Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Plaats reactie

Onderwerp starter
Modelspoorbarry
Berichten: 345
Lid geworden op: 08 okt 2009 19:11
Locatie: Hart van Overijssel

Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door Modelspoorbarry »

Ik maak gebruik van de OC32 voor het aansturen van mijn wissel. Het hartstuk schakel ik via een relais.
Als Device wordt geladen “Servo+relais”

Ik kan de OC32 zien in de Config en daar wijzigingen aanbrengen. (Oranje led op betreffende OC32 knippert)

Als ik de Jump gebruik (rechtsonder in de Config), dan reageert de servo.
Bij wisselen van Pin kan ik ook de andere servo’s zo laten draaien.

Echter, als ik nu de uitslag van de servo wil testen (links in het config scherm) dan gebeurt er niets.
Ik heb de Device laten schrijven, evenals alle Devices laten schrijven. ( De oranje led knippert).
De servo reageert niet, terwijl deze wel op de Jump reageert..

Iemand suggesties, in welke richting ik moeten zoeken dan wel kan aangeven wat ik verkeerd doe?

Groeten

Barry van Moll


N-spoor, Epoche IV t/m VI / iTrain 5.1 Pro (W10 64-bit) / ECoS / LokPilot / Kuehn / LDT / BMD16N-SD / OC32
Gebruikersavatar

BramvanLeeuwen
Berichten: 107
Lid geworden op: 04 nov 2018 23:20
Locatie: Haarlem

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door BramvanLeeuwen »

Staan de instellingen voor de pen die verbonden is met de servo-interface wel goed? Hieronder zie je een voorbeeld van mijn instellingen. Ik heb het relais op pin31-2=29 zitten. De SP04 (met wissel-servo) is verbonden met pin 31 . Wat heb jij in de apparaatconfiguratie ingesteld?
'device pin'Afbeelding
Gebruik je een (Dinamo-)SP04 om de servo aan te sturen? (https://www.dtswebshop.nl/nl/sp04a-compleet.html)
Geef graag wat meer gegevens over je instellingen en je hardware.
met vriendelijke groet,
Bram van Leeuwen


met vriendelijke groet,
Bram van Leeuwen

Onderwerp starter
Modelspoorbarry
Berichten: 345
Lid geworden op: 08 okt 2009 19:11
Locatie: Hart van Overijssel

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door Modelspoorbarry »

Hai Bram,

Zover bedankt voor de reactie en de input. Zal de instellingen opzoeken en plaatsen.
Ik gebruik inderdaad een SP04, voeding 7,5 volt
De OC32 is een type van de oude generatie, firmware 3.0.0.0
Wordt morgen (zondag), daar ik vandaag niet thuis ben.

Groeten,
Barry


N-spoor, Epoche IV t/m VI / iTrain 5.1 Pro (W10 64-bit) / ECoS / LokPilot / Kuehn / LDT / BMD16N-SD / OC32

Marksintpancras
Berichten: 1549
Lid geworden op: 13 aug 2015 20:14
Locatie: Sint Pancras

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door Marksintpancras »

7(8)7 ik heb hele hele oude oc32, de allereerste na de OM32 en deze heeft de firmware van de allernieuwste OC32. De OC32 is qua basis niks veranderd. Alleen qua naar de micro SMD dingen en qua aansluitingen wat gemakkelijker.

Dus ff de firmware vernieuwen, staat ook ergens in de handleiding hoe te doen.


Met vriendelijke groet, Mark

Lid van Modelspoorforum.nl zie mijn n baan: https://www.modelspoorforum.nl/viewtopic.php?t=12
Gebruikersavatar

BramvanLeeuwen
Berichten: 107
Lid geworden op: 04 nov 2018 23:20
Locatie: Haarlem

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door BramvanLeeuwen »

Volgens mij moet je er dan wel op letten dat je dat bij alle OC32's doet. Zoek dat nog even na.
Succes er mee,
groet Bram


met vriendelijke groet,
Bram van Leeuwen

Onderwerp starter
Modelspoorbarry
Berichten: 345
Lid geworden op: 08 okt 2009 19:11
Locatie: Hart van Overijssel

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door Modelspoorbarry »

Hai Bram,,
Even vanaf de telefoon:
ik kijk het na van de firmware en daar waar nodig updaten.
Plaats nog de schermafdruk van mijn instellingen.

Groeten,

Barry


N-spoor, Epoche IV t/m VI / iTrain 5.1 Pro (W10 64-bit) / ECoS / LokPilot / Kuehn / LDT / BMD16N-SD / OC32

Onderwerp starter
Modelspoorbarry
Berichten: 345
Lid geworden op: 08 okt 2009 19:11
Locatie: Hart van Overijssel

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door Modelspoorbarry »

Hallo Bram en Mark,

Ik heb mijn OC32'n een update gegeven.
Alles heeft dezelfde firmware, ook mijn OC32Config.
Een foto van mijn instellingen

Het lijkt nu goed te werken.
Ga proberen om de rest van de servo's af te stellen.

Bedankt voor het meedenken en jullie input.

Groeten,

Barr
Afbeelding


N-spoor, Epoche IV t/m VI / iTrain 5.1 Pro (W10 64-bit) / ECoS / LokPilot / Kuehn / LDT / BMD16N-SD / OC32

BasG
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 jan 2022 10:05

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door BasG »

Kleine tip. Zou als laatste nog een suspend servo opdracht dr in zetten, onder set aspect. Let op met de timing van de suspend.



Onderwerp starter
Modelspoorbarry
Berichten: 345
Lid geworden op: 08 okt 2009 19:11
Locatie: Hart van Overijssel

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door Modelspoorbarry »

Hai Bas,

Bedankt voor de tip.
Ga het aanpassen.😀👍

Groeten,

Barry


N-spoor, Epoche IV t/m VI / iTrain 5.1 Pro (W10 64-bit) / ECoS / LokPilot / Kuehn / LDT / BMD16N-SD / OC32
Gebruikersavatar

BramvanLeeuwen
Berichten: 107
Lid geworden op: 04 nov 2018 23:20
Locatie: Haarlem

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door BramvanLeeuwen »

Mooi, Bas,
Dat ''suspend servo' zorgt ervoor dat de servo niet meer aangestuurd wordt nadat hij in de juiste stand is gekomen. Bij mijn voorbeeld is dat na 3,10 s Dat is misschien een beetje te ruim, maar als je het te krap neemt moet de opdracht 2 x gegeven worden voordat hij de gewenste stand bereikt. Die opdracht gaat de OC32 niet geven, Je kunt controleren of de tijd lang genoeg is door de dezelfde opdracht handmatig 2 keer te geven vanuit DinamoConfig. De tweede keer mag de servo niet meer bewegen, hij moet na de eerste keer tenslotte al in de gewenste stand staan. De tijd moet natuurlijk groter zijn naarmate je de servo langzamer laat draaien (In te stellen met MaxSpeed).
Succes er mee,
Bram


met vriendelijke groet,
Bram van Leeuwen

Onderwerp starter
Modelspoorbarry
Berichten: 345
Lid geworden op: 08 okt 2009 19:11
Locatie: Hart van Overijssel

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door Modelspoorbarry »

Hai Bram,

Bedankt voor de toelichting.

Groeten,

Barry


N-spoor, Epoche IV t/m VI / iTrain 5.1 Pro (W10 64-bit) / ECoS / LokPilot / Kuehn / LDT / BMD16N-SD / OC32
Gebruikersavatar

BramvanLeeuwen
Berichten: 107
Lid geworden op: 04 nov 2018 23:20
Locatie: Haarlem

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door BramvanLeeuwen »

Hoi Barry,
graag gedaan. Sorry dat ik je naam verkeerd in mijn hoofd had,
mvGr
Bram


met vriendelijke groet,
Bram van Leeuwen

JessieJim1
Berichten: 6
Lid geworden op: 22 mei 2023 06:56

Re: Servo op OC32 reageert niet op test in Config

Bericht door JessieJim1 »

Bedankt voor het advies


Plaats reactie