Instellen adressen digitale locs

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Hans S
Berichten: 145
Lid geworden op: 12 dec 2014 13:35
Locatie: Zoetermeer

Instellen adressen digitale locs

Bericht door Hans S »

Hallo allemaal,

Na een hele tijd weg ben geweest ga ik hier weer eens een kijkje nemen.
Ik heb besloten om mijn baan digitaal te maken en ben al in bezit van 4 digitale locs met sound, gisteren heb ik 3 locs in ontvangst genomen.
Nu kondigt zich een probleem aan: het veranderen van adressen is wel gelukt maar....
De locs blijven toch allemaal op adres 3 rijden!
Ik heb de locs een voor een ingesteld dus maar 1 loc op het spoor en dan nog rijden de locs niet op hun ingestelde adres, ze maken wel geluid dat bij die geluids decoder staan ingeprogrammeerd.
Graag jullie advies

Mvg,
Hans




Ronaldp
Berichten: 1352
Lid geworden op: 30 dec 2013 15:15

Re: Instellen adressen digitale locs

Bericht door Ronaldp »

Misschien handig te vertelen waar je ze me programmeerd.

Mvg ronald


Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper[/color]

Mijn baantje
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... 14&t=10771


Marti-N
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 jul 2019 19:48

Re: Instellen adressen digitale locs

Bericht door Marti-N »

Als je loc nog steeds op adres 3 rijdt is het programeren helaas niet gelukt.
Als je bijvoorbeeld het adres 4 er in zet dan mag de loc niet meer op commando's aan adres 3 reageren.
Welke hardware/software gebruik je voor het programmeren?

Groet Martin



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Hans S
Berichten: 145
Lid geworden op: 12 dec 2014 13:35
Locatie: Zoetermeer

Re: Instellen adressen digitale locs

Bericht door Hans S »

Ik gebruik geen hardware of software, gewoon via een mobile station van Trix
Nu heb ik iets gelezen in een handleiding van de locs over nmra, zou het daarmee te maken hebben?
En ook over vv29 aanpassen, kan dat zomaar zonder gevolgen?




Sandopie
Berichten: 637
Lid geworden op: 13 okt 2016 12:21
Locatie: Purmerend

Re: Instellen adressen digitale locs

Bericht door Sandopie »

Welke mobile station? Een (rechthoekig van vorm) of twee?


Met vriendelijke groet,

Rinus Vos


Volume draagt niets bij aan de kracht van het argument.


BiDiB Opendcc GBMBoost16T master, GBMBoost16T cliënt, OneControl, LightControl, GBM16TS, iTrain

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Hans S
Berichten: 145
Lid geworden op: 12 dec 2014 13:35
Locatie: Zoetermeer

Re: Instellen adressen digitale locs

Bericht door Hans S »

Rinus, rechthoekig van vorm, grijs
Of zou het met mobile station te maken hebben?
Ik heb aantal keren geprobeerd met nieuwe load en wijzig loc, ik zie dan wel dat het daadwerkelijk naar gewenst adres is gewijzigd, echter hij rijdt gewoon niet, de lichten wel aan en sommige functies van geluidsdecoder doet het, kolen scheppen etc, echter vertreksignaal en fluit doen het niet

Mvg,
Hans




erwin1z
Berichten: 43
Lid geworden op: 19 dec 2010 16:06

Re: Instellen adressen digitale locs

Bericht door erwin1z »

Hallo Hans,

Wat ik meestal doe is nadat ik adres gewijzigd heb de lok van de rails halen, dan lok verwijderen uit het mobile station, en dan de lok als nieuwe lok opzoeken via mobile staion met het gewijzigd ardes.

Ik heb zelf ook een trix mobile station.

Succes

Erwin



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Hans S
Berichten: 145
Lid geworden op: 12 dec 2014 13:35
Locatie: Zoetermeer

Re: Instellen adressen digitale locs

Bericht door Hans S »

Hallo allemaal,
Dank jullie wel voor de reacties, inmiddels is het probleem verholpen:
Ik heb programmeerrails gebruikt en de CV1, 3 en 5 aangepast.
Alles werkt naar behoren en ben weer een blij mens



Plaats reactie