Treinen zijn van slag

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Gebruikersavatar

Maurits71
Berichten: 2864
Lid geworden op: 26 okt 2008 07:17

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door Maurits71 » 15 nov 2018 13:53

correct ik heb het daar inderdaad niet over want dat is denkelijk niet het probleem dus probeer ik het zo simpel mogelijk te houden voor onze topic starter.

laat hem nu eerst maar eens doen wat ik voorstel, heb ik ongelijk dan kunnen we verder kijken maar...... ik weet het antwoord al.


Hills and Meadows on social media

For Hills and Meadows video channel please click here

For Hills and Meadows on facebook please click here


Sandopie
Berichten: 502
Lid geworden op: 13 okt 2016 12:21
Locatie: Purmerend

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door Sandopie » 15 nov 2018 14:01

Maurits,

Ben het met je eens. Alleen een kleine aanvulling mijnerzijds. Eerst, geleidelijk, alle locs van een merk, met een zelfde merk decoder, op de baan, daarna geleidelijk andere merken toevoegen, ook rekening houdend met het ingebouwde decodermerk.


Met vriendelijke groet,

Rinus Vos


Volume draagt niets bij aan de kracht van het argument.


BiDiB Opendcc GBMBoost16T master, GBMBoost16T cliënt, OneControl, LightControl, GBM16TS, iTrain

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
marcopolo273
Berichten: 124
Lid geworden op: 29 dec 2011 13:08
Locatie: Enschede

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door marcopolo273 » 16 nov 2018 08:51

Hallo heren. Bedankt voor alle support tot nu toe. Gisteren ben ik eens even gaan kijken en gedaan wat jullie zeiden. Treinen van de rails gehaald maar helaas geen verschil. Daarna heb ik in de decoder railcom en analoge herkenning uit gezet. Dit mocht ook niet baten. Er werd nog gevraagd wat ik gebruik voor wissel besturing enz. Ik héb zes wissels die aangestuurd worden door een servo switch van rosoft. En ik heb ook twee bezet melders van rosoft. Dit alles is aangesloten op de multi muis centrale.


-----------------------------------------------------------------
Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.

Met vriendelijke groet,

Marc.


Sjors77
Berichten: 188
Lid geworden op: 14 dec 2015 16:22
Locatie: Vleuten

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door Sjors77 » 16 nov 2018 12:27

Hoi Marc, volgens mij lijkt jou baan erg op die van mij (Nu wel weggehaald). ik gebruikte dezelfde aansturing (rosoft + Multimaus) en had probleemloos 8 treinen (verschillende merken) rondrijden. Verder weet ik niet of je de voeding van de wissel switches apart hebt of deze ook aangesloten op de MM. Ik heb hier een losse voeding voor gebruikt.

Tevens gebruikte ik Koploper met 2 melders per blok en jij volgens mij I-train met 1 melder.? Verder heb ik er de ballen verstand van maar naar mijn idee moet het dus in 1 van deze 2 verschillen zitten.

Succes want ik kan heeel goed begrijpen dat de frustratie nu hoog oploopt.




FidOo
Berichten: 4187
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door FidOo » 16 nov 2018 12:57

Oke, blijkbaar zit het niet in het stroomverbruik. (dit was wel de meest logische verklaring). PS het is wel te adviseren om de Power op de Servo-switches niet aan te sluiten op het DCC signaal maar op een apparte voeding.

Laten we even kijken naar je locomotieven die de weg kwijt zijn. Kun je van elke lok exact het juiste merk / artikelnr / Merk Decoder / Type Decoder opgeven. Dan kunnen we kijken of het misschien loks zijn die vaker problemen hebben.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
marcopolo273
Berichten: 124
Lid geworden op: 29 dec 2011 13:08
Locatie: Enschede

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door marcopolo273 » 16 nov 2018 12:57

Hoi sjors. Ja we hebben ongeveer dezelfde baan inderdaad. Mijn servo switches zijn gevoed door de multimuis dus geen aparte voeding. Ik gebruik gewoon twee melders daar heeft het naar mijn gevoel ook niks mee te maken. Vooral in de helix rijden sommige locs echt onverschillig. Lijkt wel of de decoder zijn instellingen verstoord raakt door het een of ander. Vind het heel gek. Locomotieven die dat nooit gedaan hebben beginnen er nu ineens mee.


-----------------------------------------------------------------
Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.

Met vriendelijke groet,

Marc.


Ronaldp
Berichten: 1147
Lid geworden op: 30 dec 2013 15:15

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door Ronaldp » 16 nov 2018 13:34

Als andere treinen ook het probleem krijgen?
Zou ik beginnen met de rails eens schoon te maken.

Ook zou ik de servo decoders een eigen voeding geven.

mvg ronald


Multimaus met twee boosters.
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper


Mijn baantje
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... 14&t=10771

Gebruikersavatar

martindomburg
Berichten: 4309
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door martindomburg » 16 nov 2018 13:41

He Marc,

Ik denk dat Maurits het goede weg heeft aangegeven, dcc overload. Je rijd met een multimaus met een expressnet adapter. Dit is geen centrale maar een simpele handbediende dcc booster die je nu misbruikt voor iets waar het niet voor is bedoeld. De multimaus is beperkt in het aantal locs wat je ermee aan kan sturen. Deze oplossing is ook bedoeld voor maximaal 5 locs.

Als je dcc bus volloopt komen pakketten niet of slecht aan bij de decoders. Mijn advies zou zijn om eens over te stappen op een centrale zoals de dr5000 of een van de andere en de aansturing middels iTrain uit te voeren zoals het hoort.

Ook Joost heeft eenbsterk argument aangedragen omtrent de voeding. De booster is daar niet op berekend, enkel een paar accesoires.

Groetjes


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain

Domburg Train Support - Uw partner in Modelspoortechniek

Digitaal- Ombouw- en Installatie specialist / Support Dinamo / Support iTrain

Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4262
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door spoor65 » 16 nov 2018 21:11

Marc, je hebt 2 multimaus sets liggen, waarvan maar 1 in gebruik,

ik zou zeggen, ga de tweede als booster aansluiten, natuurlijk ff op de juiste manier, dan weet je gelijk of het probleem veroorzaakt is door een overkil voor 1 multimaus centrale.

mvg

Freddy


Met minder haast kun je wat vaker in de spiegel kijken

Als je oordeelt over mensen,
heb je geen tijd om van ze te houden.

mijn beursbaan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met Twin Center en http://www.rosoft.info

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
marcopolo273
Berichten: 124
Lid geworden op: 29 dec 2011 13:08
Locatie: Enschede

Re: Treinen zijn van slag

Bericht door marcopolo273 » 17 nov 2018 11:30

Hoi Heren.

Met Martin ben ik het eens hoe ik het ook wend of keer....er moet een andere centrale komen dat staat als een paal boven water. Maar dat het aan de Multimuis ligt......mmwwaaa twijfel ik aan. Waarom? Nou omdat als ik de loc op het spoor zet waar ALLEEN de Sprog op aangesloten zit.....de loc net zo verrot rijd. Schokkend en stotend. Wat heb ik gedaan...wielen schoon gemaakt loc open gemaakt en schoon gemaakt ( geleerd van Martin tijdens de workshop ) en daarna de decoder gereset. Resultaat .....bagger. Ik geef het op. Het gaat hier wel om twee locjes van Hobbytrain en denk gewoon dat het daar aan ligt. Ga die dingen ook niet meer kopen. Type is BR-110 181-5 artikelnummer H2835. En de E10.1 Ep.IIIa DB artikelnummer H2810.
De H2835 s voorzien van een D&H DC10 decoder. De H2810 van een Kuehn 045.
Ik kan klooien met de lastregeling wat ik wil maar ook dat geeft geen resultaat.


-----------------------------------------------------------------
Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.

Met vriendelijke groet,

Marc.

Plaats reactie