Module station Paul_DMV

Laat anderen meegenieten van je N-spoorbaan / Collectie.

marco
Berichten: 1172
Lid geworden op: 06 sep 2008 14:08
Locatie: wijchen

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door marco »

Inderdaad dit blijft een schitterende baan om te zien met veel verschillende treinbewegingen.
En technisch ook steeds beter ( servos IPV de conrads eerst )
Ik blijf het volgen


Groetjes marco


Modulebaantje "immergut"
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=2057

Vaste baan op zolder ( in aanbouw )

http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=3911

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Paul_DMV
Berichten: 474
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:03

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Paul_DMV »

Weer een filmpje van gisterenavond, geschoten door Arjan. We hadden heel wat rondrijden gisteren, zowel analoog als digitaal;
(husa, db 189, 1615 db schenker, 2200, al het andere analoog)

https://youtu.be/8z9xn4GDf6g

Klopt Marco! We blijven ontwikkelen en de laatste technologie volgen, dat houdt het leuk!




Adriaan
Berichten: 576
Lid geworden op: 09 feb 2013 19:21
Locatie: Karlovy Vary

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Adriaan »

Prachtig gezicht.
Mooie treinstellen zonder graffiti!
Daar hou ik van.
Succes met de verdere ontwikkeling.



Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3453
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Jeroen »

....hahaha...hij doet het erom, zou je zeggen! :mrgreen: :mrgreen:


Afbeelding


mdedeugd
Berichten: 2419
Lid geworden op: 31 jul 2010 09:11

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door mdedeugd »

Dat zijn erg mooie filmpjes van jou NL baan Paul ;)


Martin de Deugd



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Paul_DMV
Berichten: 474
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:03

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Paul_DMV »

hallo allemaal,

hier weer een filmpje;

dit keer alleen geijkte treinen. Ik heb een ijkblok ingesteld, zodat ik mijn digitale loks kan ijken. Nu moet ik toegeven Jeroen, het rijd echt beter geijkt dan niet geijkt, dit komt omdat het programma heel anders omgaat met deze data.

Maarja een half jaar geleden had ik alleen analoge treinen dus was ijken nog niet mogelijk. Zaterdag ga ik 7 zimo decoders ophalen bij picommit, ook maar eens sparen voor wat kuehn n045 voor in de oudere minitrix lokjes, de dbs1600 en husa 1600 hebben een minitrix plux14 decoder.

er gaat nog wel iets mis halverwege het filmpje, de br189 pakt even geen stroom op een dood stukje (inmiddels gefixed) en de dbs1600 drukt daardoor zijn draaistel de lucht in en ontspoort :(

Afbeelding
https://youtu.be/rkz9RAEPZhE



Gebruikersavatar

bob vermeulen
Berichten: 2841
Lid geworden op: 16 nov 2010 12:18
Locatie: Loosbroek

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door bob vermeulen »

Paul,

Heb net even zitten genieten van beide filmpjes.
Mooie Nederlandse baan en een leuk station met een lekkere bedrijvigheid aan treinen.
Zelf ook een station aan het bouwen als hoofd thema dus dit spreekt me wel aan.

mvrgr Bob


Feldberg-bahn in spoor N
WinDigiPet besturingssoftware (http://www.Windigipet.de), Tams EasyControl, LDT schakelen en terugmelding (HSI88), Duitse baan, Tp III.
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=2880
http://www.bobvermeulen.com

Gebruikersavatar

william
Berichten: 994
Lid geworden op: 03 mar 2010 13:01

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door william »

En hier nog iemand die heeft zitten genieten van de filmpjes :D

Groeten,
William


Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl

Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3453
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Jeroen »

That's the way I like it! Zulk mooi rijgedrag past goed bij zo'n baan. Leuk dat je het voor elkaar hebt zo. Top.

J.


Afbeelding


marco
Berichten: 1172
Lid geworden op: 06 sep 2008 14:08
Locatie: wijchen

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door marco »

Prachtig filmpje paul en de treinen rijden idd mooier ;)


Groetjes marco


Modulebaantje "immergut"
http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=2057

Vaste baan op zolder ( in aanbouw )

http://www.n-spoorforum.nl/phpbb3/viewt ... =14&t=3911

Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4326
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door spoor65 »

Jeroen schreef:....hahaha...hij doet het erom, zou je zeggen! :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :lol:

en hij niet alleen. :ugeek:

mvg

Freddy


Met minder haast kun je wat vaker in de spiegel kijken

Als je oordeelt over mensen,
heb je geen tijd om van ze te houden.

mijn beursbaan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met Twin Center en http://www.rosoft.info


Jerome
Berichten: 631
Lid geworden op: 25 dec 2009 17:58
Locatie: Zoetermeer

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Jerome »

Paul_DMV schreef: Nu moet ik toegeven Jeroen, het rijd echt beter geijkt dan niet geijkt, dit komt omdat het programma heel anders omgaat met deze data.
Kijk! Ik loop wat achter met de draadjes op dit forum... dus vandaag ff wat aan het bijlezen, en ik zie hele mooie filmpjes met een hele rustige treinenlooop, ziet er heel goed uit man!

Ik kom zeker langs op Eurospoor om het live te zien.

Greetz, Jerome



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Paul_DMV
Berichten: 474
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:03

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Paul_DMV »

zo, bijna 4 jaar niks geschreven over mijn stations modules, nou is er ook best een tijdje niet veel aan veranderd door veel andere werkzaamheden aan het opstelterrein, zoals het bouwen van bovenleidingsportalen en het bouwen van een helix, het verhuizen van de club, het bouwen van nieuwe transport kisten en ga zo maar door.

Nu was er altijd wel het idee om iets meer van het station te maken dan het nu is, iets meer een eye catcher nog. Dus kwam het idee om toch een grote stations overkapping te maken ipv een paar lullige perron dakjes.

Nu we op de club ook een snijplotter hebben (staat bij mij thuis ook een te verstoffen op zolder), ben ik weer wat actiever met snijplotten en zo ook om spanten van een overkapping te maken.

Het model is geïnspireerd op de oude kap van zwolle, niet perfect op schaal van tekeningen, maar gewoon van wat foto's van google en de maat van de perrons die al liggen. Het eerste model was wat te laag geworden, waardoor er geen bovenleidingsmast meer onder past, en bij het verhogen is de ondersteuning van de zijkappen te hoog geworden, dus er komt nog een nieuwe versie van de eerste proef modellen.

Ik snij vier lagen van 0,3mm en plak die dan op elkaar. De binnenste twee lagen, van de vier, zijn anders dan de buitenste, om wat meer relief te krijgen. Bij elkaar heb ik dan 1,2 mm wat al best stevig is, maar toch wil ik een messing frame solderen van railstaven, waar de styreen portalen dan om heen geklemd worden zodat het een beetje meer in vorm blijft en heel blijft op transport naar beurzen. De kap wordt niet helemaal dicht maar zo, dat je de treinen nog goed kan zien. In zwolle was er ook weinig beplating meer over op het eind.



Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding



Gebruikersavatar

Bjor
Berichten: 1470
Lid geworden op: 20 sep 2009 18:49

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Bjor »

Hoi Paul,

Dat wordt een prachtige constructie! Slim bedacht. Hoe wordt de kap op de perrons vastgezet?

Ben


Liefhebber van N-spoor, Deutsche Reichsbahn Gesellschaft, Tijdperk II
en verder alles wat met groot- en modelspoor te maken heeft.

Gebruikersavatar

maarten
Moderator
Berichten: 2689
Lid geworden op: 07 nov 2010 20:05
Locatie: Oosterhout

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door maarten »

Dat ziet er wel strak uit, ben benieuwd hoe het eindresultaat wordt. ;-)


Groeten,
Maarten

Onder andere bouwer van Rock's End en NV De Vleeshouwer. Nu weer bezig met Polar Express.

Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Hoontje »

Tof dat er weer tijd is voor je station. Hopelijk blijft het dak doorzichtig. Vindt het zicht op perrons altijd mooi. Maakt het levendig. In elk geval veel plezier met bouwen!

Groetjes

Hoontje




erik-n-fan
Berichten: 565
Lid geworden op: 19 jul 2011 10:15
Locatie: A'dam

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door erik-n-fan »

Mooi! En uniek ook! Ben je nog van plan om bovenleidingportalen toe te voegen? Want er wordt best veel met electr materieel gereden.




Adriaan
Berichten: 576
Lid geworden op: 09 feb 2013 19:21
Locatie: Karlovy Vary

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Adriaan »

Mooi gedaan.
Ben benieuwd naar het eindresultaat met de overkapping.
Groeten uit Potsdam.



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Paul_DMV
Berichten: 474
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:03

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Paul_DMV »

Ja zeker ga ik nog portalen bijmaken, dat wou ik combineren als project met de nieuwe stationsoverkapping om in een keer even af te maken voor het weer mee naar beurzen gaat.

Hier alvast een preview van de nog ongeschilderde portalen die ik onlangs heb gemaakt voor het opstelterrein.







erik-n-fan
Berichten: 565
Lid geworden op: 19 jul 2011 10:15
Locatie: A'dam

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door erik-n-fan »

Ah! Super mooi! Ongeveer 30cm tussen de portalen volgens mij? en dichter bij elkaar in de bochten. Heel mooi.



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Paul_DMV
Berichten: 474
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:03

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Paul_DMV »

Ja omdat we modules van een meter bouwen, zetten we dus drie palen per standaard module. Eentje in het midden en de andere 16,7cm uit de kant, dan staan ze allemaal op 33,3cm.

Bij bochten en wissels komen meer palen, je moet dan even visualiseren waar de draad zou lopen en waar deze dmv een portaal vast zou hangen. Soms krijg je dan ook een enkele staander langs de kant, waar aan het uiteinde van een schuine draad over een overloopwissel is vast geknoopt.



Gebruikersavatar

Onderwerp starter
Paul_DMV
Berichten: 474
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:03

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Paul_DMV »

Hier nog een voorproefje. Inmiddels twee portalen die wel goed zijn.

Ze komen nog ietje dichter bij elkaar dan nu op de foto.

Per portaal is de plotter een half uur bezig met de vier lagen die ik nodig heb voor 1 portaal, dus ik ben wel even bezig voorlopig. Gelukkig hoef ik het niet zelf te snijden :D

Ik gebruik een zwarte primer van motip, dus daarmee ben ik iig snel klaar.
Bijlagen
20190608_144132.jpg
20190608_144132.jpg (88.56 KiB) 1726 keer bekeken
20190608_151457_20190610105243984.jpg
20190608_151457_20190610105243984.jpg (79.09 KiB) 1726 keer bekeken
20190608_151422_20190610104727312.jpg
20190608_151422_20190610104727312.jpg (87.94 KiB) 1726 keer bekeken




Peter
Berichten: 765
Lid geworden op: 01 jan 2010 20:07
Locatie: Zuid-Limburg

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Peter »

Zo gaaf om te zien. Ga zo door, wordt steeds mooier en mooier. Complimenten!
Grtz.
Peter


Mijn baan: http://n-spoorforum.nl/phpbb3/viewtopic.php?f=14&t=9458

Digitaal (DCC), iTrain, Peco 55

Gebruikersavatar

Michiel
Berichten: 3054
Lid geworden op: 06 apr 2010 11:50
Locatie: België

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Michiel »

Man en machine samen; virtueel modelisme. Je steekt waarschijnlijk meer tijd in het ontwerpen, coodinaten ingeven, slicen en verbeteren, dan het echte modelbouwwerk, maar het wordt wel heeeeel erg mooi!


groetjes, Michiel ...bouwend aan het station Brussel-Luxemburg in 1:160, (niets is verkeerd, zolang het plezeert)

Gebruikersavatar

Nico Essers
Berichten: 1133
Lid geworden op: 12 sep 2016 23:20
Locatie: Bunde, Zuid-Limburg

Re: Module station Paul_DMV

Bericht door Nico Essers »

Dat is een mooie methode door het laagsgewijs op te bouwen. Moet toch ook maar eens nadenken over zo'n snijplotter. Het resultaat is prachtig.


Vriendelijke groetjes Nico.

Esu Ecos 2.
Peco code 80 SeTrack
Rosoft S88SD16-n en ServoSwitch
macOS High Sierra en iTrain 5 Standard.
Railmodeller Pro

Mijn Baan BunderBahN
Toekomstige baan BunderBahN 2

Plaats reactie