Sprinkbaan

Laat anderen meegenieten van je N-spoorbaan / Collectie.
Gebruikersavatar

The Railroader
Berichten: 777
Lid geworden op: 11 sep 2009 22:20
Locatie: Vlissingen

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door The Railroader » 25 nov 2015 21:14

Ziet er strak uit. Bevalt het in je nieuwe huis?


Fred The Railroader

Gebruikersavatar

Maurits71
Berichten: 2875
Lid geworden op: 26 okt 2008 07:17

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door Maurits71 » 25 nov 2015 21:38

heb je 2e schaduw station ook al geplanned ?


Hills and Meadows on social media

For Hills and Meadows video channel please click here

For Hills and Meadows on facebook please click here

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
shoven
Berichten: 5222
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door shoven » 26 nov 2015 20:07

Nee, nog niet. Eerst deze maar effe rijdend krijgen. Ik mag nu eerst een miljoen draadjes aan de rails solderen en aansluiten. Dan nog een tijdelijk keerlusje, en dan kan er gereden worden. (Daarna pas een filmpje Sjaak)
Daarna de helix en dan begin ik aan de bovenbouw en het stuk dat daar vlak onder ligt, waaronder het tweede schaduwstation.
En tussendoor nog de stroomdetectie erin bakken en Koploper instellen. Dan gaat het pas echt worden...


Steven

Hier is mijn baan op het forum
Hier is mijn vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
shoven
Berichten: 5222
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door shoven » 26 nov 2015 20:08

The Railroader schreef:Ziet er strak uit. Bevalt het in je nieuwe huis?
Jazeker. Alles was snel op orde. En eigenlijk alles wat we vooraf uitgedacht hadden, werkt. Dus we zijn er wel blij mee.


Steven

Hier is mijn baan op het forum
Hier is mijn vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
shoven
Berichten: 5222
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door shoven » 29 nov 2015 21:19

Zo, vandaag de laatste draadjes aangebracht. Ook een tijdelijk lusje gebouwd op de plek waar later de helix komt.

Afbeelding

Tijdelijke keerlus.

Met een aantal locs ben ik aan het proefrijden. Omdat de locs best wel lang hebben stilgestaan (ruim anderhalf jaar) moet het spul wel even op gang komen. Eén loc doet erg raar en reageert vreemd op commando's na een noodstop. Ik denk dat de decoder maar even gereset moet worden.
Een Hercules geeft gedonder, de decoder geeft aan dat er kortsluiting is. Ik heb drie Herculessen, en heb er veel van dit soort gedoe mee. Hebben jullie dat ook?

Maar goed, andere locs rijden binnen een paar minuten zonder morren rond.
Ik merk wel dat ik erg aan het gemak van Koploper gewend ben. Dat maakt het toch wel een stuk simpeler, als er 3 treinen rijden ben je al aardig druk met alleen maar de wissels goed zetten. Dus vandeweek de bezetmelders maar eens installeren en Koploper instellen.

Afbeelding

Locs in het schaduwstation.
Laatst gewijzigd door shoven op 19 sep 2017 21:20, 1 keer totaal gewijzigd.


Steven

Hier is mijn baan op het forum
Hier is mijn vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan

Gebruikersavatar

Ad_M
Berichten: 3528
Lid geworden op: 24 feb 2013 18:31
Locatie: Lelystad

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door Ad_M » 29 nov 2015 22:53

Hoi Steven,

Ik zie een heel mooi spurtje op je baan
Begin je nu ook langzaam over te lopen naar de NL dark side? :mrgreen: :lol: 8-) ;)

Mvg,
Ad


Ons baantje GeordieBurgh (is niet meer), klikker-die-klik hier.
DCC | NL '80 tot heden | Fleischmann Piccolo / Peco | 3D Modellen

Als je het niet meer trekt moet je duwen... :D

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
shoven
Berichten: 5222
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door shoven » 29 nov 2015 23:16

Die GTW? Die heb ik al een jaar of twee (drie?). Gewoon een mooi bakkie, rijdt super.
Ik doe niet zozeer aan NL of Duits of zo. Het meeste wat ik heb is wel Duits en Zwitsers, maar het selectiecriterium is voor mij of ik het mooi vind. Trouwens, er steekt steeds meer de grens over tegenwoordig, dus steeds meer kan elkaar tegenkomen...


Steven

Hier is mijn baan op het forum
Hier is mijn vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan

Gebruikersavatar

Ron
Berichten: 2811
Lid geworden op: 17 mar 2010 03:51
Locatie: Huizen

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door Ron » 30 nov 2015 08:18

Lekker he weer een beetje rondrijden.

Ik heb geen last met mijn herculessen.
Heb wel ooit iets gelezen dat ze beginnen te dizzen met een Kuehn decoder erin.

gr. Ron.


Ik rommel maar wat aan!

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
shoven
Berichten: 5222
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door shoven » 30 nov 2015 19:14

Wat is 'dizzen'? (sorry, ik loop soms wat achter :? )

Ik heb in alledrie een Kuehn N025 zitten, heb wel volgens de instructie van Kuehn een elementje (weet niet meer wat het was) van de print verwijderd.
Wat voor decoders heb jij erin zitten Ron? Dan probeer ik er eens zo eentje.


Steven

Hier is mijn baan op het forum
Hier is mijn vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
shoven
Berichten: 5222
Lid geworden op: 14 dec 2008 21:06
Locatie: Walcheren

Re: Hehe, eindelijk een nieuwe baan

Bericht door shoven » 30 nov 2015 22:53

Vanavond lekker opgeschoten.
De PC weer tevoorschijn gehaald en aangesloten. Ook de S88XPressNetLI en de eerste bezetmeldprint aangesloten. EN het hele handeltje werkte in 1 keer, altijd fijn. Ook maar alvast een nieuwe database in Koploper gemaakt om de baan in te zetten.

Afbeelding

Bezetmelder en S88XPressNetLI weer tevoorschijn gehaald na ruim 1,5 jaar.

Afbeelding

De voorraad Servoswitchen, ik kan voorlopig nog vooruit. Ik had er meer dan ik dacht...


Afbeelding

En het handeltje onder de baan gemonteerd. En ja, er zit een servo op de ringleiding. Kan geen kwaad, kwam zo uit en ik had geen zin de boel om te leggen.

Afbeelding

Impressie van hoe het er uitziet onder de baan.

Daarna ben ik aan het meten gegaan. Ik wil blokken van plm. 1,5 meter omdat ik met treinen van die lengte wil kunnen rijden. Een aantal (of allemaal, ik zie wel), knip ik in 2en om ook veel kleine treinen kwijt te kunnen (dus blokken van 75cm).

In dit filmpje (speciaal voor Sjaak :mrgreen: ) zie je de meettrein rijden.
De wat? De meettrein. Deze trein is anderhalve meter lang en gebruik ik om de blokken af te tekenen. Gewoon rondje rijden, op de juiste plek stoppen en aftekenen waar de grenzen van de blokken komen. Dat kun je ook met een meetlint of zoiets doen, maar in de bochten is dat een ramp, vandaar deze methode.
Laatst gewijzigd door shoven op 19 sep 2017 21:23, 1 keer totaal gewijzigd.


Steven

Hier is mijn baan op het forum
Hier is mijn vorige baan op het forum
>>> Filmpjes van de baan

Plaats reactie