Wat voor computer nodig

Uw forum voor digitale vragen, opmerkingen, etc.
Plaats reactie

Onderwerp starter
Pewee
Berichten: 21
Lid geworden op: 05 jan 2011 21:36

Wat voor computer nodig

Bericht door Pewee »

Om digitaal te gaan rijden en dit met iTrain aan te sturen is een computer of laptop nodig. Aan welke specificaties moet deze voldoen. Natuurlijk gelijk anyrail gebruiken enz.



EdwinB
Berichten: 582
Lid geworden op: 09 okt 2011 10:36
Locatie: Den Helder

Re: Wat voor computer nodig

Bericht door EdwinB »

Klikkerdeklik naar Berros.eu....:D. Iedere redelijk laptop/pc voldoet daar wel aan hoor.....................tenzij je iets hebt van 20 jaar oud :D

Daar staat:
Er zijn een paar systeemeisen om iTrain te kunnen gebruiken. Er is in ieder geval een computer met een 32-bit of 64-bit besturingsprogramma nodig zoals macOS, Windows of Linux.

De minimale hoeveelheid geheugen is 1 Gb RAM. Voor het scherm is minimaal een resolutie van 1280 x 800 gewenst om het schakelbord goed te kunnen lezen. Afhankelijk van de grootte van de modelbaan is een hogere resolutie aan te bevelen.
Seriële poort en USB

Sommige oudere digitale systemen (Märklin 6021/51 of Intellibox IR) worden met de computer verbonden via een seriële poort. De meeste computers hebben echter geen seriële poort meer. In dit geval moet er gebruik gemaakt worden van een USB naar serieel adapter. Wij hebben goede ervaringen op alle platformen (macOS, Windows, Linux) met adapters met een FTDI-chipset.

Modernere digitale systemen hebben al een USB-interface. In de meeste gevallen emuleert de USB-interface een seriële poort in software, zodat iTrain gewoon een extra seriële poort ziet. Voor de seriële poortemulatie of Virtuele Com Poort (VCP) moeten drivers geïnstalleerd worden op de computer. Drivers voor Windows worden standaard meegeleverd op een CD-rom, maar meestal zijn er ook drivers voor macOS en Linux beschikbaar via het internet bij de leverancier van de chipset.

Afhankelijk van het digitale systeem worden twee drivers veel gebruikt en zijn beschikbaar voor meerdere besturingssystemen:

Alle Intelliboxen met een USB aansluiting (II, Basic en COM): USB to UART Bridge, CP210x VCP Drivers.
Lenz LI-USB Computer Interface, Locobuffer USB, Dinamo via USB, alle USB naar serieel adapters met een FTDI-chipset en vele andere apparaten met USB: FTDI VCP Drivers.

Installeer bij voorkeur deze drivers van internet in plaats van degene die mee geleverd worden door de fabrikant, want deze zijn in veel gevallen ouder en bevatten nog onvolkomenheden zeker voor 64-bits systemen.


Met vriendelijke groet,
Edwin

Ik bouw aan Zugeheim2
Plaats reactie