Servo aansluiten op een wissel

Vraag maar raak!
Plaats reactie

Onderwerp starter
Ed53
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 feb 2018 16:58

Servo aansluiten op een wissel

Bericht door Ed53 »

Dag,
Ik ben van plan om mijn wissels Fleischmann rail zonder bedding te gaan bedienen doormidden van een servo, als is het zwarte kastje van de wissel verwijder blijft er een klein hendeltje over.
Maar hoe sluit ik maak ik nu het stangetjes van de servo vast.

Met vriendelijke groet,

Ed




Ipharra
Berichten: 118
Lid geworden op: 28 jan 2019 18:27
Locatie: West-Friesland

Re: Servo aansluiten op een wissel

Bericht door Ipharra »

Hoi Ed,

Dit is zoals ik ze heb gemonteerd, eenvoudig te doen, gaatje in handeltje boren en verenstaal daar door steken.


Afbeelding

Afbeelding


Groet Guus,

Drie keer linksaf is ook rechtsaf. 800 keer linksaf is de Indy 500.

Gebruikersavatar

Frank_N
Berichten: 595
Lid geworden op: 30 jan 2012 00:14

Re: Servo aansluiten op een wissel

Bericht door Frank_N »

Ik deed dat ook zoiets:
Afbeelding
Afbeelding
Zo ziet het er dan van de onderkant uit:
Afbeelding


Groet van Frank:
Huidig project; time saver in N met test ovaal analoog.


Onderwerp starter
Ed53
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 feb 2018 16:58

Re: Servo aansluiten op een wissel

Bericht door Ed53 »

Hartelijk dank Frank ga ik uittesten




geertvt
Berichten: 178
Lid geworden op: 08 nov 2018 19:27
Locatie: Oisterwijk

Re: Servo aansluiten op een wissel

Bericht door geertvt »

Bij de Fleischmann wissels zonder bedding zit al een gaatje . Volgens mij hoef je dan niks open te schroeven of te boren! Gaatje zit tussen de rails aan de ‘enkele’ kant.


Groetjes Geert


geertvt
Berichten: 178
Lid geworden op: 08 nov 2018 19:27
Locatie: Oisterwijk

Re: Servo aansluiten op een wissel

Bericht door geertvt »

Afbeelding


Groetjes Geert


Willempie
Elektronica/Commercieel
Berichten: 930
Lid geworden op: 11 mei 2013 08:36

Re: Servo aansluiten op een wissel

Bericht door Willempie »

geertvt schreef:
27 nov 2019 22:05
Bij de Fleischmann wissels zonder bedding zit al een gaatje . Volgens mij hoef je dan niks open te schroeven of te boren! Gaatje zit tussen de rails aan de ‘enkele’ kant.
Maar eigenlijk zijn dat geen Fleischmann wissels, dat zijn Roco wissels. ;)

Aan de Fleischmann wissels hoef je overigens ook niets te boren oid. Je kunt de wisselomzetter omdraaien en bijna rechtstreeks door de servo laten omzetten. Doe ik al jaren op mijn beursbaantje.

Groetjes.



Plaats reactie