Deelnemers gezocht voor Unieke Modelspoor Dagen in Amersfoort!

Een beurs of evenement, plaats hier uw bericht.
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
martinb
Berichten: 2246
Lid geworden op: 11 feb 2008 20:44

Deelnemers gezocht voor Unieke Modelspoor Dagen in Amersfoort!

Bericht door martinb »

Tijdens de komende Landelijke Modelspoor Dagen (LMD) op 28 en 29 Maart 2020 heeft het NProject de kans gekregen om een unieke Modelspoor expositie te mogen organiseren voor bewoners en alle andere belangstellenden bij “Beweging 3.0”, Locatie Lichtenberg, Verpleeghuis in.... Amersfoort! Wij vinden dat we een mooie hobby hebben die ons een veel plezier geeft. Dat willen we graag met zoveel mogelijk bewoners en bezoekers delen bij de “Beweging 3.0” te Amersfoort. Maar… dat kunnen we niet alleen!

Wat zijn de Landelijke Modelspoor Dagen? (LMD)

Tijdens de landelijke modelspoordagen openen veel modelspoorclubs hun deuren om de hobby te laten zien aan “de buitenwereld”. De modelspoorhobby is erg leuk en hoeft echt niet veel te kosten. En dat willen we graag op die dagen laten zien aan zoveel mogelijk belangstellenden door het hele land. Dus ben je geïnteresseerd in treinen, trams, modelbouw of iets wat in die buurt zit? Zeker komen! We hebben al een aantal prachtige modelbanen kunnen vastleggen dus het is meer dan de moeite waard.

Wat is de “Beweging 3.0”?

“Beweging 3.0” levert woonzorg voor ouderen met lichamelijke beperkingen en woonzorg voor ouderen met dementie op deze locatie.
Is thuis wonen niet meer mogelijk? Dan bieden zij een thuis op deze woonzorglocaties. Het verhuizen naar een locatie van Beweging 3.0 kan voor de client en zijn / haar omgeving een moeilijke stap zijn. Zij helpen hen, samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn, stap voor stap met de verhuizing naar hun nieuwe woonomgeving en alles wat daarbij komt kijken. Zij krijgen bij hun een eigen woonruimte of op een kleinschalige woongroep (Er zijn besloten en open groepen), met professionele zorg op de achtergrond. Het streven daarbij is om iedereen zoveel mogelijk bewegingsruimte te geven, binnen de mogelijkheden die er zijn.
Nu kun je je voorstellen dat de meeste mensen die daar in de weekenden zijn er niet voor de spreekwoordelijke “zweetvoeten” zijn, maar voor meer ernstigere klachten. Het is voor veel bewoners hun familie/ sociale netwerk best wel een intensieve tijd met vaak veel veranderingen. Uit onze eigen ervaringen weten we dat de weekenden soms lang duren (de meeste activiteiten voor bewoners worden normaal gesproken in de werkweek gedaan) en daar willen we graag(!) met zijn allen wat aan doen. We gaan erheen met onze hobby om ze even uit de therapie/ verzorgingssfeer en andere beslommeringen te halen. Even een momentje iets anders, een extra stimulans om de afdelingen even af te komen, wellicht inspiratie voor een mooie hobby? Ook willen we de soms hoge drempel voor de buitenwereld verlagen. Een zorginstelling, is dat eng? Nee hoor, en je bent welkom om eens te komen kijken bij onze activiteit om te ervaren dat dat echt zo is.

En dat kunnen we alleen samendoen met medehobbyisten en vrijwilligers!

We zijn dus opzoek naar iedereen die iets met de modelbouw (in het algemeen) hobby heeft en die het durft te laten zien op twee dagen in Amersfoort. Niets is te klein of te groot om te laten zien, hoe maak je een boom, hoe maak je een berg, neem je modelbaan(tje) mee, minidiorama's verzin het! (Commerciële deelname niet toegestaan) Oftewel: wie gaan er met ons mee? Echt iedereen is meer dan welkom, wij organiseren het allemaal wel, maar we zijn wel deelnemers nodig. Kunnen jullie ons wellicht helpen? We hebben een prachtige ruimte met tafels beschikbaar……de bezoekers komen zeker ook…… maar nu nog de deelnemers.

Details voor bezoekers:

- De toegang is gratis. Wat? Gratis? Ja. We doen het voor meerdere (naar ons idee) goede doelen en we willen iedereen een kans geven om te komen. Dus vandaar doen we alles gratis en voor niets.
- Iedereen is welkom als bezoeker, dus kom zelf, neem je partner, kinderen, vrienden, opa, oma, neef, nicht of wie dan ook mee. Leuk dat je wilt komen!
- Datum: 28 en 29 Maart 2017
- Toegangstijden: 10:00 tm 17:00
- Locatie: Utrechtseweg 299, 3818 EH Amersfoort
- Vervoer: De bus stopt letterlijk op de stoep. Vanaf station Amersfoort is het ongeveer 10 minuten met bus 52 of 56.

Details en voorwaarden voor deelnemers:

- Iedereen is welkom om mee te doen, je hoeft geen lid te zijn van een club of vereniging (mag wel).
- Wat je mee neemt is aan jezelf. Het maakt niets uit hoe groot of hoe klein het is, en niet iedere bezoeker zit te wachten op iets wat 100% klaar is. Al doende leert men dus ook iets wat nog niet klaar is, is leuk om te laten zien.
- Alle deelnemers staan er voor hun eigen plezier, hun eigen kosten en op hun eigen risico. Iedereen die deelneemt is mede daardoor super gemotiveerd!
- Voor koffie, thee e.d. wordt gezorgd, boven in het restaurant kan tegen betaling gegeten worden.
- Je kunt blijven slapen op de locatie. En…. Je slaapt dan letterlijk naast of onder je modelbaan! Neem een slaapzak en luchtbed mee en klaar ben je. De avonden zijn bere gezellig dus eigenlijk “moet” je wel blijven slapen. Want na sluitingstijd blijven de treinen rijden en maken we er zelf een meer dan gezellige avond van. Absolute aanrader!
- De organisatie maakt een keuze wie we definitief gaan/ kunnen uitnodigen. Soms hebben we meer deelnemers dan dat we ruimte hebben, dus wacht niet te lang met aanmelden.
- Website voor meer informatie: https://www.nproject.org/nl/musea-spoor ... dagen-2020
- Email: vragen@nproject.org
- Telefoon: 06-46909522
- Contactpersoon: Martin Boogaard

Zie verder: https://www.nproject.org/nl/musea-spoor ... dagen-2020
Laatst gewijzigd door martinb op 19 nov 2019 13:06, 1 keer totaal gewijzigd.


Groet,
Martin

Volgt het NProject nu op Facebook of Twitter


piksov
Berichten: 645
Lid geworden op: 02 nov 2010 09:31

Re: Deelnemers gezocht voor Unieke Modelspoor Dagen in Amersfoort!

Bericht door piksov »

.... op twee dagen in Assen .....

Martin, typo ????Gebruikersavatar

Onderwerp starter
martinb
Berichten: 2246
Lid geworden op: 11 feb 2008 20:44

Re: Deelnemers gezocht voor Unieke Modelspoor Dagen in Amersfoort!

Bericht door martinb »

piksov schreef:
19 nov 2019 12:54
.... op twee dagen in Assen .....

Martin, typo ????
dank! aangepast!


Groet,
Martin

Volgt het NProject nu op Facebook of Twitter

Gebruikersavatar

maarten
Moderator
Berichten: 2712
Lid geworden op: 07 nov 2010 20:05
Locatie: Oosterhout

Re: Deelnemers gezocht voor Unieke Modelspoor Dagen in Amersfoort!

Bericht door maarten »

Leuk initiatief Martin!

Bij de details staat maart 2017. ;-)


Groeten,
Maarten

Onder andere bouwer van Rock's End en NV De Vleeshouwer. Nu weer bezig met Polar Express.


Thalys
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 527
Lid geworden op: 28 dec 2009 21:14

Re: Deelnemers gezocht voor Unieke Modelspoor Dagen in Amersfoort!

Bericht door Thalys »

Dat lijkt me wel wat, al zal het wel verlof aanvragen worden. In principe met een stukje Amersfoort wil ik wel van de partij zijn.


Met Vriendelijke Groet,

Wesley.

Plaats reactie