Foto's in bijlage of via fotosite?

Nieuw op ons forum? Kijk even hier voor het e.e.a. aan belangrijke informatie.
Gebruikersavatar

Ad_M
Berichten: 3590
Lid geworden op: 24 feb 2013 18:31
Locatie: Lelystad

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door Ad_M »

Probeer iets in deze trend :) :

Code: Selecteer alles

[img]http://server/pad/plaatje.jpg[/img]
Blokhaakjes met code weglaten als je in deze quote kijkt ;)
Mvg,
Ad


Ons baantje GeordieBurgh (is niet meer), klikker-die-klik hier.
DCC | NL '80 tot heden | Fleischmann Piccolo / Peco | 3D Modellen

Als je het niet meer trekt moet je duwen... :D

Gebruikersavatar

Lemland
Berichten: 2082
Lid geworden op: 12 dec 2010 12:29
Locatie: Rotterdam

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door Lemland »

bouwvis schreef:Gaarne even een reactie of dit bij een ander ook te zien is, alvast bedankt.
http://192.168.178.17/Het%20ontwerp/Scr ... ut-700.jpg
Nee, dat is niet te zien en dat kan ook niet: je adres begint met 192.168 en dat is een adres in de zogenaamde privé-ruimte. Elk te bereiken apparaat op het internet heeft een ip-adres, bestaande uit vier getallen. Bijvoorbeeld 80.101.44.250 Maar er zijn een drietal groepen adressen gereserveerd voor thuis en in bedrijfsnetwerken en zo. Dat zijn alles wat begint met 10. en alles wat zit tussen de 172.16.0.0 en 172.31.255.255 en alles wat begint met 192.168 Veel thuisnetwerken en blijkbaar ook die van jou maken gebruik van die laatste ruimte.

Adressen in de prive-ruimte zijn niet vanaf het internet bereikbaar. Dat kan ook niet, want je kan je voorstellen dat er heel veel computers bestaan met het adres 192.168.178.17

Dat je toch kan internetten (en je bijv. mijn plaatjes wel ziet ook zitten mijn servers in een 192.168 gebied) komt omdat je routerkastje (bijvoorbeeld Fritz) van je provider twee adressen heeft, eentje aan de binnenkant (bijvoorbeeld 192.169.178.1) en eentje aan de internet-kant (bijvoorbeeld 80.101.44.250) Je routerkastje maakt constant de vertaling en zet verkeer door naar zijn de computer(s) in zijn eigen prive-ruimte. Dit heet NAT.

Kortom: als je een adres hier gebruikt dat begint met http://192.168 dan is dat voor jou prima zichtbaar. Want jij zit in je eigen prive-ruimte. Maar wij kunnen het niet zien want wij zijn buiten. :-)

Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/RFC_1918

Bart



Gebruikersavatar

Lemland
Berichten: 2082
Lid geworden op: 12 dec 2010 12:29
Locatie: Rotterdam

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door Lemland »

p.s.: wat ook niet werkt zijn plaatjes met een adres als "c://henk/fijnetreinplaatjes/owatleuk.jpg" -> jouw computer kan die link prima openen en het lijkt dus goed te werken maar onze computers zoeken dat lokaal op de c-schijf (als we die al hebben), naar de map henk/fijnetreinplaatjes en die zal er niet zijn zeer waarschijnlijk.



Gebruikersavatar

Ad_M
Berichten: 3590
Lid geworden op: 24 feb 2013 18:31
Locatie: Lelystad

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door Ad_M »

Mocht je thuis een servertje draaien en je heb in je router port 80 doorgezet naar het interne nummer van je servertje (die dan 24/7 aan moet staan)
Kun je je externe ip opvragen (even bijv. Google gebr. op whatismyip of plak er nl of com achter)
Dat nummer moet je dan invullen als server adres voor je plaatjes, dus hier komt bijv uit: 86.84.101.2
Dan wordt het

Code: Selecteer alles

http://86.84.101.2/dir/plaatje.jpg
Kan het helaas niet "makkelijker" maken dan het hier staat, de port forwarding in je router en je webserver goed zitten is het "moeilijkst"
Hou in de gaten dat je webserver altijd zijn plaatjes serveert vanuit de ingestelde map en niet vanuit je OS
Maar als je al een externe website draait (bij bijv een provider) is het makkelijk
Dan kan je bijv. daar je plaatje vanuit hosten

Mvg,
Ad


Ons baantje GeordieBurgh (is niet meer), klikker-die-klik hier.
DCC | NL '80 tot heden | Fleischmann Piccolo / Peco | 3D Modellen

Als je het niet meer trekt moet je duwen... :D

Gebruikersavatar

bouwvis
Berichten: 112
Lid geworden op: 16 aug 2010 10:11
Locatie: Den Helder

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door bouwvis »

Het was een probeersel, maar met behulp van sommige Forumleden dan toch gelukt.

Afbeelding

En zoals te zien is het helemaal gelukt.
Formaat 1000x500 pixels.(Maximaal is 1024x768)
En wat ik merkte de bestands-grote doet er ook niet meer toe, want dit plaatje is 281 Kb groot.
Deze foto komt rechtstreeks van mijn eigen Server af, dus belast hij niet de forum-server.
Met dank aan allen die hier over mee gedacht hebben.................
Groetjes Bertus
Laatst gewijzigd door bouwvis op 10 apr 2014 14:06, 15 keer totaal gewijzigd.


N-Spoor - Winrail 8.0 - Uhlenbrock Intellybox I/II - Loconet - Digirails Boosters 5120- Uhl. Bezetmelders 63320
Besturingssyst.:Win-Digipet Premium 2012.2 (Win 8.1 (64 bit)) - Faller-Carsystem - Bierwagonnen verz.
Homepage: http://www.n-spoor-project.nl

Gebruikersavatar

JanCK
Berichten: 442
Lid geworden op: 14 nov 2013 13:18
Locatie: Den Haag

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door JanCK »

Helaas, geen van tweeën is te zien.

De eerste link geeft: Sorry, de pagina die u zoekt kan niet weergegeven worden.
De tweede: Error 404. Object niet gevonden!



Gebruikersavatar

bouwvis
Berichten: 112
Lid geworden op: 16 aug 2010 10:11
Locatie: Den Helder

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door bouwvis »

Bedankt we gaan het verder proberen.


N-Spoor - Winrail 8.0 - Uhlenbrock Intellybox I/II - Loconet - Digirails Boosters 5120- Uhl. Bezetmelders 63320
Besturingssyst.:Win-Digipet Premium 2012.2 (Win 8.1 (64 bit)) - Faller-Carsystem - Bierwagonnen verz.
Homepage: http://www.n-spoor-project.nl

Gebruikersavatar

Ad_M
Berichten: 3590
Lid geworden op: 24 feb 2013 18:31
Locatie: Lelystad

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door Ad_M »

bouwvis schreef:Heel verhaal is het geworden maar laat ik deze eens proberen:
http://94.211.194.47/Foto's-Forum/WPD-Layout-700.jpg
Hoor gaarne of er wat te zien is.........................
Ik kan hem nu zelf ook zien, en geprobeerd op een smartphone, laat na het aanklikken het fotootje zien.
Het servertje werkt naar behoren want anders is mijn homepage niet te zien.
Dus Portforwarding werkt naar behoren.
Nu het plaatje rechtstreeks in het Forum?????
Je zit wel (bijna)goed hier!!!
als je het zo doet heb je hem (letterlijk zo er in zetten al je het hier ziet, vergeet die code, dat commando betekend voor het forum software dat hij het moet tonen en niet uitvoeren):

Code: Selecteer alles

[img]http://94.211.194.47/Foto's-Forum/WPD-Layout-700.jpg[/img]
Kijk maar: ;)
Afbeelding

Relevantie van dit verhaal is dat je hier alternatieven kan lezen hoe je dan wel kan posten zonder te "jatten" van het net
Of het forum te overladen met foto's zodat H@ns een dikkere rekening krijg
Zo kunnen we allemaal blijven genieten van dit forum en elkaar helpen :mrgreen:

Mvg,
Ad


Ons baantje GeordieBurgh (is niet meer), klikker-die-klik hier.
DCC | NL '80 tot heden | Fleischmann Piccolo / Peco | 3D Modellen

Als je het niet meer trekt moet je duwen... :D

Gebruikersavatar

bouwvis
Berichten: 112
Lid geworden op: 16 aug 2010 10:11
Locatie: Den Helder

Re: Foto's gebruiken die niet van jezelf zijn???

Bericht door bouwvis »

Afbeelding
Ad heel erg bedankt ik zie hem, perfect.
En dat ik in deze rubriek sta was om dat ik het verhaal las van het z.g. jatten van foto's.
Van mijn Homepage worden ook veel foto's gedownload, maar dat staat erbij dat dit mag.
Ik kom ze dan ook regelmatig tegen op marktplaats.
En om dat ik las dat er voor veel foto's extra betaald moet worden zocht ik dit als alternatief voor het plaatsen van foto's.
Ad en anderen heel erg bedankt, voor het mee denken hier kan ik wat mee.
Groeten Bertus


N-Spoor - Winrail 8.0 - Uhlenbrock Intellybox I/II - Loconet - Digirails Boosters 5120- Uhl. Bezetmelders 63320
Besturingssyst.:Win-Digipet Premium 2012.2 (Win 8.1 (64 bit)) - Faller-Carsystem - Bierwagonnen verz.
Homepage: http://www.n-spoor-project.nl

Gebruikersavatar

Folkert van Wijk
Berichten: 354
Lid geworden op: 15 jan 2018 12:11

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Folkert van Wijk »

Al een tijd gebruik ik "pinterest" waar ik al mijn foto's en interessante afbeeldingen van het internet onder breng.
Maar om eigen foto's hier op het forum te plaatsen is nog al een gedoe.
1 Foto verkleinen naar 1020 px breed.
2 uploaden naar pinterest
3 code van pinterest kopiëren en plaatsen in post in draadje.

Vooral het verkleinen van de foto is steeds wat lastig. Openen in Photoshop, verkleinen en kopie bewaren ets.
Zijn er hier mensen op het forum die op een andere handigere en snellere manier hun afbeeldingen hier plaatsen??
Zo ja, hoe dan?



Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3455
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Jeroen »

Als je m gewoon naar Flickr upload kun je daar kiezen dat ie m in het juiste formaat opslaat. Code kopiëren hier en klaar.


Afbeelding

Gebruikersavatar

Hans
Berichten: 842
Lid geworden op: 03 dec 2010 16:06
Locatie: Zoetermeer

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Hans »

Hallo Folkert,

Om foto's te verkleinen gebruik ik Image Resizer for Windows.
Zie deze link: https://www.seniorweb.nl/software/image ... or-windows

m.vr.gr.

Hans


XPS, Fleischmann Piccolo, Anyrail, iTrain
De bouw van mijn baan op het forum: Schwarzburgerwald

Gebruikersavatar

Modelbouwerke
Berichten: 441
Lid geworden op: 13 aug 2015 15:20
Locatie: Kalmthout

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Modelbouwerke »

Hey Folkert.

Foto's verkleinen is heel makkelijk met FastStone photo resizer.
Zeer handig programme, meerdere foto's per keer en je kan een watermerk en tekst aanbrengen.

https://www.faststone.org/FSResizerDetail.htm


Grtz Erik.
Dinamo en iTrain 4.1.11, baan van 2,4 meter op 1 + 1 meter.

Gebruikersavatar

Thrillseeka
Forum-Beheerder
Berichten: 688
Lid geworden op: 02 jan 2012 18:41
Locatie: Den Hoorn

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Thrillseeka »

Folkert van Wijk schreef:
15 apr 2020 21:50
Al een tijd gebruik ik "pinterest" waar ik al mijn foto's en interessante afbeeldingen van het internet onder breng.
Maar om eigen foto's hier op het forum te plaatsen is nog al een gedoe.
1 Foto verkleinen naar 1020 px breed.
2 uploaden naar pinterest
3 code van pinterest kopiëren en plaatsen in post in draadje.

Vooral het verkleinen van de foto is steeds wat lastig. Openen in Photoshop, verkleinen en kopie bewaren ets.
Zijn er hier mensen op het forum die op een andere handigere en snellere manier hun afbeeldingen hier plaatsen??
Zo ja, hoe dan?
Zojuist heb ik de Max 1024 uit het forum gehaald.

Doe ons allen wel een plezier en ga geen billboard formaat foto’s posten. Tenzij van een bepaald ondergoed reclame ;)


Let love rule
Rij met alles wat ik leuk vind of het nu EP 1/2/3/4/5/6 is, Db/ns/etc.


FidOo
Berichten: 4375
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door FidOo »

Heee Nice, eindelijk beetje fatsoenlijk maatje foto's :D


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"

Gebruikersavatar

Thrillseeka
Forum-Beheerder
Berichten: 688
Lid geworden op: 02 jan 2012 18:41
Locatie: Den Hoorn

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Thrillseeka »

FidOo schreef:
21 apr 2020 12:48
Heee Nice, eindelijk beetje fatsoenlijk maatje foto's :D
Niet helemaal want forum resized het automatisch voor je :)


Let love rule
Rij met alles wat ik leuk vind of het nu EP 1/2/3/4/5/6 is, Db/ns/etc.

Gebruikersavatar

Folkert van Wijk
Berichten: 354
Lid geworden op: 15 jan 2018 12:11

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Folkert van Wijk »

Thrillseeka schreef:
20 apr 2020 20:14

Zojuist heb ik de Max 1024 uit het forum gehaald.

Doe ons allen wel een plezier en ga geen billboard formaat foto’s posten. Tenzij van een bepaald ondergoed reclame ;)
Toppie!! Nog nooit ben ik zo snel op mijn wenken bediend. ;)



Gebruikersavatar

Thrillseeka
Forum-Beheerder
Berichten: 688
Lid geworden op: 02 jan 2012 18:41
Locatie: Den Hoorn

Re: Foto's in bijlage of via fotosite?

Bericht door Thrillseeka »

Waarom niet gewoon de button hier op het forum gebruiken Add image to post?


Let love rule
Rij met alles wat ik leuk vind of het nu EP 1/2/3/4/5/6 is, Db/ns/etc.

Plaats reactie