FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Vraag maar raak!

Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

Goedenavond,

Ik zit te denken om uiteindelijk toch een ICE aan te schaffen. Mijn oudste zoon zit er all een aantal jaar om te vragen en ik vind het ook wel een mooi ding. De originele ICE dan omdat ik in tijdperk IV rijdt.

Mijn vraag is, wat zijn de verschillen tussen de ICE 1 tussenrijtuigen (7441-7449_ en ICE 2 tussenrijtuigen (7453-7458) of kunnen die gewoon door elkaar gebruikt worden?

Het bord Restaurant is duidelijk verschillend maar ik kan de verschillen tussen de normale rijtuigen niet zo snel vinden.

Weet iemand dit?

Bad


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 2991
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Ik duik ff de boeken in, groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Ik ben mijn foto's naar hosting via neudalhausenstadbahn.nl aan het over zetten.


FidOo
Berichten: 4489
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door FidOo »

Nummertjes, draaistellen en de balgen tussen de rijtuigen geloof ik.
Verder vrij weinig verschil. Ze passen ook gewoon door elkaar.

Ik vind het not done.. Maar he wie ben ik, als jij het verschil niet ziet.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 2991
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Ik zit nu midden tussen de maat tekeningen van ICE1 en 2 bakken( m'n toetsenbord ligt er op) en ik zie en lees het volgende: De ICE1 rijtuigen staan op andere draaistellen als de ICE2 rijtuigen. Daarnaast zijn de 1 en 2 klas bakken van ICE1 rijtuigen verschillend omdat de 1e klas rijtuigen minder maar grotere ramen hebben. Bij de ICE2 zijn alle bakken gelijk en gelijk aan ICE1 2e klas rijtuigen. Wel zit er een verschil in beschildering tussen ICE1 en 2 rijtuigen. Bij ICE1 rijtuigen is de ruimte tussen de ramen en deuren grotendeels donker geschilder waar dat bij de ICE2 rijtuigen kieselgrijs( ICE's zijn niet wit maar kieselgrijs) is.

Bij de ICE1 1e klas rijtuigen Avmz801 heb 3 verschillende interieuren bij aflevering; Avmz801.0 blauw niet roken, Avmz801.4 rood niet roken en Avmz801.8 rood roken met een afwijkende coupé.

Bij de ICE1 2e klas rijtuigen zijn er 2 verschillende hoofd types die in raamindeling wat van elkaar verschillen. De puur 2e klas rijtuigen Bvmz802 zijn wat bak betreft gelijk aan de ICE2 rijtuigen. De Bvmz802.0/3/4 zijn niet roken en de Bvmz802.6/8 zijn roken. De kleur van het interieur verschilde tussen de sub types. Het andere type BSmz803 heeft op de plek waar de Bvmz802 4 zijgang coupés heeft een vergaderruimte, een voorraadruimte voor de restauratie, een treinbegeleider afdeling en een rolstoel toegankelijk toilet.

De motorwagens zijn grotendeels gelijk waardoor een ICE2 motorwagen in een ICE1 ingezet kan worden maar niet anders om door het ontbreken van de automatische koppeling in de neus van een ICE1 motorwagen. Zelf heb ik in Dortmund wel eens een ICE1 met een ICE2 motorwagen gespot.

Groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Ik ben mijn foto's naar hosting via neudalhausenstadbahn.nl aan het over zetten.

Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3523
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Jeroen »

Ik heb nog een ICE 1 liggen eventueel, rond dat tijdperk. Bij interesse, laat maarcwat weten joh! 8)7


Afbeelding


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

Mooi leer momentje weer Michiel. Ik heb er even een FLM catalogus bijgepakt van 2005 en nu kan ik de verschillen ook zien. Nooit gedacht de raampjes te tellen enz.

Joost, ik heb hetzelfde met mixen. Daarom de vraag. Nu zie ik de verschillen ook. Ik heb alle catalogus nummers dus maakt het wat makkelijker zoeken. Zal wel een paar maanden duren voordat deze op lengte is...

Jeroen, ik kom hierop terug als de beslissing is genomen. Er staat hier een héél goedkoop motorwagen setje te koop maar rijtuigen zijn sterven duur hier. (UK)


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


piksov
Berichten: 655
Lid geworden op: 02 nov 2010 09:31

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door piksov »

Hi, ICE2 wagens zijn volgens mij niet meer te krijgen, zeker die niet bij de 'nieuwe' startset horen van een jaar (of 2) geleden.



Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 2991
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Raymond (UK) schreef:
14 okt 2020 15:59
Mooi leer momentje weer Michiel.
Dat was het voor mij ook, bij de meeste rijtuigen kan ik de verschillen zo op dreunen als je me midden in de nacht wakker maakt maar bij dit nog niet terwijl ik er boeken zat over heb.

Bij alle treinen zijn de verschillen vaak het snelste te zien als je goed naar de ramen en deuren kijkt alleen 90% van de modelspoorders kijkt niet verder als de kleur. Die kan je bij wijze van spreken een wit/rood gespoten stoeptegel nog als ICE verkopen of een zilver/rode leverworst als Abellio Flirt.

Groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Ik ben mijn foto's naar hosting via neudalhausenstadbahn.nl aan het over zetten.


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

Ik heb mezelf ook nooit in verdiept in het ICE gebeuren. Ik dacht dat dat te nieuw was voor mijn layout maar het blijkt dus dat de eerste in tijdperk IV er al was dus gaat net.

Guus, er staat 1 goedkoop ICE2 rijtuig op eBay UK, een 7453K als je op zoek ben naar ICE2. Ik hou het op ICE1


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


piksov
Berichten: 655
Lid geworden op: 02 nov 2010 09:31

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door piksov »

Hi,

ik ben gelukkig voorzien, was krap, maar het is me gelukt om een tijdje geleden een ICE2 trein compleet te krijgen. Mijn laatste tussenwagens kwamen trouwens uit Wenen ...... Ik kon ze nergens anders meer vinden. Ik heb trouwens de ICE2 met alleen de rode streep. Ik denk dat jij voor de rode en de paarse streep gaat.

Het probleem van de ICE1 is dat een volledige ICE1 veel langer is dan een ICE2.
Een ICE1 telt volgens mij als een volledige trein, een 'voll zug'

Een ICE2 telt als halve trein, 'halb zug'

En dan koppelen ze soms 2 keer een ICE2 aan elkaar om weer een 'voll zug' te hebben.

Ik kan op mijn baan maar treinen van 6 wagens kwijt. Dus een ICE1 is kwa lengte te lang.

Guus



Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 2991
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Ja dan is ook een ingekorte ICE1 te lang.

Door de instroom van ICE4 treinstellen zijn ze begonnen om ICE1 stellen in te korten tot ik dacht 8 rijtuigen( Edit: 9 rijtuigen dus zie hier) en 2 motorwagens en ze in IC diensten in te zetten. Dat leide alleen tot veel meer storingen aan het materieel. Wat nu precies de status daarvan is weet ik zo niet.

Ik heb nog 30min over dus kan zo eens kijken of ik daarover nog wat kan vinden.

Groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Ik ben mijn foto's naar hosting via neudalhausenstadbahn.nl aan het over zetten.

Gebruikersavatar

Modelbouwerke
Berichten: 468
Lid geworden op: 13 aug 2015 15:20
Locatie: Kalmthout

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Modelbouwerke »

piksov schreef:
16 okt 2020 11:49


Het probleem van de ICE1 is dat een volledige ICE1 veel langer is dan een ICE2.
Een ICE1 telt volgens mij als een volledige trein, een 'voll zug'

Een ICE2 telt als halve trein, 'halb zug'

Guus, een volledige ICE 1 mag tot 12 rijtuigen en de 2 motorwagens lang zijn.
Dat is dan een kleine 410 meter, in model zou dat dus een 2,5 meter zijn.
(Ik heb dus een volledige ICE 1 staan, mijn baan is nooit lange genoeg om hem in zijn geheel te zien rijden).

De ICE 2 is slechts 6 rijtuigen en 2 motorwagens.
Inderdaad een groot verschil :)


Grtz Erik.
Dinamo en iTrain 4.1.11, baan van 2,4 meter op 1 + 1 meter.


FidOo
Berichten: 4489
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door FidOo »

Ook hier rijdt de ICE1 als "voll zug" rond. Volgens mij 220Cm uit mn hoofd. Bij mij nog in de TP IV uitvoering Rood/Roze streep.
Leuk grapje, deze kleuren zijn er in 2 versies geleverd (DB logo verschilt) en het artikelnr is gelijk gebleven.
Rijdt met 2 motorwagens, binnenverlichting en magneetkoppelingen.

Rijtuigen zijn altijd lastig te vinden, helemaal als je op de juiste samenstelling gaat letten. Dus een complete trein kopen maakt het je wel stuk makkelijker, maar ook in 1 keer stukje armer.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

piksov schreef:
16 okt 2020 11:49
Hi,

ik ben gelukkig voorzien, was krap, maar het is me gelukt om een tijdje geleden een ICE2 trein compleet te krijgen. Mijn laatste tussenwagens kwamen trouwens uit Wenen ...... Ik kon ze nergens anders meer vinden. Ik heb trouwens de ICE2 met alleen de rode streep. Ik denk dat jij voor de rode en de paarse streep gaat.

Het probleem van de ICE1 is dat een volledige ICE1 veel langer is dan een ICE2.
Een ICE1 telt volgens mij als een volledige trein, een 'voll zug'

Een ICE2 telt als halve trein, 'halb zug'

En dan koppelen ze soms 2 keer een ICE2 aan elkaar om weer een 'voll zug' te hebben.

Ik kan op mijn baan maar treinen van 6 wagens kwijt. Dus een ICE1 is kwa lengte te lang.

Guus
Ja, inderdaad de oude met de rood en roze streep. Ik heb gekozen voor een ICE1 omdat dat nog net in tijdperk IV valt maar een volledige ICE1 gaat denk ik niet passen op mijn nieuwe baan. Het langste perron op de nieuwe baan gaat is net over 120cm.

Reed de ICE1 altijd als een volledige trein of ook wel een met minder bakken? Die van mij zal voorlopig wel wat korter zijn net als in deze foto. :? Volgens mij was dat een testrit gezien de datum?


Afbeelding
Laatst gewijzigd door Raymond (UK) op 17 okt 2020 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

FidOo schreef:
16 okt 2020 12:34
Ook hier rijdt de ICE1 als "voll zug" rond. Volgens mij 220Cm uit mn hoofd.

Rijtuigen zijn altijd lastig te vinden, helemaal als je op de juiste samenstelling gaat letten. Dus een complete trein kopen maakt het je wel stuk makkelijker, maar ook in 1 keer stukje armer.
Joost, als dat ding volgende keer op de baan staat zou je daar dan een foto van kunnen maken? Lijkt me wel een gaaf gezicht.

Rijtuigen zijn inderdaad lastig te vinden. Er staan er hier 3 te koop voor £99.50 dus goedkoop zijn ze ook niet. Die mogen nog even wachten. Ik heb al teveel trein spul gekocht deze maand. :shock: De ICE1 motorwagens zitten al wel in de post. :D


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

Modelbouwerke
Berichten: 468
Lid geworden op: 13 aug 2015 15:20
Locatie: Kalmthout

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Modelbouwerke »

Raymond (UK) schreef:
17 okt 2020 15:04

Reed de ICE1 altijd als een volledige trein of ook wel een met minder bakken? Die van mij zal voorlopig wel wat korter zijn net als in deze foto. :? Volgens mij was dat een testrit gezien de datum?
Hij mag gerust korter zijn.
Een volledige ram mag maximum 12 rijtuigen en 2 motorwagens zijn.
Er staat nergens wat de minimum moet zijn.


Grtz Erik.
Dinamo en iTrain 4.1.11, baan van 2,4 meter op 1 + 1 meter.


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

Thanks Erik.

Hij zal voorlopig nog wel kort blijven. Ik koop stukje bij beetje wel rijtuigen om uit te breiden.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 2991
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Modelbouwerke schreef:
17 okt 2020 15:16
Er staat nergens wat de minimum moet zijn.
Ook daar valt een serieus antwoord op te geven, het minimum is een losse motorwagen, dat komt zo nu en dan ook wel eens voor.

Groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Ik ben mijn foto's naar hosting via neudalhausenstadbahn.nl aan het over zetten.


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

Ik kwam onlangs een foto tegen met een motorwagen met wat goederen meuk erachter. Ik weet niet of dit gefotoshopt was maar het zag er raar uit.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


FidOo
Berichten: 4489
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door FidOo »

Nou bij deze dan. Let wel, mijn baan doet zijn lengte geen eer aan.

Afbeelding

Omdat de foto ruk is ook nog maar snel ff een filmpje geupload.



M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"


Rick
Berichten: 1335
Lid geworden op: 01 sep 2008 13:19

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Rick »

Modelbouwerke schreef:
17 okt 2020 15:16
Raymond (UK) schreef:
17 okt 2020 15:04

Reed de ICE1 altijd als een volledige trein of ook wel een met minder bakken? Die van mij zal voorlopig wel wat korter zijn net als in deze foto. :? Volgens mij was dat een testrit gezien de datum?
Hij mag gerust korter zijn.
Een volledige ram mag maximum 12 rijtuigen en 2 motorwagens zijn.
Er staat nergens wat de minimum moet zijn.
Het minimum was negen tussenrijtuigen, maximaal veertien: https://de.wikipedia.org/wiki/ICE_1#Aufbau
Als testritten zijn ook andere combinaties mogelijk: http://www.ice-fansite.com/index.php?op ... &Itemid=72




Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

Dank Rick,

Interessante site die laatste.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

Modelbouwerke
Berichten: 468
Lid geworden op: 13 aug 2015 15:20
Locatie: Kalmthout

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Modelbouwerke »

Rick schreef:
17 okt 2020 20:15

Het minimum was negen tussenrijtuigen, maximaal veertien: https://de.wikipedia.org/wiki/ICE_1#Aufbau
Als testritten zijn ook andere combinaties mogelijk: http://www.ice-fansite.com/index.php?op ... &Itemid=72
Weer wat bijgeleerd.
Interessante sites.


Grtz Erik.
Dinamo en iTrain 4.1.11, baan van 2,4 meter op 1 + 1 meter.

Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 2991
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Dat het minimum 9 rijtuigen was had ik eerder ook al gemeld maar ik twijfel al een tijd waarom ik dat nog opzoek want maar al te vaak word mijn inspanning beloont door genegeerd of ontkent te worden of te vinden dat het er niet toe doet( en dan bedoel ik niet alleen dit topic). Gelukkig zijn er ook nog enkele die wel lezen en het wel waarderen maar die lijken wel in de minderheid.

Groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Ik ben mijn foto's naar hosting via neudalhausenstadbahn.nl aan het over zetten.


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: FLM ICE 1 vs ICE 2 tussen rijtuigen?

Bericht door Raymond (UK) »

Ik denk dat dit voorlopig een 'speciale' ICE1 word Michiel. Eentje met minder dan 9 bakken. Ik had drie rijtuigen op het oog en die zijn net verkocht. Ik heb er net twee uit Frankrijk besteld maar verder staan er weinig te koop.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Plaats reactie