Mijn eerste baanplan op N spoor

Ontwerpen van baanplannen. Help mee deze aan te vullen.
Gebruikersavatar

Ronald1
Berichten: 443
Lid geworden op: 16 jul 2009 15:18

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Ronald1 »

Lucas,
Wellicht een tip.
Wat mij in de ontwerpfase van mijn baan enorm heeft geholpen, is het geheel in de besturingssoftware zetten en vervolgens gaan simulatie rijden.
Hiermee kreeg ik goed zicht op het wel of niet logisch zijn van stations, wisselstraten, schaduwstations, treinendoorloop/stagnatie etc. en heeft geleid tot flink wat aanpassingen in mijn baanplan en ook gelijk veel geleerd over in mijn geval Windigipet.
Is wel effe wat werk maar leverde mij ook veel op.
Groet,
Ronald


N-scale / Fleischmann Piccolo en Peco 55 rails / Thema grensstreek Nederland/Duitsland / Intellibox/ HSI-s88-USB / WinDigiPet 2021
MIjn baan Arnhegen: viewtopic.php?f=14&t=7120
Filmpjes van de baan

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Dank je wel voor de tip Ronald
Ga ik zeker naar kijken. Ik ben echt een beginnende modelspoorbaander 🤣 Dus ik moet echt beginnen vanaf 0.


Met vriendelijke groet,
Lucas

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Weer ff wat tips en adviezen van verschillende mensen op het forum proberen in mijn baanplan in te tekenen. Maar alle adviezen, suggesties zijn weer welkom.
Afbeelding

Afbeelding


Met vriendelijke groet,
Lucas

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Ben nog steeds wat veranderingen aan het aanbrengen. Dit is mijn laatste versie met aanpassingen. Locdepot iets aangepast en het station wat aangepast met opstelsporen
Afbeelding


Met vriendelijke groet,
Lucas

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Goedenavond,
Hier weer even met wat aanpassingen. Volgens mij klopt het plan nu aardig qua opzet. Mocht er nog iemand op of aanmerkingen hebben, hoor ik het graag
Afbeelding

Afbeelding


Met vriendelijke groet,
Lucas

Martin K
Berichten: 144
Lid geworden op: 24 mar 2013 20:49
Locatie: Midden Nederland

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Martin K »

Je opstelsporen in de schaduwstations zijn niet zo heel lang (ongeveer 70 cm?). Is dat niet wat kort gezien de lengte van de sporen van het station.


(Arjan) Martin
Mijn baan: https://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=5932
Thema: Duits omstreeks 1990 - TrainController Zilver - Z21 - S88 via Intellibox

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Hallo Martin,
Ja inderdaad ik ga ff kijken of ik de opstelsporen in schaduwstation wat aan kan passen, of het station misschien iets inkorten waardoor ik ook wat meer ruimte heb er omheen
Bedankt voor je advies
Zal weer wat posten als ik het heb veranderd


Met vriendelijke groet,
Lucas
Gebruikersavatar

WimC
Berichten: 1232
Lid geworden op: 07 mar 2011 19:03

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door WimC »

Ik vind het een verbetering dat je nu 3 sporen richting station op dedrasischijf hebtaangesloten. Ik zou de bovenste van de 3 niet aansluiten op hetomloopdpoor in het station, maar rechtdoor laten lopen, zodat ze alle drie via de Engels eissel naar het station gaan.


Groeten, Wim

Ik bouw aan Rothenburg.

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Dank je wel voor de tip Wim. Ik ga donderdag en vrijdag als ik vrij ben, weer even kijken voor de aanpassingen. Dan post ik weer de update.


Met vriendelijke groet,
Lucas
Gebruikersavatar

WimC
Berichten: 1232
Lid geworden op: 07 mar 2011 19:03

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door WimC »

Nog een suggestie: ik zou de engels wissel een spoor opschuiven. Dan kunn je vanaf het kopspoortje in één keer twee sporen bereiken.



Afbeelding

Beetje chaotisch plak- en knipwerk in paint, maar komt wel over zo, denk ik.


Groeten, Wim

Ik bouw aan Rothenburg.

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Ja is zeker duidelijk Wim. Het oogt rustiger en praktischer op deze manier. Ik ga er mee aan de slag donderdag en vrijdag. Dank je wel weer voor de suggestie!


Met vriendelijke groet,
Lucas

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Ga ook mijn schaduwstations aanpassen naar aanleiding van de opmerking van Martin. De sporen zijn idd wat kort tegenover de sporen van station.
Ga weer terug naar mijn eerste idee van schaduwstations.
Afbeelding


Met vriendelijke groet,
Lucas
Gebruikersavatar

Ronald1
Berichten: 443
Lid geworden op: 16 jul 2009 15:18

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Ronald1 »

Lucas,

Ja dat ziet er inderdaad beter uit.
Je kunt nog overwegen de beide rechterwisselstraten al vanuit de bocht te beginnen dat scheelt wat bochtenwerk in de wisselstraten, maakt ze nog iets langer eb maakt ze vooral naar mijn ervaring een stuk bedrijfszekerder.

Groet

Ronald


N-scale / Fleischmann Piccolo en Peco 55 rails / Thema grensstreek Nederland/Duitsland / Intellibox/ HSI-s88-USB / WinDigiPet 2021
MIjn baan Arnhegen: viewtopic.php?f=14&t=7120
Filmpjes van de baan

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Hallo Ronald,
Deze twee bedoel je toch, en dan vanuit die bocht meteen de wissels of in de bocht met boogwissels?


Met vriendelijke groet,
Lucas

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Afbeelding


Met vriendelijke groet,
Lucas
Gebruikersavatar

Ronald1
Berichten: 443
Lid geworden op: 16 jul 2009 15:18

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Ronald1 »

Hallo Lucas,
Ja die bedoel ik en hoeft niet eens met bochtwissel denk ik.
Je rijdt dan veel rechter de bocht in/uit
Groet
Ronald


N-scale / Fleischmann Piccolo en Peco 55 rails / Thema grensstreek Nederland/Duitsland / Intellibox/ HSI-s88-USB / WinDigiPet 2021
MIjn baan Arnhegen: viewtopic.php?f=14&t=7120
Filmpjes van de baan

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Dank je wel!
Ik ga daar even mee aan de slag, dank je voor het advies. Plaats weer even de foto als ik het heb aangepast.


Met vriendelijke groet,
Lucas

Onderwerp starter
Lu19c65as
Berichten: 39
Lid geworden op: 26 mar 2024 16:07

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door Lu19c65as »

Gisteren met de adviezen aan de slag gegaan. Het schaduwstation gedaan en het station bij aansluiting naar locdepot.
Afbeelding

Afbeelding


Met vriendelijke groet,
Lucas
Gebruikersavatar

WimC
Berichten: 1232
Lid geworden op: 07 mar 2011 19:03

Re: Mijn eerste baanplan op N spoor

Bericht door WimC »

Zoals ik eerder al zei, zou ik het engels wissel met het kopspoortje een spoor naar boven verplaatsen.

Nu ik het zo zie, zou ik dat overigens ook bij beide kopsporen aan de andere kant van het station doen (maar dan een spoor naar onderen).

De kopspoortjes bedienen dan twee sporen.


Groeten, Wim

Ik bouw aan Rothenburg.
Plaats reactie