Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Vraag maar raak!

EJvH
Berichten: 96
Lid geworden op: 22 apr 2016 18:54

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door EJvH » 11 mar 2019 12:17

Dat wordt mijn volgende project alle wissels voorzien van 3 draden , 2 voor de rails en 1 voor het hart stukje .

Maar dan wel 2 isolatie stukjes aan de punt stuk schuiven en aan de binnenkant bij het hartstuk door slijpen.

Pff ik zie er nu al tegen op omdat te doen maar het moet .
Groetjes
Erik



Gebruikersavatar

Maurits71
Berichten: 2857
Lid geworden op: 26 okt 2008 07:17

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Maurits71 » 11 mar 2019 12:19

waarom ga je de binnenkant doorslijpen ?


Hills and Meadows on social media

For Hills and Meadows video channel please click here

For Hills and Meadows on facebook please click here


EJvH
Berichten: 96
Lid geworden op: 22 apr 2016 18:54

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door EJvH » 11 mar 2019 12:25

Dat moet toch als je net als ik electrofrog wissels van peco gebruikt?

Erik



Gebruikersavatar

Maurits71
Berichten: 2857
Lid geworden op: 26 okt 2008 07:17

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Maurits71 » 11 mar 2019 12:52

nee. het hartstuk isoleer je via de 2 isolatie asjes. het hartstuk zelf wordt gevoed of a via de tongen of B via de polaristeits switch of c beide.

Ik heb een kleine 100 electro frogs en niet een is er aangepast. beste advies, niet alles geloven wat er wordt gezegd en maak dingen niet moeilijker als noodzakelijk.


Hills and Meadows on social media

For Hills and Meadows video channel please click here

For Hills and Meadows on facebook please click here


Willempie
Berichten: 809
Lid geworden op: 11 mei 2013 08:36

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Willempie » 11 mar 2019 13:42

Of je kiest voor de UNIFROG. b.v. de SL-U395F of SL-U396F.

Dan heeft Peco de aanpassingen voor je uitgevoerd en hoef je alleen nog maar het draadje van het puntstuk aan een polaritatie schakelaar aan te sluiten.

Groetjes



Gebruikersavatar

Hube
Berichten: 287
Lid geworden op: 20 mar 2018 23:22
Locatie: Enschede

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Hube » 11 mar 2019 13:49

ns1200 schreef:
11 mar 2019 10:56
Hier moet ik eens door heen spitten. Met 26 wissels die op zich al kortsluiting hebben door dat ze nog niet onderbroken zijn en verder nog niets aan gedaan. Daarom komt mijn baan ook niet verder. Electra op de baan is niet echt mijn ding. Twijfel daarom ook nog steeds om over te stappen naar digitaal.
Rick
Rick, Als Electra niet jouw ding is dan zou ik aan deze wijze van wisselsaansluiten niet te veel aandacht besteden. Het is iets voor puristen.
Als je Peco wissels met een geleidend hartstuk toepast gewoon de handleiding volgen en de geïsoleerde raillassen gebruiken.

Digitaal is niet moeilijker dan analoog en heeft bovendien het voordeel dat er korte workshops zijn en er op dit forum veel mensen zijn die je kunnen en willen helpen.

Groetjes,
Gerard


NS 60-70 -er jaren, Elst, mijn jeugd
pr8 baan in een kast


Willempie
Berichten: 809
Lid geworden op: 11 mei 2013 08:36

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Willempie » 11 mar 2019 14:01

Hube schreef:
11 mar 2019 13:49

Als je Peco wissels met een geleidend hartstuk toepast gewoon de handleiding volgen en de geïsoleerde raillassen gebruiken.
Nee, dan gewoon de UNIFROG gebruiken. Heb je nergens geen omkijken meer naar, en is extra isoleren zelfs niet meer.
Helemaal en speciaal voor de digibeten, en de niet electrotechneuten.

Groetjes



Gebruikersavatar

rjvanhouten
Berichten: 161
Lid geworden op: 25 jul 2016 15:19
Contacteer:

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door rjvanhouten » 11 mar 2019 15:23

Willempie schreef:
11 mar 2019 13:42
Of je kiest voor de UNIFROG. b.v. de SL-U395F of SL-U396F.

Dan heeft Peco de aanpassingen voor je uitgevoerd en hoef je alleen nog maar het draadje van het puntstuk aan een polaritatie schakelaar aan te sluiten.
Wat @Willempie zegt. Onlangs stuitte ik op onderstaand YouTube-videootje, waarin het verschil tussen insulfrog, electrofrog en unifrog helder wordt uitgelegd.



Groet,
Robert Jan


Digikeijs DR5000 • Rocrail • Peco Finescale Code 55 • Tijdperk NL III
vlieringerwerf.wordpress.com


EJvH
Berichten: 96
Lid geworden op: 22 apr 2016 18:54

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door EJvH » 11 mar 2019 19:28

Heb alle wissels al gekocht ze zijn allemaal electrofrog.
Dus dat wordt solderen ook al zeggen sommige dat het niet nodig is maar voor de zekerheid ga ik dit wel doen

Mvg
Erik




Willempie
Berichten: 809
Lid geworden op: 11 mei 2013 08:36

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Willempie » 11 mar 2019 19:56

Electrofrog solderen is niet nodig, alleen het puntstuk van een ompoolrelais/schakeling voorzien is aan te bevelen. Voor de rest alles laten zoals het is.
Heb er hier op deze manier 40 in de baan liggen, nooit een probleem mee.

Groetjes



Plaats reactie