Belgische baan

Laat anderen meegenieten van je N-spoorbaan / Collectie.

sik234
Berichten: 223
Lid geworden op: 14 jun 2015 15:10

Re: Belgische baan

Bericht door sik234 »

nice



Gebruikersavatar

rjvanhouten
Berichten: 239
Lid geworden op: 25 jul 2016 15:19

Re: Belgische baan

Bericht door rjvanhouten »

sik234 schreef:
10 okt 2020 20:21
nice
Nee, dat ligt niet in België, maar in Frankrijk... ;)


Digikeijs DR5000 • Rocrail • Peco Finescale Code 55 • Tijdperk NL III
vlieringerwerf.wordpress.com


N_iels

Re: Belgische baan

Bericht door N_iels »

Schitterende scenery waar mooie treinen in rijden! _o_

groet Niels




Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Dank aan allen voor de complimenten.

Ik heb nog een samenstelling op de baan gezet die jullie waarschijnlijk ook wel leuk vinden:

Afbeelding

En nu ga ik wat verder experimenteren met RocRail om het treinverkeer te automatiseren.

Groeten,

Dries



Gebruikersavatar

Ad_M
Berichten: 3768
Lid geworden op: 24 feb 2013 18:31
Locatie: Lelystad

Re: Belgische baan

Bericht door Ad_M »

Mooi Plaatje Dries, kan ik zeker waarderen :Thumb
Succes met het uitvogelen

Mvg,
Ad


Ons baantje GeordieBurgh (is niet meer), klikker-die-klik hier.
DCC | NL '80 tot heden | Fleischmann Piccolo / Peco | 3D Modellen

Als je het niet meer trekt moet je duwen... :D


kanarie
Berichten: 186
Lid geworden op: 29 apr 2016 17:08

Re: Belgische baan

Bericht door kanarie »

levensecht !
kees



Gebruikersavatar

Modelbouwerke
Berichten: 570
Lid geworden op: 13 aug 2015 15:20
Locatie: Kalmthout

Re: Belgische baan

Bericht door Modelbouwerke »

Mooie baan en zeer mooi materiaal dat er op rondrijd.
Vraagje, heb je ook Belgische seinen of is het momenteel nog seinloos?


Grtz Erik.
Dinamo en iTrain 4.1.11, baan van 2,4 meter op 1 + 1 meter.


Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Ja Erik, voorlopig inderdaad nog zonder seinen. Ik ben nog steeds aan het brainstormen hoe ik die zou kunnen maken. Komt er ooit wel eens van...



Gebruikersavatar

Modelbouwerke
Berichten: 570
Lid geworden op: 13 aug 2015 15:20
Locatie: Kalmthout

Re: Belgische baan

Bericht door Modelbouwerke »

Driesel schreef:
16 okt 2020 12:14
Ja Erik, voorlopig inderdaad nog zonder seinen. Ik ben nog steeds aan het brainstormen hoe ik die zou kunnen maken. Komt er ooit wel eens van...
Ik ben ook bezig met zelf mijn seinen te maken.
Via collega's kan ik aan de juiste bouwtekeningen komen van de seinen.
Maar het is verrekt klein allemaal :)
Een groot stopsein zou in schaal maar 9 mm. hoog zijn en een 6 mm. breed.
Daar moet je dan tussen de 2 en 6 led's op kwijt kunnen.
Maar we blijven proberen :P


Grtz Erik.
Dinamo en iTrain 4.1.11, baan van 2,4 meter op 1 + 1 meter.


tv_man
Berichten: 931
Lid geworden op: 05 nov 2009 20:19

Re: Belgische baan

Bericht door tv_man »

Modelbouwerke schreef:
16 okt 2020 12:29
Een groot stopsein zou in schaal maar 9 mm. hoog zijn en een 6 mm. breed.
Daar moet je dan tussen de 2 en 6 led's op kwijt kunnen.
Ik heb eens op een beurs seinen gezien van smd leds die op een dun printplaatje zaten. Dat is waarschijnlijk de enige manier om ledjes zo dicht opeen te krijgen. Iemand had blijkbaar de juiste contacten om een kleine serie van die seinen te laten maken. Het schijnt dat je ze ook met de hand kan solderen maar dat is iets voor mensen die net even wat beter met de soldeerbout kunnen werken. Een alternatief is om iets te grote seinen te bouwen met iets te grote ledjes en misschien iets vereenvoudigde seinbeelden. Maar dat is ook weer een compromis.



Gebruikersavatar

Modelbouwerke
Berichten: 570
Lid geworden op: 13 aug 2015 15:20
Locatie: Kalmthout

Re: Belgische baan

Bericht door Modelbouwerke »

tv_man schreef:
16 okt 2020 13:26
Modelbouwerke schreef:
16 okt 2020 12:29
Een groot stopsein zou in schaal maar 9 mm. hoog zijn en een 6 mm. breed.
Daar moet je dan tussen de 2 en 6 led's op kwijt kunnen.
Ik heb eens op een beurs seinen gezien van smd leds die op een dun printplaatje zaten.
Als heel die heisa rond corona voorbij is en er terug beurzen kunnen doorgaan ga ik daar eens extra op letten.


Grtz Erik.
Dinamo en iTrain 4.1.11, baan van 2,4 meter op 1 + 1 meter.

Gebruikersavatar

Pjotr
Kleinserie/Commercieel
Berichten: 402
Lid geworden op: 03 feb 2013 21:28

Re: Belgische baan

Bericht door Pjotr »

Hallo Dries,

Gaaf materieel en ook mooi geweatherd.
Mag ik vragen welke kleur rood je hebt gebruikt voor de Arnold Fyra lok ?


Groeten,
Pieter

Mijn N-Spoor producten bij ShapeWays
https://www.shapeways.com/shops/pbn-scale


Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Dat kleur, dat is een goede vraag.De omspuiting dateert alweer van enige tijd geleden. Maar ik denk dat het 'Flat Red' van Vallejo was (nr 70.957).

Ondertussen met Rocrail al probleemloos 4 treinen laten rijden. Er moet nu wel nog wat ge-fine-tuned worden, maar het gaat de goede kant uit. Ook bij enkele opstelsporen zit het nog niet goed. Maar dat zal voor maandag zijn, want dit weekend is het arbeiten.




Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Het moet niet steeds modern spul zijn: het landschap is ook perfect bruikbaar om ouder materieel (dat in België reed) in te zetten:

Afbeelding

De RGP TEE is een model van REE; de Benelux Hondekop is een compleet verbouwde Piko en nog niet af. Ik weet wat gedaan tijdens de lockdown :D



Gebruikersavatar

Hoontje
Moderator
Berichten: 4076
Lid geworden op: 12 mar 2013 00:37
Locatie: Midden Brabant

Re: Belgische baan

Bericht door Hoontje »

Dat blijft toch wel een van mijn favorieten, die Benelux Mat '56. Heel mooie foto ook weer.

Groetjes,

Hoontje




FidOo
Berichten: 4729
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: Belgische baan

Bericht door FidOo »

Die rgp tee is ook echt een schitterend model waarvan ik het genoegen heb gehad om het model op mijn bureau te mogen hebben om er geluid in te bouwen. Echt zeer gedetailleerd en rijdt zeer goed. Het enige Manko vond ik dat de 2e bak geen stroomafname had en hij wat gevoelig kan zijn met z'n stroomafname.


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"


Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Ja Joost, die RGP is echt een prachtig model van REE. Ik heb geen problemen met de stroomafname. De magnetische koppeling is een goed idee, maar ik snap hier het nut ervan bij dit model niet echt, want je moet er dan toch een functie-decoder in stoppen.

Ondertussen heb ik de DB Cargo-Vectron eens voorzien van de sticker zoals die hier in België rond reed:
Afbeelding




FidOo
Berichten: 4729
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:27
Locatie: Maassluis

Re: Belgische baan

Bericht door FidOo »

Dries. Ik heb niks over een magnetische koppeling geschreven, maar inderdaad nu herinner ik het me weer. Die 2 bakken hebben alleen een 2polige stroomvoerende koppeling. Hierdoor wordt de stroomafname van de motorwagen naar de stuurstand doorgegeven.
Daarom had het naar mijn idee echt beter geweest als ze in de 2e bak ook gewoon slepers gemonteerd hadden. Hierdoor zou die veel betrouwbaarder worden.
Nu had ik op een goed schone baan ook geen problemen, maar beetje vervuiling leide (met geluid) al tot wat stotteren.
Er moeten dus ook 2 decoders in het model. 1 in de motorwagen en 1 in de stuurstand. (ik herinner me dat omdat de beste man wel geluid wilde maar analoog reedt, hierom is dus toen geen functiedecoder geplaatst.)


M.v.g. Joost van Dijk

Lid van: mcdespoorstaaf
Bouwt momenteel: Modulebaan (Kiel-Nordhafen)"


Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Ik ben bezig met al het verzamelde materieel rijklaar te maken (decoders afregelen, waarden van de loc in RocRail ingeven, nagaan welke wagons problemen geven,...).

Hierbij twee foto's van enkele nieuw ingezette samenstellingen:

Gemengde goederentrein van Gremberg naar Antwerpen:

Afbeelding

En deze gekende trein:

Afbeelding



Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3722
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: Belgische baan

Bericht door Jeroen »

Leuke plaatjes, Dries. Hoe kom je aan die imitatie koppeling van die 186?


Afbeelding


Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Dank u, Jeroen.
Bij het Arnold-model van de TRAXX zit een imitatie-koppelhaak en -remslangen. De remslangen passen mooi in de voorziene uitsparingen in het model, de koppelhaak vergt wat meer geduld. De imitatie-koppelingsbeugel komt van ModellBahn Union: bij hun modellen (bvb de huifwagens voor staal) zit steeds een zakje met een koppeling en een remslang. Deze model-koppeling kan je mooi in de gewenste vorm plooien en dan onder de koppelhaak kleven.

Bij de Arnold-TRAXX zit ook nog een baanruimer zonder uitsparing voor de n-koppeling; dit maakt het model nog realistischer.



Gebruikersavatar

Jeroen
Berichten: 3722
Lid geworden op: 03 sep 2008 13:24

Re: Belgische baan

Bericht door Jeroen »

Oh joh! Nou, dan ga ik het doosje er nog eens bij pakken. 🤣🤣


Afbeelding


MaartenOtto
Berichten: 118
Lid geworden op: 07 mei 2020 13:49
Locatie: Almere

Re: Belgische baan

Bericht door MaartenOtto »

Driesel schreef:
16 okt 2020 09:48
Dank aan allen voor de complimenten.

Ik heb nog een samenstelling op de baan gezet die jullie waarschijnlijk ook wel leuk vinden:

Afbeelding

En nu ga ik wat verder experimenteren met RocRail om het treinverkeer te automatiseren.

Groeten,

Dries
Ah m'n examentreintje op de Benelux 8 jaar geleden. Niet sleutelen bij de 1e klasse want dan stond je buiten en reed de trein weg....


Nederlander werkend op een Britse trein. We bouwen aan een baan op wielen met twee gezichten. Brits deel West Coast Mainline en Zwitsers deel BLS.


Onderwerp starter
Driesel
Berichten: 110
Lid geworden op: 29 sep 2010 19:00

Re: Belgische baan

Bericht door Driesel »

Eindelijk nog eens de tijd gevonden om te reageren.

Jeroen, ik zag in jouw draadje dat je aan de slag bent geweest met de Arnold-TRAXX-locs. De onderdelen van Arnold heb je reeds geplaatst. Een koppelingsbeugel kan je ook nog aanbrengen: bij de huifwagens van ModellBahn Union zit steeds een zakje met Dapol-koppelingen, twee remslangen en twee imitatie-koppelingen. Deze laatste kan je mooi in vorm plooien en dan onderaan de imitatie-koppelingshaak van de Arnold-loc lijmen. Maar ook hier wordt je geduld op de proef gesteld en kunnen de verwensingen de kamer rondvliegen! :D

Afbeelding

Links op de foto het zakje met de extra onderdelen van MU, in het midden onderaan de imitatie-beugel. In het tangetje de beugel zoals die geplooid moet worden.
Op de foto onderaan is de beugel aangebracht (niet geheel duidelijk door de zwarte kleur).

Afbeelding

Gisteren heb ik dan ook maar nog eens enkele video-fragmenten aan elkaar geplakt:

https://www.youtube.com/watch?v=mJuHlOL ... e=youtu.be

Veel kijkplezier!




Kevin Nijssen
Berichten: 111
Lid geworden op: 01 mei 2020 09:37
Locatie: Friesland

Re: Belgische baan

Bericht door Kevin Nijssen »

Gaaf filmpje! Je zou niet geloven dat het N schaal is zo goed zijn de verhoudingen. Ik ga eens kijken hoe die MU dingen geplakt mogen worden, die heb ik ook nog ergens liggen.

Groetjes,

Kevin



Plaats reactie