Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Vraag maar raak!
Gebruikersavatar

Onderwerp starter
martindomburg
Berichten: 4199
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo
Contacteer:

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door martindomburg » 14 nov 2017 11:03

Wim,

Kijk eens naar de ASB controller. Die is speciaal ontworpen voor mensen die nog analoog of met de hand rijden.

Heb je al je problemen die je hierboven schrijft ook niet en hoef je ook geen scheidingen te maken :D
Link naar de ASB


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain

Domburg Train Support - Uw partner in Modelspoortechniek

Digitaal- Ombouw- en Installatie specialist / Support Dinamo / Support iTrain

Gebruikersavatar

Wim H
Berichten: 729
Lid geworden op: 20 feb 2012 13:20
Locatie: Moskou (Rus)

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Wim H » 14 nov 2017 12:26

Hallo Martin,

Ik wist dat je bezig was met het ontwikkelen van een analoge servo aansturing. Ik wist alleen nog niet dat hij al klaar was. :) Goed te horen!
Anyway, voorlopig heb ik alle wissels al geplaatst en zitten er Conrad aandrijvingen onder. Ik hoor/lees echter her en der dat die dingen de neiging hebben er na een paar jaar mee te stoppen. Als dat echt zo is, ga ik over op servo's en zal die ASB een goede aanvulling zijn.

En als ik nu heel hard opschiet met mijn huidige baan, dan kan ik verder met de uitbreiding er van: een station met maar liefst 8 wissels!
Daar zullen sowieso servos komen.

Groet, Wim


De bouw van Altwied im Westerwald
Zijlijn, Duitsland, Tijdperk IV


EJvH
Berichten: 96
Lid geworden op: 22 apr 2016 18:54

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door EJvH » 09 mar 2019 17:47

Sorry jongens dat ik dit oude topic naar boven haal.

Maar ik weet het nu echt even niet meer ik gebruik peco de electrofrog wissels de ene zegt het een draad aan het hard stuk solderen omdat anders de loc misschien stil kan staan en de andere zegt weer van niet .

Mvg
Erik



Gebruikersavatar

Maurits71
Berichten: 2856
Lid geworden op: 26 okt 2008 07:17

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Maurits71 » 09 mar 2019 18:03

het hartstuk wordt gevoedt door de tongen, echter het is adviseerbaar om het hartstuk te voorzien van een eigen voeding, je hebt dan wel iets nodig wat de polariteit kan switchen. het is gewoon wat bedrijfs zekerder omdat die tongen een keer vuil worden en dan niet meer goed geleiden


Hills and Meadows on social media

For Hills and Meadows video channel please click here

For Hills and Meadows on facebook please click here


EJvH
Berichten: 96
Lid geworden op: 22 apr 2016 18:54

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door EJvH » 09 mar 2019 18:13

Oke duidelijk nu even goed kijken waar ik het draad aan het hart stuk soldeer en welke voeding ga gebruiken.

Want er lopen hier en daar ook een vraag hoe ik de servo kan bedienen voor deze wissel met een schakelaar en ik heb al verschillende optie's nu is het een kwestie van vergelijken.

Mvg
Erik



Gebruikersavatar

Maurits71
Berichten: 2856
Lid geworden op: 26 okt 2008 07:17

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Maurits71 » 09 mar 2019 18:22

Erik, dat solderen is simpel , je gebruikt of the metalen draad die er standaard aan zit of anders gewoon ergens op de V, je moet dan wel beide sporen van je hart stuk voorzien van een isolatie lasje . maar ik begrijp dat je analoog rijdt ? dan zou ik lekker met Martin Domburg zijn schakelaartje gaan werken


Hills and Meadows on social media

For Hills and Meadows video channel please click here

For Hills and Meadows on facebook please click here

Gebruikersavatar

Onderwerp starter
martindomburg
Berichten: 4199
Lid geworden op: 01 mei 2010 14:59
Locatie: Ermelo
Contacteer:

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door martindomburg » 09 mar 2019 18:25

klik hier voor aansluitvoorbeelden

Scroll ff naar beneden naar de ASB


Stadt Schellenbach droomproject in N, testbaan voor Dinamo, OC32 & iTrain

Domburg Train Support - Uw partner in Modelspoortechniek

Digitaal- Ombouw- en Installatie specialist / Support Dinamo / Support iTrain


EJvH
Berichten: 96
Lid geworden op: 22 apr 2016 18:54

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door EJvH » 09 mar 2019 18:40

Ik rij niet analoog maar digitaal maar wil graag de wissels analoog bedienen .

Ja Ik heb onder tussen ook al contact gehad met Martin over zijn ASB .

Mvg
Erik




ns1200
Berichten: 762
Lid geworden op: 26 apr 2011 19:03

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door ns1200 » 11 mar 2019 10:56

Hier moet ik eens door heen spitten. Met 26 wissels die op zich al kortsluiting hebben door dat ze nog niet onderbroken zijn en verder nog niets aan gedaan. Daarom komt mijn baan ook niet verder. Electra op de baan is niet echt mijn ding. Twijfel daarom ook nog steeds om over te stappen naar digitaal.
Rick


Love Kit Bashing and Home Made Structures


Sandopie
Berichten: 429
Lid geworden op: 13 okt 2016 12:21
Locatie: Purmerend

Re: Discussie: Peco wissels aanpassen, nuttig of niet?

Bericht door Sandopie » 11 mar 2019 11:05

Denk niet dat digitaal de "oplossing" is. Als je wissels hebt met een metalen hartstuk en je wilt b.v. van spoor wisselen, dan moeten beide wissels op "rond" (afslaan) staan. Zo niet, dan heb je in beide gevallen (analoog en digitaal) kortsluiting.


Met vriendelijke groet,

Rinus Vos


Volume draagt niets bij aan de kracht van het argument.


BiDiB Opendcc GBMBoost16T master, GBMBoost16T cliënt, OneControl, LightControl, GBM16TS, iTrain

Plaats reactie