N-Spoorforum

Het forum voor de N-Spoor liefhebber

n-spoorstore.nl TopLinks-Modellbahn Liste auf Online-Modellbahn.de
Het is nu vr sep 21, 2018 18:39

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 190 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: do feb 08, 2018 12:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo nov 16, 2014 13:12
Berichten: 411
Woonplaats: Graauw
Of je koopt een MDD van Rosoft.
Net zo gemakkelijk te programmeren, en je hoeft geen aparte adapters te kopen.
Alles bij elkaar ben je dan goedkoper uit en de service na verkoop is beter.

Groetjes: Robby

_________________
Mijn winkeltje bij shapeways


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: do feb 08, 2018 14:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 17, 2015 22:42
Berichten: 868
Woonplaats: Bemmel
Is ook een mogelijkheid, maar hiervoor heb je wel een aparte voeding nodig volgens de beschrijving. Voor de Digikeijs niet die kan je gewoon aansluiten op je baanspanning/ringleiding.
En er zullen vast nog vele andere mogelijkheden zijn die even goed werken. Vooral delen hier zodat iedereen een eigen keuze kan maken.
Waar het mij vooral om ging is aan te geven dat je er dus alleen met een Digikeijs schakeldecoder niet bent voor de Kato wissels maar dat je ook de interface nodig hebt.

_________________
Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: do feb 08, 2018 15:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo nov 16, 2014 13:12
Berichten: 411
Woonplaats: Graauw
De MDD kan ook gewoon op de baanspanning werken, maar een aparte voeding is aan te raden.
Dit scheelt weer een trein op je baan.

Groetjes: Robby

_________________
Mijn winkeltje bij shapeways


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: do feb 08, 2018 20:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 17, 2015 22:42
Berichten: 868
Woonplaats: Bemmel
Okay goed te lezen, maar dan is de website van Rosoft dus onjuist? Die geeft immers aan:
"Decoder wordt gevoed met een aparte wisselspanning van min.10V en max.12V"

Overigens verbruikt het schakelen van wissels zo weinig dat het echt geen locomotief scheelt indien je de decoder direct op de baanspanning aansluit. Ook de Digikeijs kan je indien gewenst op een eigen voeding aansluiten, zoals overigens alle decoders.

_________________
Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: do maart 01, 2018 16:13 
Offline

Geregistreerd: vr sep 09, 2016 09:42
Berichten: 313
Zijn er hier nog die de Kato rails voorzien van een (extra) ballastbed?

_________________
z21 / Fleischmann / Minitrix / Piko / Kato


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: do maart 01, 2018 23:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 17, 2015 22:42
Berichten: 868
Woonplaats: Bemmel
Uiteraard, het ballastbed is voor mij alleen de basis.
Bij meerdere sporen naast elkaar wordt het toch opgevuld. Tevens kleur ik op diverse locaties het ballastbed zoals het ook in het echt verschillend gekleurd is.

_________________
Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: vr maart 02, 2018 11:26 
Offline

Geregistreerd: vr sep 09, 2016 09:42
Berichten: 313
Hoe is jou werkwijze en welke producten gebruik je daarbij?

_________________
z21 / Fleischmann / Minitrix / Piko / Kato


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: vr maart 02, 2018 12:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 17, 2015 22:42
Berichten: 868
Woonplaats: Bemmel
Noch ballast of beter nog Kato 24-039, zelfde kleur, of ongeveer zelfde kleur uitzoeken. Vermengen met behanglijm, storten en dan water druppelen. Eventueel herverdelen en laten drogen.
http://www.nproject.org/nl/modelspoor-s ... behanglijm

_________________
Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: zo maart 04, 2018 16:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo okt 22, 2008 14:56
Berichten: 4581
Woonplaats: West-Brabant
Niet vergeten ;) druppel water (met een heeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje afwasmiddel erin) op je ballast.


mvg Sjaak

_________________
TC / DCC-P4-S88LN-S88SD16-n -xTreme Keerlus-WD10- N Spoor - Koploper nederlands-beetje stoom .
Mijn baan http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=1093


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Kato Unitrack tips
BerichtGeplaatst: wo maart 21, 2018 23:56 
Offline

Geregistreerd: za mei 11, 2013 08:36
Berichten: 683
WilcoV schreef:
Okay goed te lezen, maar dan is de website van Rosoft dus onjuist? Die geeft immers aan:
"Decoder wordt gevoed met een aparte wisselspanning van min.10V en max.12V"


Daar is helemaal niets onjuist aan. Alleen wil jij iets anders lezen.
Ga er maar gerust vanuit dat er over een aantal zaken is nagedacht, en dat het zomaar anders kan zijn dan je nu in je eigen beleving verzint.

Alle decoder met een aparte aansluiting voor de voeding kun je aansluiten op de dure digitale spanning.
Bij het omzetten van een wissel heb je dan een spanningsdip in die dure spanning en de lampjes van je treinen gaan minder fel branden. Bij veel wissels achter elkaar die schakelen, heb je dus knipperende verlichting. Nu wil iedereen dat al jaren vermijden, en heeft men bedacht dat de voeding om wissels te kunnen bedienen ook gewoon met een eigen aparte voeding kan, sla je twee vliegen in één klap, namelijk geen extra belasting voor je dure digitale spanning en geen knipperende verlichting meer.
En dat is vooral ook handig als je bijvoorbeeld servo's of seinen bediend. Dan behouden die gewoon hun stand en informatie na een kortsluiting.
Niets moet maar het is gewoon wel handiger van wel.

Ook is het vooral voor de Kato wissels beter als de spanning wat lager is dan wat de digitale spanning op levert.

Groetjes

Een Kato wissel verbruikt overigens meer stroom dan je denkt.

_________________
http://rosoft.boards.net/


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 190 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling