Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Met het voortschrijden van de techniek wordt het steeds interessanter om zelf modelnummer te (laten) ontwerpen en printen. Dat geldt voor complete modellen van locs, rijtuigen, auto's, schepen, etc. tot schakelkasten, trappen, airco's en noem maar op. In dit forum kun je al je vragen kwijt over alles wat met 3D printen te maken heeft. Maar je kunt ook laten zien wat je gemaakt hebt.
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Panzer-Shop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 463
Lid geworden op: 25 feb 2019 12:57

Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Panzer-Shop »

En spontaan rijst bij mij het idee om een soort Shapeways voor N spoor te maken.

Een website, ik denk gewoon een verlengde van Panzer-Shop.nl, waar allemaal modellen op staan die door de Nederlandse N-Spoorders zijn gemaakt. Je stuurt ze aan mij, ik kijk er eens naar om te kijken of dit is waar ik wat mee kan qua printbaarheid en kwaliteit, daarna komt het op de webshop.

Op die manier kan je makkelijk modellen zowel aan de man brengen, als goedkoop aanbieden.

Een enkel persoon met 10 tekeningen heeft geen bereik, die gaat ze niet efficient aan de man kunnen brengen. Via Shapeways kan wel, maar dat is kneiterduur. Misschien dat het een leuk project is. Op die manier kan een enkeling die (bijvoorbeeld) een vuilniswagen heeft getekend toch iets met die tekening. Misschien niet om er echt rijk van te worden, want op 1 vuilniswagen ga je geen miljonair worden, maar ik word er zelf altijd heel gelukkig van als mijn noeste arbeid bij iemand op de baan komt. Is ook leuk.

Daarnaast is 90% van mijn klantenbestand buiten Nederland. Bied ook perspectief.

Zou daar oor naar zijn?
Laatst gewijzigd door Panzer-Shop op 07 feb 2020 00:25, 1 keer totaal gewijzigd.Gebruikersavatar

Nico Essers
Berichten: 1400
Lid geworden op: 12 sep 2016 23:20
Locatie: Bunde, Zuid-Limburg

Bericht door Nico Essers »

Is uiteraard geen slecht idee Kevin, daarbij de mogelijkheid om de modellen ook als download aan te bieden zoals bijvoorbeeld Tingiverse. ( met eventueel vergoeding voor de ontwerpers). De Resin printers belanden bij steeds meer hobbyisten.


Vriendelijke groetjes Nico.

Esu Ecos 2.
Peco code 80 SeTrack
Rosoft decoders
Mac Mini 2020 met macOS Big Sur
iTrain 5 Standard.
Railmodeller Pro

Mijn Baan BunderBahN
Toekomstige baan BunderBahN 2


Pleun
Berichten: 137
Lid geworden op: 09 aug 2013 18:16

Bericht door Pleun »

Leuk een Daf-vuilniswagen.
Bied gelijk ook mogelijkheden voor andere uitvoeren zoals kiepwagen, tankwagens, etc.Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 4041
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant

Bericht door Hoontje »

Kevin, je steelt mijn idee :p maar zoiets jah.Gebruikersavatar

Norbert
Berichten: 176
Lid geworden op: 06 jan 2015 18:36
Locatie: Enschede

Bericht door Norbert »

Aah, leuke ideeën ontstaan hier! Daar heeft iedereen iets aan.


Mijn grote baan: Amenerbaan
Peco 55/iTrain 5+/z21/OC32NG/DR4088RB
https://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10935
Mijn module: Waldkirch im Winter!
analoog
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=9438

Gebruikersavatar

shoven
Berichten: 5618
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Bericht door shoven »

Alternatief is om een online database aan te leggen waar mensen hun ontwerpen kunnen uploaden zodat anderen ze kosteloos kunnen gebruiken.
Eventueel gecombineerd met mensen die tegen een (kostprijsdekkende/betaalbare!) vergoeding voor je printen.

Er is heel veel mogelijk natuurlijk. Een soort open source/deeleconomie, zodat je niet gebonden bent aan 1 printboer.


Steven

Hier is mijn vorige baan op het forum
Hier is mijn voor-vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Panzer-Shop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 463
Lid geworden op: 25 feb 2019 12:57

Bericht door Panzer-Shop »

Veel modelspoorders hebben geen zin in een printer denk ik. Vandaar dat online printplatforms als Shapeways een goed alternatief zijn.

Als iemand mij een ontwerp opstuurt (of aan iemand anders) dan is dan niet even op “print” drukken en klaar. In het geval van een resin printer moet je checken of het model wel printbaar is, of het voldoet aan alle eissen. Daarna moet je misschien het ontwerp aanpassen, supporten, testprinten en waarschijnlijk nog een keer printen na een aantal correcties. Is het een model in meerdere delen word je er nog drukker mee. Niemand die echt weet wat die doet gaat dat op een “kostprijsdekkende” manier op grotere schaal doen omdat dat per model zo een paar uur werk is als je al een fatsoenlijk model aangeleverd krijgt. Alleen al mailverkeer etc is heel tijdrovend, met heen en weer gesprekken over hoe een model aangepast moet worden.

Je kan natuurlijk iemand vragen die je kent met een printer om het bestand voor je te printen, maar ik denk dat een bepaalde gegarandeerde kwaliteit niet verkeerd is bij het hebben van een online printservice. Dat je de eigenaar van een printer bent houd niet in dat je weet hoe je hem moet gebruiken helaas.

Je kan dan voor een paar euro een model krijgen wat misschien nergens op lijkt, of voor een paar euro meer een goede kwaliteit model. Als je €300 aan een nieuwe loc uit wilt geven is een tientje voor jouw eigen ontworpen, perfect geprinte bus niet zoveel geld denk ik. Daarnaast is een webshop inrichten met meerdere “printbedrijven” technisch erg lastig om goed te managen. Dan is het makkelijker om gewoon die ene vriend te vragen om het te printen en het dus niet via een webshopje te doen.

(PS. Hierbij heb ik het nog niet eens gehad over de administratieve rompslomp van elke maand comissiefacturen maken voor al de ontwerpers op de webshop en ga zo maar door. Als je een webshop hebt ben je voor de wet een bedrijf dus ben je verplicht tot het voeren van een administratie. Niet alleen de resin en tijd, maar ook een boekhouder etc. moeten worden terugverdiend. Als je dat dus fatsoenlijk en groter op wilt zetten is dat niet te printen op kostprijs.)

@Hoontje, als jij het graag wilt doen, be my guest. Als ik het zo uittyp is het een hele bult werk waar de marge op tijd heeeeel erg klein is ;)Gebruikersavatar

maarten
Moderator
Berichten: 2861
Lid geworden op: 07 nov 2010 20:05
Locatie: Oosterhout

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door maarten »

Ik vind het wel een goed idee mits een en ander goed geregeld kan worden. Zelf heb ik wel eens een ontwerp gemaakt en op shapeways gezet, dat is schaamteloos gekopieerd en door iemand anders ook aangeboden. Dat voelt dan niet fijn. Ik wil graag andere hobbyisten helpen maar ik wil niet dat anderen dat misbruiken en er zelf financieel beter van worden. Zelf hoef ik er ook niet rijk van te worden ten slotte, het is hobby, geen broodwinning.


Groeten,
Maarten

Onder andere bouwer van Rock's End en NV De Vleeshouwer. Nu weer bezig met Polar Express.


u43hvs
Berichten: 323
Lid geworden op: 21 mei 2018 16:24
Locatie: Utrecht

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door u43hvs »

Dit lijkt mij eigenlijk een briljant idee. Ik kijk wel eens op shapeways, maar wordt altijd afgeschrikt door de kosten


Hisko de Vries
Beginnend N spoorder
Centrale : dr 5000
Wpl: Utrecht

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Panzer-Shop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 463
Lid geworden op: 25 feb 2019 12:57

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Panzer-Shop »

Ah, iemand heeft hier een apart onderwerp van gemaakt zie ik. Dank aan diegene en sorry voor het spammen van het oude onderwerp, ik dacht dat het een algemeen draadje was dat niet over iemand zijn eigen tekenwerk ging. Sorry!

Klopt @maarten, daarom deel ik geen enkele van mijn ontwerpen. Ook niet als ze voor privé zijn. Zou iemand mij vragen om de tekeningen van mijn hoogspanningsmasten, geen probleem, maar ik ga ze niet publiek delen.

Ik denk zelf dat de printservice de hoofdzaak zou moeten zijn, waarbij je de ontwerper kan contacten via een simpele maillink op de artikelpagina als je het ontwerp zelf wilt om te printen. Wil een ontwerper hem niet delen? Dan staat er ook geen e-mailadres.

Dan kan een ontwerper zelf bepalen of die modellen wilt delen. Eventuele betaling is dan nog wel te regelen via het platform denk ik.Gebruikersavatar

neudalhausenstadbahn
Berichten: 3235
Lid geworden op: 10 okt 2010 09:57
Locatie: Arnheim(Niederlande)

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door neudalhausenstadbahn »

Misschien is mislukkingen of niet geheel geslaagde proefprints voor een prikkie aanbieden ipv weggooien ook een idee. Voor mensen als ik is dat weer leuk om te kijken of je met iets wat andere anders weg zouden gooien toch nog iets leuks te maken is.

Groetjes Michiel


"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"


tv_man
Berichten: 923
Lid geworden op: 05 nov 2009 20:19

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door tv_man »

Ik heb in het verleden het een en ander op Shapeways aangeboden maar ben er helemaal voor dat er een 3d print mogelijkheid komt die gespecialiseerd in spoor N. Dus ik hoor graag hoe je het in praktijk gaat aanpakken.Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 4041
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Hoontje »

Hmmm een platform opzetten en een soort "N-spoor only printfarm" met gegarandeerde kwaliteit, leversnelheid en mogelijkheden om een stl file uit te wisselen, lijkt mij, alles op een rijtje zetten de een behoorlijk gedoe. Daarnaast, als het betaalbaar gehouden moet worden, kan ik er niet van leven als het een fulltime job wordt. Wat weer nodig is om levertijden etc goed te houden... Mijn werktijden zijn bij de huidige banen die ik heb dusdanig dat ik het sowieso niet alleen zou kunnen doen. Om over de kosten van benodigde hardware, zoals printers en computers nog maar te zwijgen...

Vooralsnog concentreer ik me eerst op mijn eigen plannen, doe ik meer ervaring op met tekenen en printen, voordat ik in deze richting een stap zet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er super enthousiast over, maar overzie zo'n groot plan nu nog niet...

Groetjes

HoontjeGebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 2012
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door WilcoV »

Ik juich dit van harte toe. Persoonlijk heb ik geen D printer en ben ook niet van plan er ééntje binnen afzienbare tijd aan te schaffen. Shapeways wil voorlopig niet op resin prints overstappen wat denk ik zeker voor N spoor het beste alternatief in 3d printen op dit moment is. Daarnaast zijn er diverse ontwerpers en printers op dit forum die mooi spul ontwerpen dat voor veel van ons zeer interessant is. Als dat in het verlengde van bijvoorbeeld Panzershop zou kunnen dan ben ik helemaal voor.
Persoonlijk kan ik weinig hulp aanbieden in de vorm van prints of ontwerpen, maar ik kan zeker helpen met verbeteringen aan ontwerpen vanwege mijn spoor achtergrond. Als dit lukt een prachtige aanvulling via dit forum.
Wat betreft praktijk. Ik denk dat wanneer we ons allemaal beseffen dat indien het werken naast een baan wordt voor diegenen die helpen, dat dit ook betekend dat een bestelling niet van de één op andere dag geregeld hoeft te zijn (beetje vergelijking trekkend met Rob Bisschop zijn werk) dan hoeft het geen probleem te zijn.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Panzer-Shop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 463
Lid geworden op: 25 feb 2019 12:57

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Panzer-Shop »

Ik hanteer met Panzer-Shop een levertijd van 7 dagen.

Als een model eenmaal goed printbaar is bewezen dan is het wel te doen. Ik ben niet bang voor het printen van de modellen, dat lukt mij nu ook goed met 350+ verschillende tanks en vrachtwagens. De printers staan er toch al.

Ik ben zelf meer bang voor het printbaar krijgen van de prints en de rompslomp eromheen. Stel ik verkoop een aantal modellen van Jaap, Koos en Miep. Dan moet ik aan het eind van de maand gaan opzoeken hoeveel van welk model ik heb verkocht, van wie die is, uitrekenen hoeveel geld diegene dan krijgt, dat overmaken en een factuur voor die commissie opmaken omdat je administratieplicht hebt.

Dat is niet zo erg als je 5 man hebt met 50 modellen. Maar als je 50 ontwerpers hebt met 5 modellen dan sta je dus elke 1e van de maand 50 facturen te maken die niemand wilt, behalve de belastingdienst. Het is heel veel werk als je dat niet gautomatiseerd doet (zoals Shapeways), maar om dat geautomatiseerd te doen moet je een groot bedrijf zijn. Dan kan je dat soort software betalen.

Het is lastig. Meer de administratie eromheen dan het printen. Het printen en printbaar krijgen is denk ik nog wel te doen. Sowieso dat dit denk ik meer een project is voor bijvoorbeeld 3/4 man met een printer @@Hoontje. Om dit in zijn geheel alleen op te pakken heb ik ook geen tijd voor. Al druk zat met vuurwerk en Panzer-Shop.nl.
TonN
Berichten: 329
Lid geworden op: 26 feb 2016 11:11

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door TonN »

En als ik iets zou maken, heb je ook nog een onervaren ontwerper.
Aan de ene kant lijkt het heel mooi om van je diensten gebruik te maken, maar de last mag niet allemaal op je schouders komen.

Zijn daar alternatieven voor te verzinnen?
Stel we tonen hier de modellen en als iemand wat wil, neemt ie contact op met de ontwerper. Die laat dan ergens printen. Stel dat dat bij jou gebeurt, zou dat via een apart bedrijfje kunnen die printertijd van je huurt af en toe? Kunnen we iets creatiefs doen om die administratie last en de belastingdienst bij jou weg te houden?Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 2012
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door WilcoV »

Of dat iemand zich opwerpt om de administratie op zich te nemen.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Gebruikersavatar

Nico Essers
Berichten: 1400
Lid geworden op: 12 sep 2016 23:20
Locatie: Bunde, Zuid-Limburg

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Nico Essers »

Ik ga het in ieder geval bekijken vanuit mijn hobby en hoef er geen geld voor. Als ik tijdens de bouw bepaalde items nodig heb (bijvoorbeeld : een brug, een trapje, een silo, een portaal enz) zal ik deze ontwerpen en printen. Deze print file zal ik tevens ter beschikking stellen voor geïnteresseerden met een link in mijn draadje naar Thingiverse
Dus ga ik niet op bestelling ontwerpen maar hobbymatig omdat ik het toch nodig had ( niet verkrijgbaar zoals ik het wil) en dus net zo goed kan delen als het klaar is. Als ik de enige ben die op deze wijze werkt dan zal de hoeveelheid beschikbare prints klein blijven. Des te meer hobbyisten er mee doen des te groter wordt de grabbelton.
Dit is uiteraard geen vervanging van commerciële sites zoals de gespecialiseerde shop van Kevin met super gedetailleerde prints.


Vriendelijke groetjes Nico.

Esu Ecos 2.
Peco code 80 SeTrack
Rosoft decoders
Mac Mini 2020 met macOS Big Sur
iTrain 5 Standard.
Railmodeller Pro

Mijn Baan BunderBahN
Toekomstige baan BunderBahN 2

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Panzer-Shop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 463
Lid geworden op: 25 feb 2019 12:57

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Panzer-Shop »

Het is denk ik de sport om te zorgen dat je een model meer dan 1x verkoopt.

Als je alle rompslomp hebt van het printbaar maken van een matig model, het supporten, testprinten etc. om hem daarna maar 1x te verkopen, dan is het jammer en het niet waard, commercieel gezien. Doe je al dat werk echter voor 10/20/30/40x verkopen dan is het het opeens waard. Daarom is een echte webshop waar je het artikel kan zien en kan toevoegen omdat je hem wel leuk vind interessant.

Op die manier kan de koper zelf lekker browsen en kijken waar ze zin in hebben, is leuk voor de koper. De verkoper heeft maar 1x werk aan het model en daarna is het alleen nog maar printen. Administratie daar gelaten.

Het zou inderdaad kunnen dat iemand anders als het ware printertijd bij mij afneemt en dus een eigen administratie heeft, maar dat is voor de andere partij die het dus bij mij afneemt lastig. Die moet dan een complete webshop runnen en betalen voor iets wat hij niet zelf heeft, om het zo te zeggen. Dat is een lastige.

@Nico Essers, dat is inderdaad tof voor iedereen met een printer. Op die manier is het voor iedereen leuk om te printen. Zo een shop zou echter wel een leuke oplossing zijn voor de niet-printende-medemens die zonder printer dus geen toegang heeft tot jouw graansilo maar die wel graag op zijn baan zou willen. Denk ik.Gebruikersavatar

Nico Essers
Berichten: 1400
Lid geworden op: 12 sep 2016 23:20
Locatie: Bunde, Zuid-Limburg

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Nico Essers »

Uiteraard mag jij ook mijn ontwerp gebruiken en een vergoeding vragen voor de printservice. Daar heb ik geen problemen mee. Voor mij blijft het hobby.


Vriendelijke groetjes Nico.

Esu Ecos 2.
Peco code 80 SeTrack
Rosoft decoders
Mac Mini 2020 met macOS Big Sur
iTrain 5 Standard.
Railmodeller Pro

Mijn Baan BunderBahN
Toekomstige baan BunderBahN 2

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Panzer-Shop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 463
Lid geworden op: 25 feb 2019 12:57

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Panzer-Shop »

Ik denk dat commissie uitkering per kwartaal al veel op zou lossen. Scheelt veel administratie.
Debvd
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 nov 2016 14:59
Locatie: West-Friesland

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Debvd »

Met andere woorden je wordt een mini shapeways ;)

Leuk idee, mar denk uiteindelijk dat degene die dit echt oppakt echt een lading werk krijgt ...Administratie kan je deels afvangem door wat goede excelsheets in te richten die ook doorrekend, dat is niet het werk...maar onderschat niet wat je als printerman zijnde op je bord krijgt behoorlijk is.

Zal eerlijk zeggen dat 3d tekenen me niet echt goed af gaat :lol: maar denk dat je meer jezelf verhuurd als tekenaar praktischer is of niet? Tegen een acceptabel tarief ;)

Gr. Bjorn

Zo heb ik twee projecten nog liggen waar ik gewoon een 3d artiest nodig hebt, zonder dat het de hoofdprijs moet kostenGebruikersavatar

maarten
Moderator
Berichten: 2861
Lid geworden op: 07 nov 2010 20:05
Locatie: Oosterhout

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door maarten »

Wel mooi om te zien dat dit toch erg leeft. Er is zeker een behoefte, er is ook animo, maar het is toch wel lastiger om een en ander goed te regelen. Zelf zit ik helaas ook erg krap in mijn vrije tijd en mijn pensioen is nog ver weg. Wat we wellicht al wel kunnen doen is kennis/ervaring delen? De workshop bij H@ns is dan al een goede stap. Kunnen we tzt er ook nog even over praten.


Groeten,
Maarten

Onder andere bouwer van Rock's End en NV De Vleeshouwer. Nu weer bezig met Polar Express.

Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 2012
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door WilcoV »

Ik denk dat als je dit zonder al te veel rompslomp wil regelen je inderdaad, zoals aangedragen moet uitgaan van een ontwerp dat iemand maakt voor zichzelf en er dan vervolgens geen probleem mee heeft dat het ontwerp door anderen wordt gebruikt of beschikbaar wordt gesteld middels een andere shop. Je gaat dan wel uit van het vertrouwen (wat je dan moet hebben, anders werkt het niet) dat de verkoper/printer het niet doet om rijk van te worden, maar het ook doet voor de mede hobbyisten en dan tegen iets meer dan de kostprijs. Geen probleem dat er iets mee verdient wordt, het is immers ook de printer die beschikbaar wordt gesteld.
Of je dan al dan niet via een soort commissie werkt is aan de afsprekende partijen. Je kan ook zeggen, als je commissie wil ga je maar naar Shapeways. Alles staat of valt in dit soort zaken bij vertrouwen.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Panzer-Shop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 463
Lid geworden op: 25 feb 2019 12:57

Re: Gezamelijk 3d prints ontwerpen delen/aan de man brengen?

Bericht door Panzer-Shop »

Als het een platform is waar dingen zonder commissie verkocht worden dan zie ik daar wel mogelijkheden in.

Ik kan op mijn webshop een extra subpagina aanmaken met de naam “Community Modellen”, of iets wat duidelijk indiceert dat het niet mijn tekeningen / modellen zijn, maar dat het een door de community gedreven iets is. Door de modelspoorder, voor de modelspoorder.

Ik kan op de artikelpagina linken naar downloadlinks voor de STL, zodat het ook een soort Thingiverse is.

Dan kan je beide krijgen, de digitale download of de geprinte variant. De tekenaar levert dit gratis aan aan iedereen, ik bied daarvoor het platform om het zo maar te zeggen. Wil je het model geprint? Kan ik ook regelen.

Wellicht dat het in de toekomst mogelijk word, als ik Panzer-Shop.nl en eventuele uitbreidingen daarvan full-time ga doen, om ook commissiebetalingen mogelijk te maken. Hierdoor word het ook aantrekkelijker voor eventuele Duitsers om mee te doen waardoor de database alleen maar groeit en groeit.

Prijzen kunnen relatief laag blijven. Het is een communityproject, geen melkkoe.

Ik gooi maar wat op hé, het is slechts brainstormen. Dit zijn wel mogelijkheden binnen mijn webwinkelomgeving. De enige factor voor mij is tijd. Is dit iets waar mensen achter staan en een goed idee vinden, of is dit niks?Plaats reactie