Eiland Edward

Laat anderen meegenieten van je N-spoorbaan / Collectie.
Gebruikersavatar

Bjor
Berichten: 1160
Lid geworden op: 20 sep 2009 18:49

Re: Eiland Edward

Bericht door Bjor » 07 jan 2019 21:25

Wouter,

Nou, dat scenery maken dat lukt jullie dus wel. Het ziet er erg leuk uit. Dat hoor je niet vaak dat het hele gezin aan aan baan(tje) bouwt.
Leuk hoor! Dit smaakt naar meer :D

Ben


Liefhebber van N-spoor, Deutsche Reichsbahn Gesellschaft, Tijdperk II
en verder alles wat met groot- en modelspoor te maken heeft.


Onderwerp starter
WouterX
Berichten: 41
Lid geworden op: 25 jun 2018 15:32
Locatie: Achterhoek

Re: Eiland Edward

Bericht door WouterX » 07 jan 2019 21:45

Dank voor de positieve reacties! Dat het hele gezin er op z'n eigen manier plezier aan heeft is inderdaad heel leuk ja. De kids zijn 3 en 5. Onze oudste (meisje) knutselt graag, en dus doet ze mee waar ze kan, ze is heel precies. Maar of ze zelf een baan gaat maken als ze 12 is? Geen idee, doet er ook eigenlijk niet toe. Ons zoontje is een ander verhaal, alles wat wielen heeft is geweldig. Maar hij knutselt nog niet aan het baantje, hij rijdt er wel mee.

En zo kom ik eindelijk toe aan het landschap maken, iets dat ik vroeger als kind niet heb gedaan. We hadden een paar mooie treinen en daar reden we zo hard mogelijk mee rond, steile hellingen waren ook altijd mooi :oops:

Aangezien zowel mijn vrouw als een studie in de landschapshoek hebben gedaan richten we ons vooral op landschap, en niet op heel veel spoor. Hoewel, ik heb een aardig baantje bedacht met de nodige meters (40), maar dat gaat het toch niet worden wegens veranderde indeling van de zolder. Opnieuw nadenken dus, met SCARM als hulpmiddel.
Technisch zou ik aardig wat zelf moeten kunnen maken, t/m schrijven van de besturingssoftware, maar ik denk dat juist omdat m'n dagelijkse werk al IT is, ik dat beperkt ga houden. Misschien ga ik wel met Arduino's de S88 terugmelders maken (concept met wat losse draden op tafel werkte in elk geval), gewoon omdat het kan. Als experiment met de oefenbaan digitaal en stedelijke omgeving. Draadjes moet je toch leggen, dus die ene extra header en condensator zitten er ook snel aan.

Maak ik wel nieuwe draadjes voor.


Oefenbaan 1 met de kids: Eiland Edward

Plaats reactie