Probleem na decoder inbouw.

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Plaats reactie

Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Goedenavond!

Onlangs een mooie Fleischmann 7231 binnen gekregen. Rijdt netjes na een 10 minuten analoog rondrijden.

Doehler & Haass PD05-C decoder ingebouwd en op het programmeer spoor gezet. Leest alles goed uit en programmeert ook allemaal ok maar als ik hem op het spoor set dan rijd hij even en dan krijg ik allemaal spastische bewegingen. Wisselt van voor naar achteruit rijden heel snel en dat gaat zo door.

De supplier vertelde me om de CV 50 en 56 t/m 59 te veranderen maar dat geeft geen verschil.

Enig idee mensen? Bij voorbaat dank.






I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

BenQ
Berichten: 2997
Lid geworden op: 12 jun 2010 22:12
Locatie: Liemers

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door BenQ »

Het lijkt bij de eerste film wel of analoog nog aanstaat en dat de lok op een blokscheiding komt die niet hetzelfde zijn aangesloten, plus en min verwisselt.


Met vriendelijke groet,
Ben
Bouw baan:Neuffen 4
Peco 80 | Dinamo | BiDiB | iTrain 3, 4.0, 4.1, 5.0

Gebruikersavatar

Hube
Berichten: 592
Lid geworden op: 20 mar 2018 23:22
Locatie: Enschede

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Hube »

Ik denk dat de massa van de lampjes niet goed zit. Kun je een detail foto maken van de printplaat.

Groetjes,
Gerard


NS 60-70 -er jaren, Elst, mijn jeugd
pr8 baan in een kast


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

BenQ schreef:
05 okt 2020 12:57
Het lijkt bij de eerste film wel of analoog nog aanstaat en dat de lok op een blokscheiding komt die niet hetzelfde zijn aangesloten, plus en min verwisselt.

Hoi Ben,

Het lijkt inderdaad of + en - worden verwisseld maar ik heb geen blokken in mijn layout. Ik rijdt wel digitaal maar dan met de hand gestuurd via een Twin Center en Lok bosses. Analoog kan niet worden aangezet bij deze decoder zover ik weet omdat deze zo klein is zijn er een paar beperkingen zoals geen AUX en geen DC.
Hube schreef:
05 okt 2020 13:01
Ik denk dat de massa van de lampjes niet goed zit. Kun je een detail foto maken van de printplaat.

Groetjes,
Gerard
Hoi Gerard,

Ik heb een tweetal foto's bijgevoegd. Ik heb een extra groot stuk tape gebruikt om te voorkomen dat de decoder iets kan aanraken op de printplaat. Niet zo netjes maar wel zo veilig (hoop ik). Die ronde plaatjes bij de verlichting zijn ook verwijderd.

Ik heb de banen doorgeslapen bij de groene pijlen en een verbinding gemaakt tussen de rode pijlen.

Ik heb de inbouw direct gekopieerd van en andere 212 die ik al heb rijden. Ook heb ik deze printplaat inc. decoder in de andere loc geplaatst en krijg hetzelfde probleem. Het probleem zou dus in of de decoder of de printplaat moeten liggen.

Uitlezen en schrijven op het programmeer spoor gaat allemaal goed. Bovenstaande filmpjes waren na een decoder reset CV8=8

Ik begrijp er niks van. 8)7




Afbeelding


Afbeelding


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

Hube
Berichten: 592
Lid geworden op: 20 mar 2018 23:22
Locatie: Enschede

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Hube »

Ik heb de inbouw direct gekopieerd van en andere 212 die ik al heb rijden. Ook heb ik deze printplaat inc. decoder in de andere loc geplaatst en krijg hetzelfde probleem. Het probleem zou dus in of de decoder of de printplaat moeten liggen.
Inderdaad, het probleem zit dus in de printplaat/decoder;

De contactveren waar je de gele en witte draad op gesoldeerd hebt steken door de printplaat en zijn aan de onderzijde omgebogen. Omdat het schijfje weg is kan dit een beetje bewegen en sluiting maken met het frame. Dit probleem heb ik zelf een keer gehad. Iets strakker buigen en een stukje iso-tape kan dit verhelpen, als het dat is,

Groetjes,
Gerard


NS 60-70 -er jaren, Elst, mijn jeugd
pr8 baan in een kast


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Hi Gerard,

Sorry, had ik moeten zeggen. Er zit tape op die contactveren bij de verlichting en ook op de achterkant van de contactveren die op de motor zitten (vanaf de printplaat)

Ik heb de decoder los gesoldeerd en opnieuw gesoldeerd maar geen verschil. Hij heeft op een moment wel bijna een rondje +/- 8 meter gereden maar begon daarna weer te stotteren.

Ik heb in bijna al m'n locs D&H decoders zitten en heb dit nog niet eerder gezien. :?


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


Marksintpancras
Elektronica/Commercieel
Berichten: 1265
Lid geworden op: 13 aug 2015 20:14
Locatie: Sint Pancras

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Marksintpancras »

Raymond, cv29 de analoog herkenning uitzetten. En dan kijken of het verbeterd.


Met vriendelijke groet, Mark

iTrain / Dinamo / Fleischmann / Minitrix / Kato / Piko / Brawa


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Hoi Mark,

Deze decoder kan niet analoog worden aangestuurd. Ik had deze speciaal voor mijn 212 gekocht omdat ie zo klein is maar er zitten wel beperkingen aan. Zitten ook geen aux aansluitingen aan. Gebruik ik toch allemaal niet. :oops:
Der Nano-Lokdecoder PD05A unterstützt keinen Analogbetrieb. Der Nano-Lokdecoder PD05A unterstützt keine SX1-Programmierung. Den SX1-Betrieb richten Sie bitte mit der SX2-Parameterprogrammierung ein.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

Hube
Berichten: 592
Lid geworden op: 20 mar 2018 23:22
Locatie: Enschede

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Hube »

Ik heb wel het idee dat de elektrische verbindingen die van de draaistellen afkomen tussen het linker en het rechter deel op de printplaat onderbroken zijn door het doorslijpen van de printbanen. Voor de massa zou dat niet zo'n probleem zijn, die gaat toch via het frame. Voor de + zou dat dan maar van 1 draaistel komen. Op zich zou dat toch niet het rare gedrag van de lok verklaren.
Kun je toch controleren met een multi-meter of je niet ergens sluiting maakt. Druk er dan ook een beetje op.

De tape is dat dubbelzijdige tape ? Daar heb ik ook al eens problemen mee gehad.

Of een andere decoder proberen.....
Hij kan ook "gewoon" kapot zijn.

groetjes,
Gerard


NS 60-70 -er jaren, Elst, mijn jeugd
pr8 baan in een kast


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Hoi Gerard,

Ik heb een draadje 'over' het onderbroken gedeelte gesoldeerd zodat beide draaistellen + geven. Ik ga morgen nog even kijken met een multimeter.

Het rare is dat ik deze decoder op een 'spare' printplaat heb gesoldeerd en dit geeft het zelfde probleem. Als laatste optie zou ik de decoder in mijn werkende 212 kunnen solderen en kijken hoe dat gaat. Liever soldeer ik hier de decoder niet uit want deze rijdt uitstekend.

Het is inderdaad dubbelzijdig tape waarvan ik van één kant de backing heb gehaald dus plakt aan één kant.

Ik zal morgen D&H e-mailen en kijken wat zij er van denken.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

martindomburg
Elektronica/Commercieel
Berichten: 4583
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door martindomburg »

Aan de motor ligt het iig niet, die heeft ADHD 7(8)7

Let op, als je baanspanning hoger is als 16V gaat deze decoder raar doen en boven de 17V stuk.

Als je baanspanning lager is als 16V, kan het ook zijn dat je foute firmware hebt. Heb dit al eerder meegemaakt.bij de pd05 is de firmware soms wel eens corrupt, even bij je dealer laten flashen (als hij de programmer tenminste heeft) kan de truck doen.

Aangezien hierboven al diverse aansluiting zijn gegeven denk ik dat je probleem in een van deze twee dingen zit. Let wel, in geval van te hoge baanspanning >18V vervalt de garantie. Gevalletje boekje lezen 8-) gelukkig is D&H best coulant hierin.


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Hi Martin,

Motortje doet het inderdaad best goed... 😂

Spanning op de rails is 14v soms 14.1 dus dat zit goed. Ik zal de firmware laten bekijken.

Hopelijk is het iets simpels en staat ie binnenkort op de baan.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

martindomburg
Elektronica/Commercieel
Berichten: 4583
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door martindomburg »

14V is inderdaad goed genoeg, ik vermoed dan inderdaad firmware.

Mocht het niet lukken, ik heb zo'n programmer. Via de post kunnen we wel wat fixen.


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Thanks Martin,

Ik email D&H eerst en dan kijken wat ze ervan denken. Dan kan die altijd nog terug naar de supplier.

Bedankt voor het aanbod.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

De supplier heeft aangeboden om de decoder én loc te testen dus deze is opgestuurd en nu ook getest.

Het slechte nieuws is dat de decoder defect is en dat dat waarschijnlijk bij het inbouwen is gebeurd. Het goede nieuws is dat de decoder word omgeruild en de loc en nieuwe decoder retour komen.

Moet alleen de nieuwe decoder inbouwen en dan kan hij de baan op.

Kan geen reclame maken maar super service van een NL dealer in de UK.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

martindomburg
Elektronica/Commercieel
Berichten: 4583
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door martindomburg »

Waarom niet, goede service mag gewoon beloond worden met een review toch :)


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

martindomburg schreef:
16 okt 2020 06:51
Waarom niet, goede service mag gewoon beloond worden met een review toch :)
Wist niet of dat mocht op het forum :?

Sven @ Tramfabriek. Super vriendelijke en uitmuntende service.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Het ouwe ding rijdt nu netjes rond! Stuk zuiverder dan het filmpje zelf ook :oops:




I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Gebruikersavatar

focus2
Berichten: 139
Lid geworden op: 01 sep 2008 22:29

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door focus2 »

@ raymond:
loopt zo te zien weer heel mooi.
goed geregeld door je supplier :Thumb


ns- materieel uit alle periodes - personen en goederentreinen, maar ook in NL komende buitenlanders.
besturing Rco z21- fim railsysteem met (do)bedding.


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Ja, ik ben ook wel bij dat ie eindelijk op de baan staat. Ik denk dat er een twee of drietal zilveren vissen achter gaan hangen.

Echt een top kerel ja, Sven bij Tramfabriek. Volgende week wat tOm decoders bij hem bestellen als de 'nieuwe' ICE1 binnenkomt. 8-)


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


Marksintpancras
Elektronica/Commercieel
Berichten: 1265
Lid geworden op: 13 aug 2015 20:14
Locatie: Sint Pancras

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Marksintpancras »

:Thumb kijk, en zo hoort service te zijn.
Rijdt super in het filmpje. :D heb hem ook met dezelfde decoder :D.

Naast de zilvervisjes, kan je ook donderbussen achter gooien :lol:


Met vriendelijke groet, Mark

iTrain / Dinamo / Fleischmann / Minitrix / Kato / Piko / Brawa


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Ja, rijdt al een aantal uren lekker rond.

Wat zijn donderbussen Mark?


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


Marksintpancras
Elektronica/Commercieel
Berichten: 1265
Lid geworden op: 13 aug 2015 20:14
Locatie: Sint Pancras

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Marksintpancras »

Donderbussen zijn rijtuigen Bauart Ci-30, die hebben tot eind jaren 70 dienst gedaan in Duitsland.


Met vriendelijke groet, Mark

iTrain / Dinamo / Fleischmann / Minitrix / Kato / Piko / Brawa


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Effe gegoogled. Die meuk is te oud denk ik. :twisted: Ik zit in era IV


I like sitting in my hottub with a beer or two…...


Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 624
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Probleem na decoder inbouw.

Bericht door Raymond (UK) »

Zilveren vissen it is!



I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Plaats reactie