeft een doordacht totaal concept, maar daar is de verkoopprijs ook naar.
Als je het er voor over hebt (en kan hebben), je kan niemand in zijn portemonnee kijken... :roll: zou ik zeker voor deze wagons gaan, de railreiniger zorgt zelfs
door het zachte vilt voor reiniging aan de binnenkant van de railstaaf. Andere reinigingsrollen zijn allemaal apart verkijgbaar.

Groet,

Hans.


Deutsche Bundesbahn tijdperk III/DCC Multimaus Pro/pc-Freiwald Rocomotion
Bayern-Wuerttemberg: http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=8881

Gebruikersavatar

Maurits71
Berichten: 2895
Lid geworden op: 26 okt 2008 07:17

Re: mijn modelbaan oktober 2010

Bericht door Maurits71 »

Hoi Hans,

heb je ook de juiste artikel nummers van die nieuwe lux dingen :D :D


Hills and Meadows on social media

For Hills and Meadows video channel please click here

For Hills and Meadows on facebook please click here

Plaats reactie