Mijn eerste baanplan

Ontwerpen van baanplannen. Help mee deze aan te vullen.
Gebruikersavatar

Hube
Berichten: 268
Lid geworden op: 20 mar 2018 23:22
Locatie: Enschede

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door Hube » 06 jan 2019 21:34

Misschien zit hier iets voor je bij:

viewtopic.php?f=21&t=12237

Je kunt het beste het eerts eens testen,

Met vriendelijke groeten,
Gerard


NS 60-70 -er jaren, Elst, mijn jeugd
pr8 baan in een kast


Onderwerp starter
Beunspoor
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 dec 2018 17:31

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door Beunspoor » 10 jan 2019 21:25

Halo Hub,
Ja heb ik gevonden bedankt. Ga zaterdag op beurs in Rijswijk rond kijken.
De baan krijgt nu toch wel uiteindelijke vorm. Wilde eerst schaduw station op -1 maken maar zie daar toch maar vanaf. Ik wil in me in principe toe leggen op het rangeren met vrachttreinen en daar om heen de personen treinen laten rijden. Liefst dan nog fysiek wat vervoeren met de vrachttreinen. Heb alleen geen idee waar ik zulk modelwerk c.q. voorbeeld kan vinden. Heb veel gezocht op You Tube maar niets of weinig gevonden.
Hier mijn nieuwe opzet. Denk alles in Peko 55 met liefst de servo's bovengronds. (daar moeten we nog wat op vinden om dat netjes onder te brengen)
.
https://www.zonneveld.nl/beunspoor/2019-01-10.png

Zal misschien nog wel wat wijzigen, maar denk toch zo welGebruikersavatar

Hube
Berichten: 268
Lid geworden op: 20 mar 2018 23:22
Locatie: Enschede

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door Hube » 10 jan 2019 21:58

Rob,

Mooi plan!
Bij de methode die ik heb toegepast met bovengronds, door servo’s, aangedreven wissels zijn er wel een paar dingen die ik de volgende keer anders zou doen. De keuzes die ik gemaakt heb zijn ook ingegeven door de beperking dat ik niets onder het tafelblad kon hebben. Ook geen bedrading.

Volgende keer beter:
- puntstuk polarisatie van de Peco wissels met relais
- alle wissels aandrijven met een trekdrukstang door een buis; servo relatief ver weg van het wissel. Als je de rails op een kurklaag legt van 2 mm dik dan kun je buisjesnemen met een buiten diam van 2 mm.
Binnen diameter 1 mm en trekstang van 0,8 mm.
- veel bedrading; sleuven in het tafelblad.
- etc.
Er zijn op dit forum vast nog wel meer tips.

Heb je ook Kato rails overwogen? Zelf heb ik er geen ervaring mee maar ik denk dat installatie, bedrading en aandrijving eenvoudiger is.

Groetjes,
Gerard (hube)


NS 60-70 -er jaren, Elst, mijn jeugd
pr8 baan in een kast


Onderwerp starter
Beunspoor
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 dec 2018 17:31

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door Beunspoor » 11 jan 2019 00:14

@Hube
Bedankt ga ik ook uitpluizen. Wordt een dure grap, want ik wil alles gelijk nieuw of gebruikt nieuw :roll:
Heb er de mogelijkheden voor dus gewoon doen toch?
Ik laat weer van me horen.Gebruikersavatar

bpieters
Berichten: 100
Lid geworden op: 21 aug 2017 11:53
Locatie: emmen

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door bpieters » 25 jan 2019 22:56

kato en tomix hebben wissels met ingebouwde aandrijving.
Nadeel is weer dat ze geen flexrail hebben, maar de hoeveelheid verschillende boogstralen is zodanig dat dat voor jouw baanplan wel moet lukken.Kato met name ziet er wat betreft stootblokken e.d. wel erg japans uit,maar daar is ook wel een mouw aan te passen.Zoals Gerard hierboven zegt is de aansluiting een stuk eenvoudiger dan peco met servo.
groet,
Bert
Onderwerp starter
Beunspoor
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 dec 2018 17:31

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door Beunspoor » 14 mei 2019 18:15

Hallo mensen,
Gaat zoals het gaat zou m’n broer zeggen. Hij heeft een paar weken geleden te horen gekregen dat zijn prostaat kanker na 11 jaar toch weer aan de wandel is gegaan door zijn lichaam. Op je 75ste dan weer aan de chemo is ook geen pretje. Dat toch de moed er in houden is bewonderenswaardig, want de prognose in eerste instantie is 2 max 3 jaar. We gaan nu toch maar weer voor 10 jaar.
Wat heeft dat met mij te maken zult u zeggen en hoort dat hier op het forum wel thuis. Ja, want als ik op de beurzen rondkijk zijn we bijna allemaal al bezig met onze tweede jeugd. (grapje met kunnen)
Zelf nu ook de 71 gepasseerd heb ik er dus ook nog steeds zin in en ga dan ook nog op cursus om in mijn geval het iTrain gebeuren onder de knie te krijgen en een treinbaan op te zetten. Zoals jullie begrijpen wat minder (tijd)speelruimte dan de jonkies gaan we er voor. Ik heb ook nog een (klein) bedrijf te runnen dus dat houdt me jong. ;)
Waren er contacten om een mooie baan op te zetten met een partij heb ik nu contact met Domburg Train Support. We gaan samen een baan ontwerpen en in fase uit te voeren. Punt hierbij is dat ik op ieder moment kan zeggen vanaf hier wil ik zelf verder, want ook bij mij groeien de centjes nog niet aan de bomen. Qua gezondheid kan ik het zeker aan, en als je omvalt is het gebeurd. Gaat zoals het gaat kun je zeggen.
Waren mijn baanplannen dus allemaal eigen ontwerp ga ik nu met en baan techneut e.e.a. uitwerken, waarbij we beide elkaar aansturen naar een totaal ontwerp. We gaan er voor om eind dit jaar wat rijdend te hebben. Idee is nu Oostenrijks berg landshap met b.v. Lermoos en Ehrwald als stations. Ik ga het op het forum wel bijhouden, want dan maken we er gelijk een business project van. Tenslotte een oud videoproducent moet nog wat te melden hebben. U hoort van me :roll:Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4116
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door spoor65 » 14 mei 2019 20:22

Hallo Rob,

Als eerste natuurlijk sterkte voor jouw broer, maar ook voor jou en de verdere naasten, want hoe je het ook maar bekijkt, ieder ervaart zo`n ziekte proces op zijn eigen manier, ja natuurlijk is het jouw broer die het ondergaat, maar de rest is net zo goed betrokken. mooi om te lezen dat het op zo`n positief mogelijke manier word bezien.

En natuurlijk mag je ook gerust eens dit soort dingen vermelden op het forum, zal niet weten waarom niet, soms is het gewoon fijn om het ff van je af te schrijven.

Dan jouw baanplan en het verloop er van, leuk dat je op deze manier het je allemaal eigen gaat maken, en zet dat domburgje maar even lekker aan het werk, heeft zijn vrouw ook ff rust. ;)

Maar met Martin zal je zeker tot een mooi resultaat kunnen komen. succes.

mvg

Freddy


Met minder haast kun je wat vaker in de spiegel kijken

Als je oordeelt over mensen,
heb je geen tijd om van ze te houden.

mijn beursbaan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met Twin Center en http://www.rosoft.info


Onderwerp starter
Beunspoor
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 dec 2018 17:31

Re: Mijn eerste baanplan

Bericht door Beunspoor » 15 mei 2019 18:46

Bedankt spoor65, Inderdaad heeft wel impact op je leven. Maar ik zag al een opzet schaduw station van Martin voorbij komen dus het maalt al bij hem. :)Plaats reactie