Bezoekers Station N-Spoor

Een beurs of evenement, plaats hier uw bericht.

Daniel83
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 aug 2016 14:08
Locatie: Barendrecht

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Daniel83 »

Spoor3b schreef:Kan je een voorbeeld geven van technisch? (Ik vond het namelijk al behoorlijk technisch en ben langs redelijk veel tafels heel snel langs gelopen).
Misschien iets met 3D-printen?


Gebruikersavatar

Zaunkönigs Bahn
Berichten: 1028
Lid geworden op: 12 jan 2013 19:02

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Zaunkönigs Bahn »

Ik heb zitten dubben of ik wel of niet zou gaan. Zo kort na Houten en daar was het voor mijn boodschappenlijstje ook al zeuren. Ben zaterdag toch geweest. Voor mij is het altijd ongeveer een uurtje rijden. Lochem is voor mij te ver voor een dergelijke beurs. Ik heb geen bewegwijzering gezien, vond het park onoverzichtelijk. Mijn Garmin gaf einde route aan, maar de parkeerplaats was nog even doorrijden en niet echt duidelijk. Ik had gedacht dat het er erg heet zou zijn, maar dat viel mee, buiten was het heter dan binnen. Ik was verrast door de veelheid van stands en banen. Zelfs een nieuwe leverancier gevonden en daar ook wat gekocht. Bij Domburg nog een nano decoder gekocht. En ja, mijn boodschappenlijstje bevat nog wel modellen, maar dat is zoeken en ook op deze beurs was er van die lijst niets te koop. Verder veel gekeken naar hoe anderen het deden, informatie opgevraagd, gedeeld. Gediscussieerd over enkele onderwerpen. En verder weer eens juweeltjes bekeken waarvan velen dat niet herkennen als iets bijzonders. Ik denk dat het weer niet echt heeft mee gewerkt. Voor 2018 lijkt op dit moment zo ergens eind mei prima omdat Houten 5 mei en 30 juni is. Dat is een gaatje van krap twee maanden. Voor 2019 iets vergelijkbaars.
Als je meer deelnemers wil hebben met een diorama zal je dat veel en veel eerder kenbaar moeten maken. Van november tot eind april heb ik het te druk met mijn werk en komt van bouwen niets terecht. De toegangsprijs is iets wat moeilijk ligt. Je huurt iets en deelt de kosten met iedereen. Ik weet dus niet of de toegangsprijs dekkend is, gezien dit draadje dus niet. Voor mij maakt het geen verschil of ik 5,00 of bijvoorbeeld 10,00 moet betalen. Als voorbeeld; Utrecht (niet te verwarren met Houten) vind ik bijvoorbeeld in totaal te duur. Dat heeft te maken met de centrale ligging. De trein is duur en met de auto is het nog net iets duurder. Dan de toegangsprijs en je eet en drinkt ook nog wat en dat is daar behoorlijk aan de prijs. Als ik het daarmee vergelijk is Station N-Spoor goed te doen, dus eens met anderen dat de toegangsprijs wel wat omhoog kan als dat een betere dekking van de kosten geeft.


Met vriendelijke groet,
Joop

Project Zaunkönigs Bahn, Duitse baan, Tijdperk IIb (DRG)
https://joopn.home.xs4all.nl/msb/indexn.htm
Gebruikersavatar

Zaunkönigs Bahn
Berichten: 1028
Lid geworden op: 12 jan 2013 19:02

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Zaunkönigs Bahn »

Daniel83 schreef:
Spoor3b schreef:Kan je een voorbeeld geven van technisch? (Ik vond het namelijk al behoorlijk technisch en ben langs redelijk veel tafels heel snel langs gelopen).
Misschien iets met 3D-printen?
Dat is geen slecht idee, een soort workshop met hoe maak je dat in de computer, hoe krijg je dat naar de printer en hoe print je dat. En waar moet je dan op letten, wat mag je wel en niet verwachten van een 3d printer. Ik heb op de beurs een inrichting voor een seinhuis gekocht, 3D geprint en ik was verbaasd over het detailniveau en de gladde afwerking.


Met vriendelijke groet,
Joop

Project Zaunkönigs Bahn, Duitse baan, Tijdperk IIb (DRG)
https://joopn.home.xs4all.nl/msb/indexn.htm

olaf99
Berichten: 476
Lid geworden op: 24 feb 2013 14:33

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door olaf99 »

Hallo

@Zaunkönigs Bahn
Kijk voor 3D printen eens bij https://www.shapeways.com/materials/fro ... il-plastic heel geschikt (eigenlijk alleen de beste methode) voor schaal N. De thuis printers zijn eigenlijk alleen voor grof werk. Uiteraard zijn de printkosten van de thuisprinters wel veel goedkoper.

Olaf



Spoor3b
Berichten: 89
Lid geworden op: 29 mei 2017 12:54

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Spoor3b »

Zaunkönigs Bahn schreef: Voor mij maakt het geen verschil of ik 5,00 of bijvoorbeeld 10,00 moet betalen. Als voorbeeld; Utrecht (niet te verwarren met Houten) vind ik bijvoorbeeld in totaal te duur. Dat heeft te maken met de centrale ligging. De trein is duur en met de auto is het nog net iets duurder. Dan de toegangsprijs en je eet en drinkt ook nog wat en dat is daar behoorlijk aan de prijs. Als ik het daarmee vergelijk is Station N-Spoor goed te doen, dus eens met anderen dat de toegangsprijs wel wat omhoog kan als dat een betere dekking van de kosten geeft.
De trein was niet zo duur. Zowel dit evenement als Eurospoor zijn bijvoorbeeld met een kaartje van Kruidvat te bezoeken. Ze zijn ook beide goed te bereiken. Dat is met Houten wel anders. (Entree 8 Euro + als je geen zin hebt in een flinke wandeling 5 Euro pendelbus = 13 Euro, me dunkt).

Dit maar ook de entree waren duidelijk pluspunten die je al vooraf kon maken. Verder was het (bij mij) meer van we zien wel.

Entree kan je iets verhogen maar zeker niet teveel.
Laatst gewijzigd door Spoor3b op 02 jun 2017 19:50, 1 keer totaal gewijzigd.


Gebruikersavatar

WilcoV
Berichten: 2891
Lid geworden op: 17 dec 2015 22:42
Locatie: Bemmel

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door WilcoV »

Ik ben zaterdag geweest en ik kan wel enkele zaken aangeven, maar dan puur vanuit mijn persoonlijke beleving:

Positief:
1) N-spoor, eindelijk een beurs gespecialiseerd in N-spoor
2) kleinschalig en daardoor overzichtelijker dan bijvoorbeeld Houten
3) Mooie banen en specialistische handelaren

Negatief:
1) er zijn het hele jaar door veel beurzen waar ook N-spoor te vinden is.
2) verhoudingsgewijs veel winkeliers/specialisten en weinig tweedehands (let wel ik vind niet dat er onvoldoende 2e hands is, maar ik merk dat in Houten veel mensen daarvoor wel komen)
3) Ik mis veel handel die ik wel in Houten vind, gericht op scenery en overige toebehoren

Ik vind het een perfecte beurs voor ons N-spoorders, maar de 'concurrentie' is wat beperkt. Hier bedoel ik mee dat ik bijvoorbeeld in Houten bij veel meer stands wel iets tegen kom wat van mijn gading is en ook voor 2e hands meer keuze. Door het relatieve gebrek aan 2e hands handelaren zijn met name de 2e hands producten in Hilversum aan de dure kant. Voor 2e hands en koopjes kom ik beter aan mijn trekken in Houten en die beurzen zijn zo vaak dat het budget uit te geven in Hilversum klein wordt. Ik denk dat we ons hier in niet moeten vergissen. Er zijn zo veel beurzen per jaar dat je automatisch je bestedingsbudget over meer beurzen gaat verdelen en dan makkelijker een beurs overslaat. Hilversum is voor mij vooral een keuze om budget te hebben vanwege het specialistische N-spoor karakter, maar dat is een keuze. Ik kan alles wat ik in Hilversum tegen kom ook elders zien en kopen. Dit maakt dat Hilversum vooral van belang is voor het specialistische N-spoor karakter en dat zal denk ik meer uitgebuit moeten worden.

Buiten dat vond ik het weer een uitstekende happening en wil ik weer de complimenten overdragen aan de organisatie. Puik werk.


Voor nadere details zie ook mijn baan Ensporendam op mijn website Spoorhistorie

Spoor3b
Berichten: 89
Lid geworden op: 29 mei 2017 12:54

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Spoor3b »

Ik ben nog nooit in Houten geweest maar wil in juli wel voor de aardigheid een keer gaan.

Hilversum is een combi net als Eurospoor, dus deels markt en deels banen en demonstraties. Ik vermoed dat de nadruk op het tweede ligt al zorgen handelaren natuurlijk ook wel weer voor geld in het laadje vanwege standplaatsen.



doniek
Berichten: 61
Lid geworden op: 01 mar 2016 09:00
Locatie: Bergen op Zoom

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door doniek »

Ik ben helaas niet geweest op de beurs.
Zelf was ik graag langs gekomen, maar heb ik andere keuzes gemaakt. Op zondag had ik andere verplichtingen, dus dit was geen optie. Het was een lang weekend voor ons en de kinderen en ook nog eens warm weer, daardoor hebben we op het laatst besloten om op zaterdag naar het strand te gaan. Ik heb samen met mijn zoontjes overlegd wat ze graag wilden, naar de treinenbeurs of naar het strand. Het was zelfs voor hen een moeilijke keuze, maar deze is toch op het strand gevallen.
Voor mij gaf het weer dus de doorslag, was het regenachtig geweest, dan was ik waarschijnlijk wel gekomen (met mijn twee jongens).

Het lijkt me erg lastig om een dergelijke beurs op te zetten, maar ik kan me ook voorstellen dat zoiets wat tijd nodig heeft om te groeien. Na de positieve verhalen van vorig jaar en dit jaar moet ik bij een eventuele volgende editie dus wellicht toch andere keuzes maken ;).
Overigens vind ik het net zo leuk om naar H0, N of Z banen te kijken :).



Spoor3b
Berichten: 89
Lid geworden op: 29 mei 2017 12:54

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Spoor3b »

Helemaal mee eens met die laatste zin. Alle schalen eigenlijk. LGB is ook heel leuk om te zien.


Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4493
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door spoor65 »

goedenavond,

Ja ook ik was er 2 dagen met mijn diorama, en schaar mij achter de woorden van Sjors. Ook ik ben gaan bouwen aan een diorama nadat er in eerste instantie te weinig deelname was. en het was super leuk om te doen, en leerzaam.

Zoals in mijn topic al aangegeven, mijn diorama gaat groeien het komende jaar, en dus, als er een 2018 komt, en dat hoop ik van harte, zal ik aanwezig zijn met een groter "Martinshof im Hoonstätte"

Of ik weer een dioramaga bouwen voor de wedstrijd? dat weet ik nog niet.

Maar ik weet wel dat er al 2 zeer enthousiaste jongens zijn, van 13 en 15 jaar, waarvan afgelopen zaterdag de jongste zijn eerste n-spoor treintjes, incl rails en wagons heeft gekocht, en ze nu beide al sinds dien niets anders doen dan met de verworven rijkdom (van in totaal nog geen 150 euro spaargeld) zich vermaken in hun vrije uren.
En dat ze inmiddels hebben aangegeven dat ze volgende voor volgend jaar diorama`s te willen bouwen en mee willen doen aan de wedstrijd dan.

Voor wat het aantal bezoekers betreft? Ja we hebben erg warm weer gehad, en net in een weekend van hemelvaart, 2 redenen die mensen weghouden,
de 2e reden wellicht nog meer dan de eerste, want als je nu eenmaal gewoon bent om met gezin de hemelvaart (en pinksteren) er op uit te gaan, zal dat niet afgezegd worden voor een modelspoorbeurs.

De handel mag misschien idd nog wat meer, en dan het gebruikte materiaal, al vond ik het beslist een leuk aanbod,
Een vergelijk met houten, en dan alleen de verkoopbeurzen al daar, vind ik erg moeilijk, en misschien wel gewoon te krom.

Houten staat men met alle schalen, en daar zijn ook veel verkopers te vinden die elke schaal op zijn kraam heeft liggen,
die handelaren zullen niet zoveel belang hebben bij een beurs voor alleen N, gewoon omdat hun assortiment daarvoor niet toereikend is, en ze dan maar met 2 meter handel staan, of soms nog minder.
Misschien wel een idee om deze verkopers toch eens te benaderen, of ze al dien b.v. een halve tafel willen huren, zodat je met 2 toch weer een volle bak kunt aanbieden.

Dan de aanwezige banen.
Natuurlijk zien we vaak de zelfde banen terug, maar toch ook wel weer nieuwe dingen, of verder uitgebouwde dingen,

Daarbij komt, dat veel verenigingen ook nog eens een vergoeding willen ontvangen om er te gaan staan.
iets waar ik overigens altijd wat moeite mee heb, je hebt een vereniging om samen iets te bouwen, en dat dan eventueel te delen/laten beleven op beurzen.
Want dat promoot alleen maar onze hobby en dat hebben we allemaal nodig, nieuwe aanwas aan liefhebbers, want zonder hen stopt het vanzelf een keer.

Als dan 3 mensen samen besluiten om iets leuks op poten te zetten, probeer dan niet je vereniging 's kas er mee te spekken, (die hoor je als leden te vullen) maar denk aan de toekomst en aan het genot wat je hebt op zo'n beurs.

Zoals al eerder gemeld, komend jaar staat mijn grotere pendelbaan gepland, maar daarnaast is er ook al een plan om een beursbaan te bouwen met wat meer rij en rangeer mogelijkheden.

Indien het mij bevalt, blijf ik dat ook zeker doen, alleen onderbouw ik dan wel de gedachte om ook eens vernieuwend te zijn, dus is die naar mijn gevoel af,
ga ik dan weer iets nieuw bedenken.


Dan idd de promotie zelf,
dat mag mss wat meer zijn.
idd misschien mensen gaan vragen folders het en der te verspreiden bij plaatselijke modelspoor winkels, buurtcentra e.d.

entreeprijs mag gerust wat omhoog, je hoorde eigenlijk algemeen het geluid dat die laag was. en de meesten er wel meer voor over hebben.

De workshops is mss ook een goed idee, maar maak er dan kleine toegankelijke workshops van,
eenvoudige uitleg en vraag en antwoord mogelijkheden.
Zoals b.v. het foto verhaal wat dit keer niet door ging, is mss wat eenvoudiger te maken, zodat alleen het belangrijkste langs komt?

Plan een aantal sessies van een uur, b.v. waar de basis word uitgelegd. voor een complete cursus zijn er andere plaatsten.

Vriend en Vriend, die b.v. in een paar korte sessies je een boompje laten maken.

Ik noem maar een paar dingen.

mvg

Freddy

Die echt hoopt, net als velen, dat er een vervolg komt.

p.s.

Misschien wel goed om dat buiten de feestweekenden te gaan zitten, dan beter 2 weken later, dan met hemelvaart of Pinksteren.
In die 2 weken is het vakantiegeld echt nog niet op. of reserveren ze het er wel voor.


Als gewone dingen,
ineens niet meer gewoon zijn.
Besef je hoe bijzonder gewone dingen zijn.

mijn baan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met ECoS 2
Gebruikersavatar

Sven
Berichten: 186
Lid geworden op: 29 okt 2008 22:03

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Sven »

Spoor3b schreef:Klein? Misschien de verkopers maar alles bij elkaar was het toch flink wat.
De enige andere beurzen waar ik wel eens kom zijn Rail, Eurospoor en Houten.


Gebruikersavatar

spoor65
Berichten: 4493
Lid geworden op: 01 sep 2008 18:26
Locatie: de glimlach van twente

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door spoor65 »

Precies Sven.

En als je daar nu eens kijkt naar het aandeel in N?
Zoals gezegd, er zijn daar natuurlijk ook verkopers die alle schalen op de kraam hebben.

Maar de echte N specialisten waren gewoon ook in Hilversum.

Rail, ik heb er geen 18 N spoor banen zien staan dit jaar.

om nog maar ff een punt te zetten.

Enige wat ik kan zeggen, kom gewoon eens naar Hilversum, komend jaar, er van uit gaande dat het hopelijk nog een keer gehouden word,

alleen dan kun je daadwerkelijk oordelen of het de moeite waard was. en beoordelen of je gelijk had qua reden om niet te gaan.

maar ik durf te stellen dat je dan ook graag weer in 2019 er heen wilt!!!

mvg

Freddy


Als gewone dingen,
ineens niet meer gewoon zijn.
Besef je hoe bijzonder gewone dingen zijn.

mijn baan in aanbouw: http://www.n-spoorforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=10857
DCC met ECoS 2
Gebruikersavatar

Sven
Berichten: 186
Lid geworden op: 29 okt 2008 22:03

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Sven »

In mijn vorige bericht had ik al gezegd dat ik geweest was en er de volgende keer graag weer heen kom. ;)


Gebruikersavatar

bisschop
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 953
Lid geworden op: 17 sep 2008 15:54
Locatie: sliedrecht

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door bisschop »

Hoi wij van Bisschop zijn ook beide dagen geweest als standhouder.

Hier onder mijn gedachte en puntjes.

Van een aantal bezoeker en kennissen kreeg ik te horen dat de hal nogal moeilijk te vinden is met de auto zeker als je er voor de eerste keer komt en niet eerst via google maps gekeken hebt waar de hal is en waar te parkeren.

Voor parkeren volg dan Acropolis dat is de locatie van het parkeertrein en het adres van de hal volgens google is arena 103.

Wat ik ook hoorde is dat het misschien een idee is om ook te adverteren in een modelspoor blad.
Dit had ik ook al aangegeven bij Martin. Die vertelde dat een advertentie in een modelspoor blad buiten budget valt.
Maar wat als je nou 1 van de bladen uitnodigt voor een staplaats inruil voor een advertentie?

Wat natuurlijk ook niet heeft meegewerkt is de keuze van het weekend.
Het was tenslotte voor veel mensen een lang weekend van wegen de hemelvaart en dus weg gingen.
Ook was het een week na de beurs in houten waar toch meer keuze is in handelaren
Dat dit weekend gekozen is met het argument dat de meeste mensen net hun vakantiegeld binnen hebben en dus eerder iets willen uitgeven. Daar geloof ik niet zo zeer in mensen die een bepaalde trein willen kopen, kopen deze toch wel.
Wat dan wel zou helpen dat je op station n spoor echt een noviteit kunt laten zien van bijvoorbeeld Piko,Trix of Fleischmann dus geen blaadje maar een handmonster model.
En eventueel ook net uitgekomen modellen voor de verkoop.
Wat ik als tip wil meegeven voor de datum doe het half april. Dan heb je minder gezeur van dat weekend ben ik weg of kan dat het warm weer is.

Qua organisatie is alles gewoon goed klein puntje de communicatie naar de deelnemer met betrekking tot de plattegrond indeling kan wat beter.

Qua indeling is het misschien niet makkelijker om de kinderknutsel hoek recht voor de ingang te zetten met een afzetting er om heen dan kan vaders de kinderen even kunnen dumpen en zelf de banen gaan bekijken zonder dat de kinderen uit het oog kunnen raken.

Als het gaat over n-spoorforum bezoekers.
Is het een idee om met behulp van forum mensen een aparte hoek of straat met banen , kleinserie fabrikanten van het forum en eventueel een losse tafel voor demonstratie /eigenbouwerken van forumleden die dat willen tonen en dan in het midden een meeting point / stamtafel.
Dan kunnen forum deelnemers de mensen achter de namen zien en wat ze doen of bouwen een soort real life forum?
Ik snap het, het forum is lekker anoniem maar kruip van de zolder kom eens echt praten met mensen wij kunnen denk ik allemaal wel iets van elkaar leren.

Tot zover mijn gedachte.
Groetjes,
Rob Bisschop


Bouwt modeltreinen van de NS

Heiko
Berichten: 429
Lid geworden op: 09 sep 2016 09:42

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Heiko »

Ik vindt het jammer dat de organisatie zich op dit moment hier niet in de discussie mengt.

Half april, zoals hierboven wordt voorgesteld is vaak paasweekend


z21 / Fleischmann / Minitrix / Piko / Kato
Gebruikersavatar

traiNiac
Berichten: 2285
Lid geworden op: 28 sep 2014 09:17

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door traiNiac »

Ook voor mij geldt: goed initiatief een beurs alleen voor N en ik was heel graag langsgekomen. Maar voor mij en vermoedelijk voor veel anderen geldt dat langere weekeinden ergens anders voor worden benut. Zeker met dit mooie weer. Een weekendje weg, eindelijk die klus aanpakken, de tuin zomerklaar maken ...
Dus ik denk ook dat het in april (of maart?) en niet in een lang weekeinde beter zou zijn. Voor mij in ieder geval wel.


Gebruikersavatar

Hookies
Berichten: 2266
Lid geworden op: 01 sep 2008 09:13
Locatie: Zuid Holland

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Hookies »

We kunnen allemaal wel zeggen doe het in maart, april, september. Maar bedenk dat dit wel een sporthal is, die buiten de periode half mei-begin augustus niet gebruikt wordt door sportverenigingen. In de andere maanden echter wel en dan kun je die hal echt niet huren.

Net als vorig jaar ben ik ook dit keer geweest. Ik kan me wel voorstellen dat het weekend van Hemelvaart en Pinksteren niet de handigste weekenden zijn om dit te organiseren vanwege lang weekend en andere plannen die voorrang krijgen.

Wat adverteren betreft: misschien een klein beetje budget vrijmaken voor betaalde posts op Facebook, Twitter en Instagram. Dan bereik je heel veel meer mensen. Het grappige is dat de advertentie op Facebook nu nog steeds om de haverklap tevoorschijn komt.


Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 ! Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | hoofdzakelijk Duits | Tijdperk: laat IV en V.
Gebruikersavatar

mini rijder
Berichten: 775
Lid geworden op: 16 nov 2014 13:12
Locatie: Graauw

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door mini rijder »

Met de beurs op zich is niets mis. Ik ben dit jaar voor de tweede keer geweest, en vond het wel prettig om een keertje niet door al die half nul meuk te moeten worstelen.
Echter zonder dit forum zou ik niet van het bestaan van station N-spoor af geweten hebben.
Buiten de websites van de organisatoren en die van de beurs zelf, ben ik ook nergens anders een aankondiging tegen gekomen.
Een beurs als deze moet door de jaren heen kunnen groeien, maar om meer bezoekers te trekken, zul je er toch meer publiciteit aan moeten geven.
Je zou kunnen denken aan een vermelding in de evenementenagenda van de "de Modelbouwer" of in de gerenommeerde modelspoorbladen.
Maar ook via de regionale omroep kun je een hoop mensen bereiken.
Lange weekeinden en mooi weer is nou eenmaal een risico als je een beurs eind mei organiseert, maar daar kun je als organisatie weinig aan veranderen.
De belangrijkste beweegredenen om voor dit weekeinde te kiezen, en hier aan vast te houden, zijn al in eerdere reacties voorbij gekomen, en hier is wel iets voor te zeggen.
Conclusie: wil je meer bezoekers, dan zul je meer aan publiciteit moeten doen. Niet alleen via dit forum en een handjevol websites, maar ook via "vakbladen" en de oude media, zoals krant en regionale omroep. Niet perse met advertenties of radiospotjes, maar door vermelding in de evenementenagenda.
Ook verkoopsites zoals marktplaats en hebbes zijn goede plekken om een evenement of beurs onder de aandacht van het volk te krijgen.
Verder is het een leuke beurs en kom ik volgend jaar zeker weer.

Groetjes: Robby



Ipio
Berichten: 461
Lid geworden op: 01 sep 2008 21:08
Locatie: Heemskerk

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Ipio »

Ben ook voor de tweede keer geweest, vindt het inderdaad een interessante, leuke en gezellige beurs.
Maar om niet in herhalingen te vallen ik sluit mij aan bij wat bovenstaande Robby "mini rijder" heeft geschreven.

Mvg. Marc


Met Vriendelijke Groeten,
Marco

Nederlandse "NS - Multi Level Baan" tijdperk III, tot VI.

henri m
Berichten: 191
Lid geworden op: 12 nov 2013 19:11

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door henri m »

Ik heb lang getwijfeld of ik zou reageren of niet.
Het is dus een ja geworden.
Afgezien het feit dat het voor mij veel te ver rijden is (mijn mening) ben ik in op dit forum bijna niet meer actief.
Misschien zullen de meeste mensen zeggen dat ik lange tenen heb, maar ik voel me niet meer zo welkom hier.
Dus al was het bij wijze van spreken in mijn achtertuin, was ik niet gegaan.

Dat heeft overigens niks maar dan ook niks met de organisatie of de sponsor van dit forum te maken.

Henri



Spoor3b
Berichten: 89
Lid geworden op: 29 mei 2017 12:54

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Spoor3b »

Het is in ieder geval een antwoord op de vraag. (Nog geen kwart heeft volgens mij gereageerd.)


Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 4641
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant
Contacteer:

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Hoontje »

Een van de grootste valkuilen bij dergelijke nieuwe initiatieven is dat er geen of zeer weinig geld aan reclame en promotie wordt besteedt. Er worden hier wel degelijk belangrijke argumenten gegeven die bij kunnen dragen aan een verder groeiend succes. Hopelijk leest de organisatie mee.
Persoonlijk hoop ik volgend jaar weer nieuwe banen te mogen komen aanschouwen. Dit jaar waren er sowieso al 5 tot nog toe mij onbekende N-banen te zien. Dat is ook een kracht denk ik, op veel beurzen kom je toch snel dezelfde banen tegen. Hopelijk lukt het volgend jaar om weer andere N'ers zover te krijgen dat ze hun kunststuk komen laten zien.

Groetjes

Hoontje



modelschuur
Berichten: 101
Lid geworden op: 03 sep 2008 12:27

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door modelschuur »

henri m schreef:Ik heb lang getwijfeld of ik zou reageren of niet.
Het is dus een ja geworden.
Afgezien het feit dat het voor mij veel te ver rijden is (mijn mening) ben ik in op dit forum bijna niet meer actief.
Misschien zullen de meeste mensen zeggen dat ik lange tenen heb, maar ik voel me niet meer zo welkom hier.
Dus al was het bij wijze van spreken in mijn achtertuin, was ik niet gegaan.

Dat heeft overigens niks maar dan ook niks met de organisatie of de sponsor van dit forum te maken.

Henri
Ik denk dat het een misvatting is om ervan uit te gaan dat de beurs een forumdag is of zou moeten zijn. Ik ben ook niet erg actief op het forum en loop dus gewoon anoniem over de beurs. Voor mij is het dus ook gewoon een beurs maar dan alleen met n-spoor.

En wat reclame betreft. Dat kan natuurlijk altijd meer maar op FB kwam ik bijna dagelijks een reminder tegen.


Met vriendelijke groet,

Rieko

Spoor3b
Berichten: 89
Lid geworden op: 29 mei 2017 12:54

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door Spoor3b »

Vernieuwing is zeker wel een goed punt wat ook al eerder is genoemd. Het is niets voor niets dat fabrikanten ieder jaar weer met nieuwe modellen komen aanzetten. Dit geldt voor deze hobby in het algemeen. Veel mensen zullen ook wel stoppen met deze hobby omdat ze of te grootse plannen hebben of te weinig variëren waardoor ze erop uit gekeken raken.


Gebruikersavatar

rjvanhouten
Berichten: 268
Lid geworden op: 25 jul 2016 15:19
Locatie: Leiden

Re: Bezoekers Station N-Spoor

Bericht door rjvanhouten »

Wellicht is het een idee om voor de volgende editie ook publiciteit te genereren in Duitse fora en Facebook-groepen? Het Ruhrgebied ligt per slot van rekening slechts 200 km van Hilversum verwijderd. En ja, dat vinden veel Nederlanders 'te ver' voor een beursbezoek, maar de gemiddelde Duitser draait daar z'n hand niet voor om.

Nur meine zwei Cent wert... ;)
Robert Jan


Plaats reactie