Beginnen met automatisch rijden of niet?

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 4452
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant
Contacteer:

Re: Beginnen met automatisch rijden of niet?

Bericht door Hoontje »

Wat gaaf dat je het werkend hebt gekregen zoals je wilt!

Nu lekker het geleerde in de praktijk brengen op Baden 2.0.

Groetjes,

Hoontje



Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 1010
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Beginnen met automatisch rijden of niet?

Bericht door Raymond (UK) »

Dank je Hoontje.

Ik zal binnenkort aan de onderbouw gaan beginnen. Normaal werk ik tijdens de zomer nooit aan de baan omdat het te warm is op zolder maar dit jaar krijgen we geen zomer geloof ik...

Ik zal een nieuwe post aanmaken voor Baden 2 tegen de tijd.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 1010
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Beginnen met automatisch rijden of niet?

Bericht door Raymond (UK) »

Ik ben nog druk aan het experimenteren met Koploper op het test baantje en kom steeds meer dingen tegen.

Ik kan een loc vanaf het opstelspoor (blok 6) een rondje laten rijden (met de klok mee) stoppen in blok 5, daarna keren en dan terug naar het opstelspoor.

In blok 5 en 6 staat 'alle locs mogen keren' zodat de loc vanuit 6 naar 5 kan en vice versa maar sommige treinen keren nu dus ook. Een passagiers trein zou dan random achteruit gaan.

Mijn vraag is, kan je instellen dat bepaalde locs niet mogen keren? Het enige dat ik kan vinden is per blok aan te geven of 'alle' locs mogen keren.

Zou deze vraag op het Koploper forum stellen maar ik ben m'n wachtwoord kwijt. Vergeet wachtwoord werkt niet want mijn email address is niet herkent en een nieuw account aanmaken gaat niet omdat mijn email address al in gebruik is. Hmm....


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Wim Ros
Elektronica/Commercieel
Berichten: 259
Lid geworden op: 13 aug 2013 18:53

Re: Beginnen met automatisch rijden of niet?

Bericht door Wim Ros »

Getrokkentreinen keren nooit, alleen treinstellen en trek-duwtreinen dat zijn de treinen die mogen keren, als je dat goed opgeeft, heb je al het onderscheidt in treinen die keren en die niet keren.
Dus niet opgeven dat alle treinen mogen keren want dan hef je dit onderscheidt op.

Groetjes.



piksov
Berichten: 1131
Lid geworden op: 02 nov 2010 09:31
Locatie: Hilversum

Re: Beginnen met automatisch rijden of niet?

Bericht door piksov »

ja dat kan ...

in onderhoud lokomotieven kun je aangeven dat een lok een treinstel is of niet.

treinstellen mogen keren.

Dat moet je dus niet aan vinken voor getrokken treinen

En die vinkjes van alle treinen mogen keren moet je weghalen

Guus



Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 1010
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Beginnen met automatisch rijden of niet?

Bericht door Raymond (UK) »

Thanks Wim & Guus. Dat is duidelijk uitgelegd.

Ik ga er van het weekend gelijk mee aan de slag.


I like sitting in my hottub with a beer or two…...

Onderwerp starter
Raymond (UK)
Berichten: 1010
Lid geworden op: 01 mar 2014 19:02
Locatie: Rotherham

Re: Beginnen met automatisch rijden of niet?

Bericht door Raymond (UK) »

Gister avond een uurtje bezig geweest en het gaat nu goed. De treinstellen gaan braaf van hier naar daar en de getrokken treinen blijven vooruit rijden.

Kan niet wachten om met Baden 2 the gaan beginnen!

Nogmaals bedankt Wim/Guus


I like sitting in my hottub with a beer or two…...
Plaats reactie