SBB/MCRE Re 474 (br 189), digitaliseren

Vraag maar raak!
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Ramonbraker
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 jul 2021 14:40

SBB/MCRE Re 474 (br 189), digitaliseren

Bericht door Ramonbraker »

Hai! Kleine introductie, ik ben Ramon momenteel 19 jaar en ben sinds mei bezig het het overstappen van DC naar DCC. Ik focus mij grotendeel op de Zwitserse wereld. Dit gaat tot heden vlekkenloos op deze 2 exemplaren na. Twee identieke Re 474 van de fabrikant Hobbytrain. Ik heb de instructie gelezen en er stond dat de decoder (6-pin) er omgekeerd in moest. Maar met de ESU Lokpilot 5 micro geen succes gehad. Voor de zekerheid deze ook in de juiste orientatie geprobeerd ook geen geluk. Weet iemand welke decoder wel werken voor deze Hobbytrain Re 474 (Br 189)?

Bijlage foto's:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Bijlagen
Re474_Intern.jpg
Re474_Intern.jpg (35.84 KiB) 292 keer bekeken
Re474_Overzicht.jpg
Re474_Overzicht.jpg (39.03 KiB) 292 keer bekeken
Re474_Productnummers.jpg
Re474_Productnummers.jpg (24.03 KiB) 292 keer bekeken
Laatst gewijzigd door Ramonbraker op 23 okt 2021 13:16, 1 keer totaal gewijzigd.


Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Ramonbraker
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 jul 2021 14:40

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 186), digitaliseren

Bericht door Ramonbraker »

Oh, heb de foto's dubbel toegevoegd. Beginners fout denk ik haha :).



FidOo
Berichten: 4888
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 186), digitaliseren

Bericht door FidOo »

Wat werkt er niet? Geen enkele reactie of wel licht en niet rijden...

Ik hoor overigens niet de meest geweldige verhalen over de ESU V5 decoders. Mocht je de beschikking hebben over een ander merk decoder kun je deze eventueel testen.

Ik gebruik uitsluitend Doehler en Haass of heel soms Zimo decoders.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"
Gebruikersavatar

shoven
Berichten: 5837
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 186), digitaliseren

Bericht door shoven »

Ik heb beide modellen ook. In de ene zit een Kuehn N025, in de andere een Zimo MX617N. Daarmee doen ze het prima.
Die zwarte is trouwens een BR189, geen BR186.


Steven

Hier is mijn baan op het forum
Hier is mijn vorige baan op het forum
Hier is mijn voor-vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Ramonbraker
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 jul 2021 14:40

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 186), digitaliseren

Bericht door Ramonbraker »

Dankje voor de antwoorden heren!
Ik krijg met de V5 geen enkele reactie, maar dit is inderdaad niet de eerste keer dat ik lees dat deze problemen kan geven inderdaad. Ik zal zelf de Zimo gaan proberen aangezien ik momenteel een aantal andere locs heb die ook rijden op een Zimo chip. de br186 is een typfoutje van mij haha, het zijn allebei br 189, mijn fout! Maar heel erg bedankt voor het antwoorden, zal de Zimo gaan uitproberen tot heden goede ervaringen met dit merk.

Met vriendelijke groet,
Ramon


Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Ramonbraker
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 jul 2021 14:40

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 189), digitaliseren

Bericht door Ramonbraker »

UPDATE!!

Nu eurospoor 2021 geweest is (prachtige dag gehad). Heb ik de twee exemplaren voorzien van de Zimo chips. Nu heb ik de condensator eruit moeten halen aangezien deze zorgde voor kortsluiting en dat de chip zichzelf steeds moest herstarten. Nu deze eruit is rijdt deze helemaal zoals het hoort, hoera! Maar, deze wordt na een aantal minuten rijden heel erg warm en is de chip onaangenaam/pijnlijk om aan te raken. Dit deed de chip ook al voordat ik de condensator ertussen uit heb gehaald, maar was die al extreem heet na 15 sec rijden en was het echt heel pijnlijk om de decoder aan te raken. Iemand een idee hoe dit verbeterd kan worden? (Bovenste loc heeft de condensator nog wel, en heeft dus de problemen hierboven beschreven.) (De onderste loc heeft de condensator niet meer en rijd goed zoals beschreven hierboven)

Alvast bedankt!
Afbeelding



Ronaldp
Berichten: 1384
Lid geworden op: 30 dec 2013 15:15

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 189), digitaliseren

Bericht door Ronaldp »

Is het een nieuwe locomotief of een gebruikte?

Mvg ronald


Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper
Sprog 2

Mijn baantje
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... 14&t=10771

Marksintpancras
Berichten: 1470
Lid geworden op: 13 aug 2015 20:14
Locatie: Sint Pancras

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 189), digitaliseren

Bericht door Marksintpancras »

Wat is de baanspanning????

Zimo chips kunnen warm worden als ze niet gebruikte energie gaan verstoken in warmte.
Het advies is baanspanning van 15 of 16 volt.


Met vriendelijke groet, Mark

iTrain / Dinamo / Fleischmann / Minitrix / Kato / Piko / Brawa
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Ramonbraker
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 jul 2021 14:40

Re: SBB/MCRE Re 474 (br 189), digitaliseren

Bericht door Ramonbraker »

De bovenste zwarte is nieuw en de onderste is gebruikt (v.g.m. 2de hands). Ik gebruik de Z21 start, heb de apparatuur niet om te meten maar op internet vind ik dat deze ca. 16/17 V geeft. Ook zit deze Zimo chip in een Minitrix 12675 Re 460, hier heb ik nauwelijks last van dat de chip hoge temperaturen bereikt.


Plaats reactie