Klein onderstation

Hier het forum van Mark van 't Hoff
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
mmhajvth
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 681
Lid geworden op: 01 sep 2008 10:21
Locatie: Brabant

Re: Klein onderstation

Bericht door mmhajvth » 09 dec 2011 15:43

Het heeft even mogen duren maan dan is het onderstation uiteindelijk toch in FUD geprint en aangekomen.
Hier enkele foto's

Afbeelding
Hier zien we de diverse onderdelen. Uiteraard is het mogelijk om het huisje in één geheel te printen, maar dat is wel een stuk lastiger om te schilderen.
de muren (in een C vorm) zijn wat kom getrokken. dit gebeurt vaker met FUD en gebeurt ook altijd al voordat het aankomt bij de klant.
In sommige gevallen is dit kromtrekken absoluut onwenselijk, (Denk bij voorbeeld aan de krom getrokken regenpijp rechts op de foto.) maar in dit geval is het per toeval wel fijn omdat de muren daarmee perfect om de knopjes klemmen die op de bodemplaat en het dak zitten. Het huisje is dus zelfs in elkaar te zetten zonder lijm.

Afbeelding
Ook het metselwerk, dat toch erg verfijnd is, ziet er goed scherp uit. De afmetingen van één steen zijn 1.25mm bij 0.3125mm.
Een voeg is 0.0625mm breed. Erg klein dus, maar wel perfect op schaal! (1:160) Dit geld ook voor de stoeptegels en overige details.

Afbeelding
En dan gaat er een lampje branden.
Laten we eens eens stukje metselwerk van de groot-serie fabrikant er bij halen. Het metselwerk van de groot-serie fabrikant is een stuk grover en daarmee dus ook niet op schaal. Anderzijds is het ook op enige afstand wel goed te zien met het blote oog. Nadeel is dan wel weer dat het metselwerk van de groot-serie fabrikant in een "steens" verband getekend is, dat we eigenlijk alleen terug zien in oude bouwwerken. En dat het metselwerk zeker op hoeken en aansluitingen niet altijd even makkelijk perfect passend te maken is. Het metselwerk van het onderstation klopt wel tot op het laatste detail. Zowel het verband komt overeen met de tijd waarin het gebouw is neergezet en ook de aansluitings-details kloppen precies. Alleen zullen sommige mensen onder ons dat alleen kunnen controleren met een hulpstuk als een vergrootglas of een goede bril.

Wat vinden jullie van dit "dilemma"?
Ga je liever voor iets grover en niet helemaal op schaal? Of hecht je juist wel aan die laatste kleine details en bekijk je ze dan des Noods met een vergrootglas?

m.v.g.

Mark


Love to build realistic... ...let's be kind.

Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 3737
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant

Re: Klein onderstation

Bericht door Hoontje » 23 mar 2013 18:28

Hoi Mark (en anderen)

Ik ga het liefste voor details als ze mogelijk zijn. Wetende dat dat in dit geval dus ook zo is; zou ik het bij de details houden!

Groet,

Alwin a.k.a HoontjeGebruikersavatar

Overdijk
Berichten: 1423
Lid geworden op: 23 sep 2010 16:30
Locatie: Cadier & Keer

Re: Klein onderstation

Bericht door Overdijk » 23 mar 2013 18:55

Oef, Alwin. Uhm, we zijn bijna anderhalf jaar verder. Mark is inmiddels uitgebreid bezig in hoogkwaliteit karton. Leuk dat je reageert, maar let ff op de ouderdom van het draadje.

Nu het draadje toch opgehaald is 8-)

Mark, ik heb deze nog niet op markenburg.nl gezien in karton :?: :mrgreen:


Groetjes Ron

N-spoor - Euregiobaan - Tijdperk IV/V/VI - NS/NMBS/DB - Fleischmann ProfiBoss/TwinCenter - Peco 55

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
mmhajvth
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 681
Lid geworden op: 01 sep 2008 10:21
Locatie: Brabant

Re: Klein onderstation

Bericht door mmhajvth » 23 mar 2013 22:15

Hey Heren,

Don’t worry.

Ten tijde van het bovenstaande bericht waren we inderdaad nog volop aan het testen met 3D printen. Een methode die ons inziens best potentieel heeft. Alleen voor bebouwing in het bijzonder onbetaalbaar is en daarnaast zijn ook de materialen en productietechnieken nog voor verbetering vatbaar. Echter ronde dingen zoals buizen, modellen van auto’s treinen en bijvoorbeeld vliegtuigen kunnen weer wel bijzonder fijn met 3D printen gemaakt worden. Bij Markenburg houden we deze techniek dan ook goed bij.

Gebouwen en andere meer “rechte” dingen kunnen zeker op dit moment veel efficiënter gemaakt worden met Laser snijden. En dat is dan ook wat we momenteel het meeste doen bij Markenburg.
Onze Stedenbouwkundig ingenieurs, waaronder ikzelf, ontwerpen en ontwikkelen graag nieuwe producten. Daarnaast testen en produceren we die modellen ook zelf met ons eigen materieel. En als laatste verkopen we het dan ook maar zelf. Want dan hebben we de gehele keten in eigen hand en dat geeft zo z’n voordelen. Los van de productiemethode blijft het belangrijkste wel de detailering. Want zoals dat al blijkt uit bovenstaand 3D model, maar ook uit onze lasergesneden objecten, hechten we daar wel waarde aan.
Het is ook wel prettig om te lezen dat wij niet de enige zijn die een grote mate van details kunnen waarderen.

Wanneer het gaat om het bovenstaande onderstation moet ik inderdaad zeggen dat we die nog niet in ons assortiment hebben opgenomen. Mocht je er toch interesse in hebben kan je altijd een aanvraag indienen waarbij je netjes eerst een vrijblijvende offerte van ons krijgt aangeboden.

Maar omdat we morgen precies een jaar lasergesneden producten leveren voor de modelbouw hebben we deze maand (dus tot 31 maart 2013) ook een aanbieding met 2 verschillende Elektrahuisjes.
Wellicht de moeite om even te kijken op onze website waar we je op de front page meer vertellen.

m.v.g.

Mark
http://www.markenburg.nl
http://www.facebook.com/markenburg.nl
Laatst gewijzigd door mmhajvth op 24 mar 2013 09:23, 1 keer totaal gewijzigd.


Love to build realistic... ...let's be kind.

Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 3737
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant

Re: Klein onderstation

Bericht door Hoontje » 24 mar 2013 03:49

Overdijk schreef:Oef, Alwin. Uhm, we zijn bijna anderhalf jaar verder. Mark is inmiddels uitgebreid bezig in hoogkwaliteit karton. Leuk dat je reageert, maar let ff op de ouderdom van het draadje.

Nu het draadje toch opgehaald is 8-)

Mark, ik heb deze nog niet op markenburg.nl gezien in karton :?: :mrgreen:

Hoihoi,

Ja zie het nu ook. Sorry! Zal beter opletten!

Groetjes,Plaats reactie